EFTERLYSNING!!!

24/9 2008

Bombax Julhia - försvunnen torsdagen den 18 september 2008
Julhia kallas för "Julhia" eller "Jullan" och hon
försvann från ön Ornö i Stockholms skärgård, där hon numer bor,
hon försvann med sele och tio meters lina.
Någon såg två unga flickor tillsammans med henne som frågade runt
under torsdagen. Sedan dess har det varit tyst.

Har du sett eller hört något om Julhia, vänligen kontakta
mig 070-6071111 eller den lokala polisen, eller hundstallet i Stockholm.



Det här är Julhia en vinter för några år sedan, men hon är fortfarande sig lik.
Julhia är chipmärkt. De som har läsare kan läsa av hennes märkning. Det är framför allt polisen
och veterinärer och vissa hundklubbar. Julhias Chipnummer är:
0977200001606503

Yoggi's Utmaning!

20/9 2008

Vi blev utmanade av Johanna & Viggo för ett tag sedan, har inte hunnit ta tag i det förrän nu.

Utmaningen går ut på att man ska visa 4 bilder på sin hund och beskriva den därefter...

POSÖR; går inte att ta en bild framifrån på Yoggi, han visar alltid profil! = )



SHOW-DOG; Yoggi ÄLSKAR att visa upp sig i utställningsringen, bara han kliver över plastbanden är han en annan hund!


MODIG;
vad jag än ber honom om så gör han det. Klättra upp på hustak, åka trucklyft, grävskopa m.m.


KNÄHUND; men bäst av allt trivs han i någons varma famn.


Yoggi utmanar Harry och alla som läser det här inlägget! =)

Gotland!!!

8/9 2008

Nu har vi kommit igång efter vår minisemester till ön i öster, synd att man inte kan ha semester hela tiden!

Amanda och Buddse kom till oss på torsdagskvällen och på fredagmorgonen styrde vi mot Nynäshamn för att hämta upp pappa, det var ett kärt återseende mellan honom och Yoggi. Sedan åkte vi ned till hamnen som fullkomligt svämmade över med hundar i alla former, storlekar och färger! Harry & Buddse åkte i varsin kupé bak i bilen och Yoggi fick vara fram med oss och hade sedan hela bilen till förfogande på färjan. Vi fick gå ned varje heltimme och kolla till dem, de sov som stockar när vi kom ned. Ingen sjösjuka där inte! = )

På lördagen var det tidig start och vi begav oss till utställningen, väldigt trevlig utställning var det dessutom. Vi hade gott om plats vid vår ring och satte oss tillrätta innan jag & Amanda drog iväg på jakt efter ett utställningskoppel med kedja. Hittade ett i svart läder som passade perfekt. Har ju haft lite svårt att ha kontroll på det lilla monstret med det klena snöret som jag har i vanliga fall och så hade ju Camilla ett så bra kopple i Norrköping, så nu har vi ett nästan likdant.
Harry gick riktigt bra i det nya kopplet, men han har svårt att fokusera framåt, går hellre och tittar på hundarna bakom... Dessutom tycker han det är heltrist att stå fint, sätter resolut ned rumpan och kliar sig i öronen i protest! = ) Svårt att inte ta ett ordentligt tag i honom... Vi kom 2:a i juniorklassen med 1:a pris och HP och superkritik!!!
Därefter var det dax för unghundsklass med Amanda & Buddy. Tyvärr tyckte domaren att han hade för lång och mjuk päls, så de fick lämna med ett 2:a pris...
Sedan var det en klass emellan och sedan var det dax för Yoggi och jag tog det nya kopplet på honom oxå, fortfarande orolig för hans storlek... Han var lika underbar att visa som vanligt! Det är ett rent nöje, fast han fixerade på några taxar utanför ringside. Jag använde det till min fördel eftersom han blåste upp sig när vi gick förbi dem och fick ett ännu bättre steg! = ) Domaren var väldigt noga och titta speciellt noga på tänder och bett, mycket noggrannare än vad jag någonsin har varit med om... Men Yoggi fann sig och även när hon "spannade" honom så höll han klaffen och gjorde inget motstånd. Oss kan han ju annars morra lite åt ibland när vi lyfter honom. Så vi blev lyckliga vinnare av den öppna klassen och fick CK!!! Underbar kritik! Så det blev Bästa Hanklass för oss innan dagen var över. Där hade vi 3 championhanar mot oss, samt några fler. Domaren valde länge mellan Yoggi och en annan Bombax hane för 3:e platsen, men tillslut kom de 3 från championklassen 1-3:a och sedan valde hon ut Yoggi till 4:e plats!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så himla roligt för honom!!! GLAD MATTE!


Yoggi gratuleras till segern av sina hussar och farfar!


Kanonfina rosetter!!!

Innan middagen på lördagen åkte jag, Amanda och vovvarna en bit bort för att gå ned till havet, trodde vi. Vi hade prövat att släppa ihop Yoggi & Buddse i rummet och tack vare Buddse's fantastiska förmåga att läsa Yoggi rätt och vika ned sig så kom de väldigt bra överrens och kunde leka! Så vi testade att ha dem lösa ihop ute med och sa bara till Yoggi att hålla sig lugn när stämning började hetta till...  När vi närmade oss havet och kunde höra dess brus, insåg vi att det låg en rejäl brant mellan oss och stranden, men Amanda tyclte att det inte var så farligt, så vi började klättra nedför... Stenarna rullade och hundarna for lyckliga omkring som idioter... Det tog ett tag att komma ned och väl där insåg vi att det låg ytterligare ett stup mellan oss och havet... Så vi fick nöja oss med den vidunderligt vackra utsikten och det blev några kanonbilder!


Harry trött efter klättrandet...


Yoggan spanar ut över havet.


Bästa vännerna vilar ut. (Yoggi, Buddy, Harry)

På söndagen hade vi bytt ring och domare, tyvärr inte till det bättre. Den här ringen var inklämd mellan 2 andra ringar och det fanns inget utrymme någonstans! Puckona hade ju satt sina tält pricis intill ringside, och trots våra höga, odiskreta klagomål, gjorde de ingen ansats att flytta på sig... Arbetsskadad och extremt irriterad som jag kan bli så trampade jag iväg till sekretariatet och klagade, de skulle naturligtvos kolla upp det. Jag hade lagom hunnit tillbaka till våran lilla intryckta "camp" precis vid ringside, när en funktionär kommer och skäller på mig att jag inte fick stå så nära. Gissa vem som exploderade!!!!??? "Det är ju för fan jag som har lämnat in klagomålet, men vart fan ska jag ta vägen när folk ställer sina jävla tält inne i ringen???" Jag var sååå arg... Så alla tält skjutsades bak 3 meter! = ) Vissa är ju så fula med och ställer dit tälten kvällen innan och sedan går inte deras ras först i ringen, så tälten står ju tomma och stängda halva dagarna... SUCK...
En vänlig dam bjöd in oss i hennes tält, de hade ändå bara en hund, så hon tyckte vi kunde få plats allihop. Tack! Det blev väldigt stökigt och ofokuserat...
Snart var det Harry's tur och trots allt liv innan så skötte han sig faktiskt så bra som man kan begära och kammade hem 1:a platsen med HP! Kul! Fast det var ingen trevlig domare, brysk och gnällig.
Efter honom var det Amandas tur och idag gick det bättre! 2:a med 1:a pris och HP!!! GRATTIS vännen!!!


Amanda & Buddy in action!

Sedan var det Yoggi igen och eftersom vi delade nummerlappshållare så blev det lite stök mellan klasserna... Han skötte sig kanon och skulle ha vunnit, men tyvärr valde domaren den andra hunden och inget CK blev det heller. Trist, men man kan ju tyvärr inte vinna varje gång.


Yoggi vilar ut efter en hård tävlingshelg! = )


Efter utställningen på söndagen tog vi bilen norröver och besökte Lummelundagrottorna. Småkillarna fick stanna i bilen, men Yoggi höll Birgitta sällskap när vi andra gav oss ned i underjorden. Men vid den naturliga mynningen till grottan passade Yoggi på att posa i allra bästa stil:


Som Näcken, fast en borderterrier... = )


Jag ÄLSKAR den här bilden, den är SÅ Yoggi! Ta fram en kamera och han bjuder värsta poserna och här är det ju bara capen som fattas så är ju rollen som "Wonder-Dog" hans lätt som en plätt!!! = ) Efter turen i grottan så gick vi ned till havet och hoppades kunna släppa galningarna, men det var redan hundar där och havet var väldigt upprört och det blåste. Men jag lyckades tvinga ut herr Fotomodell 2008 på en sten i vattnet:


Inte helnöjd...

På måndagen fyllde min älskling 24 år och fick därför bestämma vad vi skulle göra hela dagen! Han ville gärna åka söderut och se raukarna, vilket vi alla gjorde med glädje. Det fanns en utstakad stig att gå över kullarna för att se så mycket som möjligt, men vi klättrade ned för klipporna och gick runt hela udden istället...


Harry ser både mätt och nöjd ut... Hmmm...


Vackert Vilddjur!


Det går inte att få alla att titta åt samma håll... = ( (Buddy, Harry, Yoggi)


Delar av min underbara familj!!!


Amanda & Buddy!


Min älskade far och hans älskade Yoggi! = )


Jag, Amanda och grabbarna tog en fika i Visby under vår sista dag på ön.

Vi letade oxå efter gotlandsrussen på Lojsta hed, men då de hade 542 ha att beta på, så gav vi upp rätt fort...

Resan hem gick inte riktigt lika smidigt som överresan... När vi kollade till vovvarna efter 1 timme så var allt frid och fröjd. När vi kom ned för att köra av, så hade Yoggi grävt fram 2 godispåsar ur fickorna på framsätet och spytt ned halva bilen. INte ens godisspya luktade överkomligt... Så det var bara att städa innan vi kunde åka... Väl i Nynäshamn lämnade vi av pappa och Yoggi passade på att få i sig en del vatten, törstig efter sin godisorgie. Sedan hann vi lagom ut på vägen och jag hade Yoggi i knäet, innan han känns lite konstig och innan jag hinner reagera; en kaskadspya rakt över mina ben!!! Så jävla äckligt!!! Skrek åt Fredrik att stanna bilen och Thomas och Birgitta som åkte bakom och hade allt bagage fick stanna. Jag for ut och slet av mig byxorna på en parkering och hoppade runt med rumpan bar innan jag kom i mina andra byxor! = ) Sedan var det sanering på hög nivå, han hade lyckats spy IN i fläkten, handsfacket, ner i min handväska, över hela golvet... Yueck! Det tog ett par dagar och några tvättar innan bilen var sitt vanliga jag igen...

Inte så mysig avslutning på en annars underbar resa! TACK till alla som gjorde den till vad den blev; Fredrik, pappa, Thomas, Birgitta, Amanda och vovvarna!!! Hoppas vi kan göra om det nästa år... kan ju ta med långkallingar och termovantar ; )

RSS 2.0