Hemlängtan light!

28/9 2007
Oj, nu var det verkligen ett tag sedan jag skötte skrivandet ordentligt. Måste dock ursäkta mig med att vi varit på "semester" hos min mamma i Norge och sedan hos min Mormiz i Grums och nu sitter jag i domartornet på Borås Ridhus och bloggar lite... Ska åka hem på söndag och då har vi varit borta sedan förra torsdagen, undrar om Norrköping står kvar där vi lämnade det?

Yoggi har verkligen haft en toppensemester!!! Han älskar att vara hos mamma i Norge, hon har ju egen strand nedanför huset och där tillbringar han all tid utanför husets väggar. Tomten är inhägnad, så han går och kommer som han känner för. Det är verkligen paradiset för både oss och honom! Har tagit massa härliga bilder som ni måste titta på, ska försöka lägga in dem senare ikväll eller imorgon.
Hos Mormiz har vi fått såååååå himla god mat (rotmos & fläsklägg var livsfarligt!), gått promenader ned till sjön (som Yoggi älskar, borde varit född till typ labbe eller nå't), jobbat i trädgården och igår kväll var vi i Karlstad och kollade på Jonas Gardell's nya show!!! Så fucking bra!!!!!!!!!!! Bara älskar den mannen! Mormiz är oxå ett stort fan och Fredrik gillade oxå vår favvo-gay! Yoggi fick tyvärr ligga hemma och ha tråkigt... =(

Vi har försökt träna lite allt möjligt, både lydnaden och agilityn. Han har den senaste veckan gjort kalasfina inkallningar och satt sig superduper vid sidan! Hoppas bara att det håller i sig tills vi ska tävla i Söderköping 6/10... Har varit liiiite hårdare med läggandet, för jag vill inte veta av att han står kvar en gång till!

Annars håller vi på och förbereder oss för utökningen som kommer i nästa vecka i form av "Harry". Alla är som sagt emot idén utom jag, vilket inte alls är ovanligt, men jag hoppas att de andra ändrar sig när de får träffa honom. Annars har vi verkligen problem!

Har läst ut sista Harry Potter-boken, snyft!!! Lite trist epilog, annars mycket bra bok, rekommenderas!!!

Kom tillbaks imorgon och kolla bilderna!!!


Harry...

Äntligen har Monica lagt ut nya bilder på valparna!!! Vår käre lille Harry ser dock något "krockad" ut i nosen, men det kommer växa till sig och sedan blir han den snyggaste lille bordern i hela Norrköping!
image19

Bombax Julius Caesar a.k.a. Harry, 6 v. gammal.

image20
"Harry" 8 v. Liiite motsträvig till utställningsidén =)

Debut i Lydnadsklass 1!

Voi, voi, voi, idag var det dags att starta vår första officiella lydnadstävling, vi har ju endast varit med på 2 inofficiella innan. Vi hämtade moster Louise först och åkte sedan för att delta i lottningen på Norrköpings Brukshundsklubb. För ovanligthetens skull lyckades jag dra att tidigt startnummer och startade som nummer 4 av 13.


* PLATSLIGGANDE  10 p. (koeff 3) 30 p.
* TANDVISNING  10 p. (koeff 1) 10 p.
* LINFÖRIGHET  5 p. (koeff 4) 20 p. "Nosar, DK sättade, ryck i kopplet, pendlar"
* LÄGGANDE  0 p. (koeff 2) 0 p. "lägger sig ej"

* INKALLANDE 8 p. (koeff 3) 24 p. "Bakom föraren, sitter snett"
* STÄLLANDE  5 p. (koeff 3) 15 p. "Sackar i framförande"
* APPORTERING 0 p. (koeff 1) 0 p.
* HOPP ÖVER HINDER  7,5 p. (koeff 2) 15 p. "Hoppar mot förare, sitter snett"
* HELHETSINTRYCK  8 p. (koeff 1) 8 p. "Brister ngt. i samarbete"
                                                                            TOTALT: 122 p. 3:e pris

Jag tycker väl i efterhand att det var en hyfsad debut, men jag var ändå väldigt missnöjd med 2 saker! Först och främst så höll han på med något helt annat i linförigheten, han hade ingen koll på vart jag var. Nosen var i backen och i luften och hjärnan var någon annan stans... Lite trist för när vi tränade i onsdags var han ju klockren!
Sedan ska vi inte ha en 0:a på läggandet, det har aldrig varit några problem förut!!!  Sedan vet jag inte om det inte var väldigt hårt dömt, för han la sig efter dubbelkommando och jag hade ju hellre fått några poäng, det är ju bättre än inga... =(

Jaja, vi får hoppas att Johanna har tid och ork att skälla på oss och piska oss bättre på träning, tills nästa tävling 6/10 i Söderköping...

Nu promenad med ganska duktig vovve!
                                                                      


En mycket speciell dag...

Oj, den här dagen har vi väntat på med spänning och magont och nagelbitande och oro och, ja, ni fattar... Idag skulle vi få träffa vår eventuella nya lille familjemedlem för första gången!!! Det har bara funnits bilder på dem när de var 2 veckor, sedan har det varit tomt (fy på dig Monica!!!) och eftersom jag köpte grisen (Yoggi) i säcken förra gången utan att ens se honom innan, så betydde det väldigt mycket för mig. Så vi lurade med oss en intet ont anande älskad pappa ut i skogarna runt Uppsala och hem till vår favvokennel; Bombax!!! = )
CG hälsade oss i dörren med 5 glada vuxna bordrar och inne i köket hade han "gömt" en hage med "vappisar", åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Så söta, hade kunnat ta med mig allihop hem!!! Tyvärr så hade det redan varit en valpköpare där, så de var lite trötta och inte så sociala. Men CG klev in och hämtade "vår" lille Harry! Han luktade ju bebisvalp och sprattlade försynt med bakbenen i min famn...Så vände jag mig om till stackars pappa och sa: "Hälsa på vår nye familjemedlem; Harry" och log brett. "Säg inte att du har köpt en till!!!" stönade han, väldigt smidigt mitt framför CG! Min pappa = Mr. Smoothguy! Love ya!
Både mamma Candy och pappa Basil var där, hyfsat otrimmade, men det gick att se deras forna stjärnglans i ögonen och de var gudasnälla. Det här var Candy's sista kull och Basil har nu flyttat hit till Svedala för gott och lämnat sitt hemland Storbritannien bakom sig.
Efter lite fika och prat så var det tyvärr dags att åka vidare och lämna de 6 underbara valparna kvar, för att förhoppningsvis (please Fredrik, jag älskar ju dig!) återse dem om 2 veckor... Hoppas, hoppas!

Väl tillbaka vid lastbilen så hjälpte vi husse med jobbet (varav jag hade svullen överläpp i flera timmar) Och sedan återupprepade Yoggi sina bravader från förra veckan! Nu med bildbevis, duktig pojke!

Var snälla och håll tummarna för oss imorgon, första officiella lydnadsprovet!!! GULP!


Kvällsträning med Johanna & Viggo-bus!

12/9 2007
Idag har Yoggi haft jättetråkigt och åkt med mig i traktorn hela dagen, vilket är bland det värsta han vet! Vi kastade lite boll och så fick han sniffa lite i en skosglänta, men annars sken det "kuliga" med sin frånvaro...

Så på kvällen skulle jag och min mentor, problemlösare och vän Johanna dra till Friskis och köra Core-pass, men när våra pojkar träffades för lite arbetssnack, så kom vi fram till att vi inte orkade och att jag verkligen behövde träna lite inför söndagen...
Så efter att ha glufsat i mig av min älskade sambos supermumsiga köttfärssås och spaghetti, så kopplade jag vovven, stoppade apportbocken i fickan och traskade iväg till Johanna. Väl på plats så började jag testa lite linförighet och det gick kalas, vilken kontakt!!! Så använde jag en pinne och kastade iväg för att berömma själva kontakten i gåendet, för jag hade naturligtvis inte fått med mig annat än godis. Och han svarar egentligen bättre på lek...
  • LINFÖRIGHET; Sedan körde vi skarpt och Johanna & Viggo kommenderade oss, det gick så himla bra!!! Tror att det lilla avbrottet från lydnaden har gjort honom gott, han har aldrig gått så fint!
  • LÄGGANDE UNDER GÅNG; Han kom liiiite bakom i "foten", mest för att jag fått tillbaks min gamla olat och stirrade verkligen på honom! Men han lade sig fint, kanske lite snett, på kommando och lår kvar tills jag sa "sitt".
  • INKALLNING; Inget dubbelkommando från min sida, men han hörde lite tokigt, för han satt kvar. Men det blev bättre och det har ju aldrig hänt tidigare så jag är inte nervös. Fin fart, men guuuuuuuuuud vilka dåliga ingångar!!! Satte sig snett, satte sig bakom, satte sig framför! Överallt utom rakt vid sidan!!! Vi prövade massor men gav upp och accepterade ett visst poängavdrag... =)
  • STÄLLANDE UNDER GÅNG; Så himla fint!!! Verkligen ett kanonställande!!! Måste komma ihåg att använda mycket mjukare röst vid kommendering...
  • APPORTERING; kass... han håller kanske 1,5 sekund, sedan släpper han direkt och vill ha godis. Fungerade bättre för Johanna dock ,han verkar inte fatta grejjen helt enkelt.
Så himla nöjd med honom!!! Stort tack till Johanna som står ut med sina hopplösa adepter och har tid och ork att hjälpa oss med allt!!! Ska träna lite till innan söndag, men vill inte tråka ut honom...
Åh! Pratade med Monica idag och hon satt i bilen, på väg för att hämta hem valparna!!! De är 5 veckor nu och på lördag ska vi till Björklinge och Kennel Bombax och titta på vår eventuella nye familjemedlem; Bombax Julius Caesar... Håll till godo med några valpbilder på Yoggis!

Agilityträning!

11/9 2007

Då har vi varit på Söderköpings BK och tränat igen, idag var det lite mer att bita i. Det passar i.o.f.s. Yoggi perfekt, men jag var jättenervös för att hans ogillande av platta tunneln skulle sitta hårt kvar...
  • Första stationen var "längdhopp", "platt tunnel", "ring" och sedan "hopp". Han klarade längdhoppet med bravur, men vände inne i tunneln om jag inte höll upp den. Ringen gick bra och sedan trängde jag ut honom innan hoppet, men han tog det på kanten, klok jycke! Blev bättre till 3:e försöket.
  • Andra stationen var "slalom" (4 pinnar), "A-hinder" och "öppen tunnel". Förra gången körde vi ju bara 2 slalompinnar, men han hade inga problem alls med 4!!! Duktigaste Yoggis!!! A-hindret är ju "a piece of cake", bara jag som måste lära mig att kommendera i tid. Sedan tog han tunneln i flygande fläng pch var sååå duktig!!!
  • Tredje stationen började med "vippbräda", "hopp", "hopp" och "öppen tunnel". Han var lite tveksam till brädan, men gick snällt över alla gångerna och Anette tog emot honom, så det var lugnt. Sedan de två hopphindren, enda bekymret är att jag visar honom fel, han kommer så fint och verkligen frågar vart han ska och jag svarar för sent! =) Men jag lär mig väl...
Han var superduktig idag och nu börjar vi prata lite mer med varandra i gruppen, fast jag tycker verkligen att vi är alldeles för många! Man hinner bara göra 2-3 gg/station... Är väldigt glad och överraskad över hur bra han fungerar lös i "kontaktringen"! Trots att vissa andra hundar gruffar så går han snällt vid sidan! Tyvärr hade jag ingen fotograf med mig, så jag lägger med lite gamla bilder från Norge när Yoggis hoppade hästhinder ; )

Första "riktiga" inlägget!

Söndag 9/9 2007
Då var det dags att bekänna färg, hoppas verkligen kunna genomföra det här lilla projektet på ett bra sätt  =)

Idag vaknade jag tidigt och släpade upp min käre vovve ur sängen för att ta en efterlängtad promenad runt Strömmen, hade honom lös nästan hela vägen! Duktig jycke! Gjorde några spontana inkallningar när han tog sig alltför stora friheter och vi har fått ett litet probelm visar det sig. Han hoppar efter min hand när han kommer in och ska sätta sig... Inte bra inför tävlingsdebuten nästa söndag!!! Måste komma på ett sätt att bli av med det, även om det funkade bra med godiset i första syftet...

Sedan styrde vi kosan mot Söderköping och gick på Medeltidsjippo med svärmor och Fredriks storasyster Kela, även kallad Faster Kela. Efter det åkte vi till bruksan och körde igenom LK1, vilket blev lite svårare med flexikoppel i linförigheten, men det gick bra. Sedan "ställande" vilket gick kanon! Vid "inkallning" återkom vårat lilla problem från morgonen, han hoppade efter min hand när han kom in och satte sig snett nästan alla gånger... =( Tråkigt, men jag försökte rätta honom så gott jag kunde, ska be min mentor Johanna om lite mer hjälp innan söndag. "Läggande" gick klockrent, kom inte ens bakom i foten, duktig vovve! "Hopp" är absolut inga problem, förutom lite snett sättande, men jag har slutat med mina dk:n iaf! Sedan kom vår absoluta akilleshäl; "apport". Han kastade den bara, rtots att jag "kampade" upp honom och lekte med den! =( Återigen något som vi måste be Johanna om hjälp med, får snart avlöna stackaren!!!
Efter det drog vi bort till agilityplanen och körde följande övning; platt tunnel, öppen tunnel, hopp, hopp & ring. På träningen körde vi ju öppet i platta tunneln, men nu klarade han med den liggande och kröp ut utan problem! Naturligtvis blev jag översäker och körde honom i bott, tills han vägrade gå in i tunneln överhuvudtaget =( Fick gå tillbaks till ruta ett och avsluta med öppen tunnel. Annars var han jätteduktig och felet var ju faktiskt BARA mitt!

Måste bara berätta om en grej som hände igår om gjorde mig jättestolt! Vi åkte ju med lillhusse upp till Stockholm med lastbilen och jag hjälpte honom att lossa järnet, sedan skulle det sista lossas med truck. Yoggi och jag var uppe på flaket och då flög fan i mig. Jag kommenderade upp honom på plåten som skulle lossas och lade honom plats. Fredrik körde in gafflarna och lyfte ned lasset, körde bort och ställde ned det, allt utan att Yoggis rörde en min!!! Världens bästa Yoggi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tyvärr hade jag ingen kamera med mig, men vi ska upp igen på lördag och då jäklar ska bevis inskaffas! Tills dess lägger vi upp en bild från förra gången vi var där, när Yoggi "körde" truck...



Hemsida under uppbyggnad!

Sitter här mitt i natten och jobbar på en hemsida. Släpper den inte förrän om ett tag! Den som väntar på något gott.........
image1
Jag och min kompis Viggo

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0