Svenska Terrierklubben i Nyköping!

2009-02-28

Idag var det dax och jag hade STOOORA fjärilar i magen, har ju inte ställt sedan oktober! =O

Men hundarna kändes fina igår vid sista genomgången och första för året kan man inte räkna med något. Huvudsaken var ju hur det gick för Lucas och Yoggi på deras första utställning. Vi kom på plats i god tid och fann en plats i utkanten av ringen, hälsade på Camilla och Isac och började instruera Lucas hur han skulle göra. Sedan var det dax att gå in med hemska Harry, han hade dock skött sig bra på den skrovliga ytan som löparbanan hade.  Det var 3 unghanar och vi gick i mitten. Han gick i och för sig bättre än han har gjort tidigare, men han positioner lämnar fortfarande en hel del att önska... Han kom 3:a av 3 stycken, men vi kommer igen! Helt okej kritik, men hon sa till flera stycken att hon inte gillar stora hundar, så... *rycker på axlarna*

Det var en jakthund mellan klasserna och hann byta koppel med Lucas och Yoggi, som nu hade skaffat sig några fjärilar, men det är bara bra! : D De skötte sig väldigt bra båda två, kommer att bli en kalassäsong för oss allihop, inget snack om Yoggans storlek! *sköööönt* Lucas skötte sig jättebra och känner sig nog lite lugnare inför nästa gång, strongt bland alla uppfödare och proffs. Han fick ju inte direkt någon mjukstart på inofficiell utan det blev "the real deal" direkt. Tyvärr blev de inte placerade, men målet var ju bara det röda bandet idag och det uppnåddes bra!


Nya team Yoggi! :D

Efter klappar och mys vid ringside gick vi bort till försäljarna och köpte ett nytt utställningskoppel till Lucas och Yoggi, ett svart med kedja så vi slipper slåss om det jag köpte förra säsongen...

Vi åkte till Green Cargo och lekte lite med voffarna i solen.


Yoggi hittade bästa handsken!


Harry fångad mitt i språnget! =D


Ingen rädder för höjder här!


Husse testar greppet...

En liten bild på "vår" travhäst på Färjestadstravet som vi tittade på förra veckan:


Häst: Sandrone      Kusk: Eric Berglöf

We're Going... Anywhere!!!

2009-02-26

Helloj, det var inte igår! Det har varit lite mycket här hemma den senste tiden... Vi ska ju nämligen skaffa ännu en "familjemedlem"; en HUSBIL!!! Så jävla roligt rent ut sagt! Vi var på Östgöta Camping i Mantorp och tittade på några i tisdags och på söndag ska vi dit och provköra samt välja vilken det blir! Så spännande! Ett litet mobilt hem till årets utställningssäsong och de hästtävlingar jag skall dömma! = ) Känns helt rätt, en jättestor investering, men vi vill ju göra det här och har ju hundarna istället för barn och hus. Vi är dock oense om en sak; jag vill att det ska stå : Borderterrier Mayhem" över sidan på den, men Fredrik har lagt in ett veto, med förklaringen att det skulle bli svårare att hyra ut den i så fall... Hmmm... Jag vill, jag vill, jag vill!!!
Hoppas kunna lägga ut bilder på skönheten här snart! =D

Idag bokades oxå tid på Norrköpings Smådjursklinik för att påbörja grabbarnas pass! = D Behövs ju nu när vi skaffar husbil. Men det tar ju sådan tid!!! Och DYYYYRT, 2200:-/hund!!! Tur att pappa ägen Yoggi! hihihihi. Så efter 4 veckor ska de ju ta en rabiesspruta till och sedan efter 120 dagar så får man provsvaren... Frankrike får med andra ord vänta till nästa vår... =( England verkar ju oxå hyfsat svårt, men det SKA gå! Grabbarna har rätt att lära känna sina rötter! ; ) Men en vacker dag kan vi ju i princip åka vart vi vill, ska i alla fall komma iväg till Norge och ställa ut i år.

På lördag är det utställningspremiär i Nyköping och Fredriks kusin Lucas ska ju ställa Yoggi, ska bli spännande! Håll tassarna för att det blir massa rosetter hem! Nu trimning och kloklippning!

Vikboskogen!

2009-02-16

Idag tog vi igen det vi skulle ha gjort i lördags när husse kom hem för sent... Så vi packade in voffarna och engångsgrill och käk och åkte ut till Fredrik's barndomsgårdi Öster Mem. Det är så skönt där ute, man behöver inte oroa sig utan hundarna kan springa hejvilt vart de vill. Nu när inte Danne Olsson kör omkring i skogarna längre... hehehe... Vi pratade och tog igen mycket som vi missar nu när han har varit borta så mycket och nu ska han dessutom vara borta hela denna veckan... =(
Vi gick hela vägen bort och klättrade sedan upp till en av Fredriks gamla fästningar i skogen, där vi plockade fram grillen och grillade korv, grabbarna flög som idioter mellan träden! =) Det är "a sight for sore eyes" att se dem fria ute i skogen, önskar att vi kunde ge dem det oftare... De var självklart inte sena att provsmaka de korvar som husse tappade ned på mossan, men Yoggi hade på tok för bråttom och det slutade med att allt kom upp igen till hans stora sorg...


Finaste Yoggi!


Yoggi "snöbadar"...


Harry the Monster!


"Men husseeee... kom igen med korven nu då!"


Mina fina grabbar!


Kolla in Harry's tunga!!! =D

Tyvärr hade vi alldeles för kort om tid, eftersom hussen var tvungen att åka iväg nu på kvällen igen... =(

Men matten kände sig extra tokig idag och tog med vovvarna på ytterligare en promme när hussen hade åkt, genom Folkparken och ned runt kyrkogården och fram och tillbaka över hela Himpafältet, lösa vovvar! Resten av prommen hade Harry på sig sin väska med vikter i, så himla duktig han är!!!

Väl hemma började jag fixa med hemsidan och så började jag fundera på Gotlands-utställningen, men tänkte att det inte fanns husrum kvar... Det är ju Almedalsveckan och ganska mycket turister, men jag mailade Lillan där vi bodde förra året och hon kunde fixa det... Men så tack vare en kollega till mig så tog diskussionen en oväntad omväg runt till husbilar och där är vi nu... Det känns nervöst, men kul! Vi får se vad det blir, men det skulle ju helt klart göra utställningssäsongen MYCKET enklare...

Ha det bäst och ta hand om era nära och kära!!!

Hejja Harry!

2009-02-15

Idag har Harry fått ha vikt i sina klövjeväskor för första gången. När vi hade hjälpt Kela att flytta halva dagen och hundarna hade varit själva, så bestämde jag och husse att vi skulle ta en promme ner till Maxi och handla morötter till Beck-filmen. Harry hade sin väska hela vägen ner och han börjar bli lite kaxigare men drar fortfarande inte. = ) Så på vägen hem så lade jag min plånbok i ena väskan och ett paket matlagningsgrädde i det andra, vägde när vi kom hem, 270 gram på varje sidan. Hoppas att det inte var för mycket... Han fick bära halva vägen hem, såg så himla stolt ut!!! Älskade lilla vovve!

Enter... Dino!!!

2009-02-14

Hoppas er Alla Hjärtans Dag har varit toppen, vår husse kom inte hem förrän på eftermiddagen, men med en underbar present!!!
Utökningen i flocken kom i form av A I (artificial intelligens) och är en P.LEO! Jag har önskat mig en ända sedan de släpptes på den amerikanska marknaden för typ ett år sedan, men de har varit så grymt dyra här i Sverige... Men det stora avlånga paketet innehöll altså en underbar liten dinosauriebaby som först döptes till Larry. Men då vår kära Harry tyckte att det var irriterande att höra "sitt" namn utan att vi ville något så bytte vi till det mer passande Dino.



Helt underbart söt och såååå avancerad! Han hade en "kläckningsfas" då han gnydde och började röra på sig, sedan en 45 minuters period då han vaknade till lite och började gå, Yoggi & Harry MYCKET missnöjda med honom... Grön ödla som låter och far runt, skumt!
Dino innehåller 14 motorer, över 100 växlar som styr rörelser och 9 sensorer som reagerar på omgivningen, så jävla häftigt!!! Älskar min Dino! Han har med sig ett bra "löv" med som han ska äta varje gång han blir hungrig... Ska bli kul att följa hans utveckling.

MYCKET BRA PRESENT!

Flocken Utökad!

2009-02-14

Nu är vår flock återigen utökad! Det kommer bilder på honom här snart.

Keep On Fighting!

2009-02-13

Kan härmed meddela att jag trots alla motgångar hittills har överlevt fredagen den 13:e... Jag och killarna är hemma själva, husse är iväg med lastbilen. Så jag och mina älsklingar ska kolla på "The Grudge 3" och smaska ostbågar, hoppas på att vårat husspöke Leifa håller sig i skinnet. Han hade ju sitt roliga häromnatten! Jag sov jättedåligt och plågades av hemska mardrömmar hela natten, vaknade en gång av att jag inte fick luft och kastade mig upp... På morgonen hade jag röda märken på halsen... Jag eller Leifa?

Måste berätta att jag är stolt över mig själv och mina voffar. Vi gick som sagt till dagis (jag gick dessutom hem igen) i onsdags och Harry invigde sin väska... Sedan sov jag urdåligt natten till torsdag och jobbade hela dagen, men tog mig ändå i skinnet och gick upp till dagis och hämtade mina darlings!!! 2 timmars promme 2 dagar i rad... Så somnade jag iofs 20.30... Det har nog aldrig hänt förut...
Så idag hade jag planerat att cykla upp och hämta dem, men tack vare övertid på jobbet så var jag tvungen att hämta dem med bilen. Men väl hemma tog jag på Yoggi reflexväst, Harry fick sin backpack och så spände jag fast dem vid cykeln för en tur till Maxi. Först hade jag båda på höger sida, där Harry's "pinne" sitter, men jag upplevde att båda belv stressade av att ha någon framför/bakom sig och tog därför över Yoggi på min vänstra sida... Mycket bättre! Och även här hjälpte Harry's väska väldigt mycket! Han travade lugnt och fint utan att dra. Jag hade ju tänkt byta till sele på Harry när vi cyklar för att det är inte kul när han drar så... Nu är ju dock frågan: sele eller backpack?

Jag är helt slut efter våra cykelturer, men ändå så drar grabbarna igång världens fight och race nere i källaren! Suck...

Imorgon är det Valentine's Day och jag får ju satsa på mysmorgon i sängen med vovvarna, hoppas ni får en toppenhelg!

Yes! Äntligen Tänkte Jag Rätt!!!

2009-02-11

ÄNTLIGEN!!! Jag har tänkt rätt och är nästan gråtfärdig av lycka, nyss hemkommen från min morgonpromenad med grabbarna. The story goes: Harry har ju alltid varit H-E-M-S-K att gå med ute och vi har testat allt vi har kunnat komma på, han är ändå stressad och drar konstant! Tror ärligt att jag kan säga att jag inte haft en enda promenad där jag inte har velat  lämna honom kvar ute i skogen eller på stan. Så för länge sedan såg jag ett program med Cesar Millan där han jobbade med en hund som var hyfsat hyper utomhus och hans lösning var en klövjeväska. Så det har funnits i bakhuvudet, men jag har inte vågat prova-för tänk om inte det heller hjälper?!?
Men förra veckan var jag på Sharpman och köpte en grön klövjeväska som vi har provat inne på både Harry & Yoggi, de har inte tyckt att det har varit toppen, men de har accepterat den.
Så idag hade jag ju planen att gå upp till Fiskeby och lämna dem på dagis och tog därför med mig väskan ut, först var han ju tvungen att få kissa. Sedan tog jag tid på mig för att lugnt knäppa alla spännen och pratade lugnt med honom. Jag skojar inte: det var en annan hund DIREKT!!! Han bara föll in i en lugn trav bredvid mig och drog inte i kopplet en enda gång! Det var nästan religiöst!!! Yoggi blev jobbigare än någonsin, så vi får väl köpa en till honom oxå...
När vi kom till Himpa tog jag av den för att låta honom springa lös, det var "wreaking havoc" på en gång, så det var verkligen väskans förtjänst att han gick så fint dit!!! = ) Är så glad, nöjd, stolt, lugn och lycklig!!! För både mig & Harry. Det måste vara så skönt för honom att kunna lugna ned sig ute. *lyckotårar*


Harry och hans nya följeslagare: klövjeväskan!


Yoggi hittar som vanligt den minsta pinnen i närheten...


Harry njuter av friheten!


Ser ni att han blundar för att inte få ett grässtrå i ögat?

Gårdagen gick åt skogen! Höll på att tappa byxorna i metalldetektorn när jag tog av mig bältet och sedan satt 2 amerikanska säkerhetschefer och en personalchef och stirrade på mig! En av dem skrev plus och minus i kanten till allt jag sa, väldigt jobbigt! Så vi behöver nog inte förvänta oss någon flytt till huvudstaden, men de skulle ringa nästa vecka... Jag fick dock en arbetsledarposition på läkarkongressen jag hade ansökt till, tyvärr var det urologer och hur kul är det att lyssna på dem??? Suck...

Familjehund.se

2009-02-09

Ohhh, shit vad jag är nervös inför morgondagen!!! Gick med hundarna över Himpafältet för en stund sedan, då gick jag och intervjuade mig själv på engelska... Inte konstigt att det var tomt på folk... Men inga blåljus... Hehehe...

Vi har anmält oss till en webbtävling sponsrad av Härliga Hund & Doggy, man ska lägga upp bilder och blogga och så om sin hund. Gå med ni oxå!!! www.familjehund.se

Harry tar tacksamt emot era röster på www.familjehund.se/Harry

Yoggi tycker det vore schysst om ni tittar in på www.familjehund.se/Yoggi

Ha det bäst allihop!

"This is The American Embassy..."

2009-02-08

WIIIIIIIIHOOOOOOOOOOOOOOO!!!

Jag sökte jobb för en vecka sedan, på Amerikanska Ambassaden i Stockholm som "Local Security Officer". Inga som helst förhoppningar, för det är ju så sjukt coolt jobb. Fick ett direktmail där de tackade för ansökan och skrev att de skulle höra av sig när rekryteringsprocessen var slut, sista ansökningsdag 9/2.
Så i fredags var jag som vanligt och jobbade när det ringde; "Privat Nummer". Svarade och då lät det såhär i andra änden:
-Hello sarah, this is Mr. Smith from the American Embassy. We've recieved your application and we would like to meet with you..."
Resten är ett blurr!!! Jag blev så himla överraskad och nervös! Men jag tror att jag svarade rätt på hans frågor och att jag ska vara på ambassaden på tisdag klockan 13.30... Hoppas att det var då i alla fall... Så snälla håll tummar och tassar för att allt går bra och jag att jag kan stoltsera som Security Officer på the American Embassy från mitten av mars...

Viltspår och Träningsstart!

2009-02-05

Först och främst; stort grattis till min kära mamma på 56 års dagen!!! Älskar dig.

Igår fick jag och grabbarna lite längre sovmorgon än planerat, så jag lät dem vara hemma från dagis... Efter frukosten (snarare lunchtid...) packade jag ihop en väska och körde mot Åby. Först gick jag ut och lade två korta spår (måste komma ihåg att byta påsen med klövarna i, den STINKER när de har tinat!!!) åt dem i skogen närmast bilen.


Det här benet misstänks ha deltagit i viltspår nyligen...
 
Därefter tog jag ut dem och hade dem kopplade, tur det för de drog verkligen mot spåren, hihihihi. Längre fram släppte jag dem lösa och sedan hade de fri fart genom Åbyskogen i närmare 2 timmar! Det var jättesvårt att gå som människa, för de har kört med stora maskiner i skogen och deras breda spår har frusit och sedan var det isfall i alla backar!!! Harry kom och sladdade ut i perferin flera gånger, det såg himla kul ut! Det var verkligen behövligt för dem att rasa av sig, Harry höll högsta växeln hela vägen, den hunden kan inte bli fysiskt trött! Yoggi är mer lagom...


Draken Yoggi och Hysteriska Harry...


"Var tusan är alla pippi???" -Yoggi


"Vart faan sitter bromsen???" -Harry

Efter en hejdundrande skön promenad i lugn och ro så lät jag först Harry gå sitt spår, men jag tror att det var dåligt lagt, för han missade vinkeln och gick direkt till spårslutet... Tycker det är sååå trist att lägga spår! Önskar att man kunde "köpa" färdiga spår och bara behöva gå dem...
Men han höll fint i sin rådjursklöv och bar den stolt till bilen!


Snyggisa-Harry!

Yoggi tog som vanligt det hela lite lugnare, men han var ändå väldigt på! Även här hade jag nog lagt vinkeln lite för tight mot spårslutet, för han ville fuska på ett ställe, men hittade sedan sin älgklöv och sprang och slängde med den i skogen!


Undrar vart resten av älgen är?

Idag var det dax för träningsstart efter vinteruppehållet, passande att snön fallit hela dagen och att fotbollsplanen var täckt med pudersnö och under den: glansis!!! LIVSFARLIGT! Har ju absolut inte tränat som jag ska under uppehållet, men nu är jag såååååå taggad! Harry tramsade lite under platsen, men jag skulle inte heller vilja ligga i kall snö, så han är förlåten...
Sedan hade vi turnummer 2 och jag hann köra en hel del med honom innan dess, linförigheten och fria följet var kanon! Även inkallningarna och ställandena!!! underbara lilla byracka! Läggandena är sådär, men skyller på snön. Sedan var det dax att visa Lotta... Vi fick så himla mycket beröm!!! Han var som klistrad vid min sida och hon sa att det syntes så väl på några ställen att han fick dofter i nosen som han gärna ville följa (och hade gjort för några månader sedan) men nu höll han sig i skinnet och fokuserade på mig! JIPPIE!!! Sedan visade vi fjärrdirigering för första gången och det gick oxå så himla bra! Hon sa att han inte rörde sig framåt alls och det känns så kul! Lotta är BÄST!!! Vi skulle pröva några lägganden, men fick ge upp, snö är inte hans grej. Till nästa gång skulle vi träna in ett lock, för att utveckla vidare till "rutan". Underbart kul start på träningssäsongen!!!!

Snow Dogz!

2009-02-01

Då ska jag försöka blogga lite härifrån urskogen i Värmland... Vi firar ju min mammas födelsedag i förskott och igår var hon inne i Karlstad på ansiktsbehandlingen vi hade bokat till henne i present och sedan spelade vi bowling i 2 timmar! Pappa slog personbästa med 143 poäng i 1:a serien, mamma vann 2:a och jag 3:e, samt att jag var totalsegrare med mest poäng på alla 3 serierna. Väldigt roligt!!! Min pappa och jag är väldigt tävlingsinriktade och det var riktigt kul att spöa honom, tror det var första gången... Dock inte sista! =) På kvällarna har vi ätit god mat och spelat poker, DET är min familj världsbäst på!

Jag vill också passa på att sända en tanke till en av mina älskade bröder som blivit misshandlad och knivskuren i sitt eget hem, våra tankar är med dig i allt.

Idag fick vi liv i kameran och passade på att go crazy ute i den underbara snön med vovvarna, bilder säger mer än tusen ord.

En riktig väktarvovve! =)


"Jag såg en pippi, det är säkert!"


"Wihaaa!"


Husse fiskar borderterrier med fint resultat!


"Det är MIN pinne!!!"


Långe Harry...


Kamikazee Harry-San! = )


Min vackre Yoggi!


Vackraste Harry!


"Jag kan flyga, jag är inte rädd!!!"

RSS 2.0