Weekend in Wisby...


2010-08-30

I torsdags åkte jag & Harry tåg upp till Stockholm, fick en helt egen kupé och hade det jättelyxigt! Han skötte sig så himla bra och skällde inget alls på alla nya platser som han brukar göra... Kom fram till Sthlm och blev hämtade av Taxi Pappa och åkte hem till honom för att sova och ta med min bil. Pappas parkering har alltid varit ett gissel och Harry har stressat upp sig enormt mycket och skällt oavbrutet vad vi än har gjort! Nu: inte ett pip... Mycket udda! Börjar tänka... Kommer fram till att det enda annorlunda är att Yoggi inte är med... Hur sjutton går det ihop? Tål att funderas på, för det vore skönt att hitta en lösning på hans skällande...

Sedan åkte jag hem till Karin i fredags morse och hälsade på någon timme innan hon for till jobbet, mycket trevligt. Skulle ju dessutom hämta Hugo, så det var ju som nödvändigt också... ; ) Stannade kvar tills det var dags att åka till Nynäshamn och grabbarna lekte så det stod härliga till! Skönt eftersom de hade 4 timmars bilåkande framför sig... Man kan inte tro att det skiljer nästan 2 år på dem... I Nynäs blev vi upphämtade av husse och underbara Danne, Johanna & Stinis!
Båten över till Gotland gick bra och jag var nere hos hundarna 1 gång i timmen bara för att titta till dem, de vill inte göra så mycket.
Väl i Visby så åkte vi och inkvarterade oss på vandrarhemmet Route 140, som vi bott på alla våra gånger på Gotland. Sedan åkte vi in till stan för lite promenad och middag. Avslutade kvällen med att ställa upp tält och stolar på utställningsplatsen och sedan kortspel och skratt med goda vänner!

SMHI hade lovat dåligt väder hela helgen, så både regnstövlar och regnponcho hade införskaffats, men inte behövdes det! Uppehåll och lagom temperatur för utställning, helt perfekt!
Träffade Pernilla med Lukas & Ture, som hade jagat en magsjuk hund halva natten, stackare! På söndagen verkade han i alla fall blivit bättre, hoppas allt går bra!
Stod vid ringside och tittade på bedömningen innan oss, skulle jag inte gjort, blev livrädd! Domaren var mycket frikostig med 2:or och jag tror t.o.m. jag såg någon 3:a delas ut, hualigen!
Sedan blev det min & Hugo's tur, kul att ställa något nytt, men resan och allt hade gjort lilleman ganska trött!!! Så när domaren la handen under hakan på honom på bordet, så somnade han till!!! =O Stackarn!!! Det gick inte så fort framåt heller, men vem behöver det med den charmen, sa Hugo och kom 2:a av 3 hanar med kanonfin kritik!!!
Sedan var det Harry's tur och det kändes som att detta var vår helg, det var nu vi skulle få i alla fall ett efterlängtat cert...
Harry vann öppen klass med CK och jag hade goda förhoppningar, men nej... 5/5 i Bästa Hane och inte ett cert i sikte...
Köpte i alla fall en kanonfin CK-rosett och sedan spenderade vi resten av dagen inne i Visby. Mycket trevligt!


"Nothing's gonna break my stride..." -Hugo


Tycker om domare som verkligen tycker om hundar!



Glass i Visby hamn! Vet inte vad Hugo tycker om det hela dock...


Shit vad vi är mogna! =D


För er som inte tror mig när jag säger att Fredrik är lite upp-och-ned: bevis!!!


Kärlek i Visby ♥

Natten till söndagen brakade hela helvetet lös och det tokregnade hela natten! Men när morgonen kom så hade det slutat och solen sken över utställningen... Mycket märkligt väder...
Började med Hugo och hoppades på en upprepning av lördagens resultat, men så blev icke fallet... Han kom 3/3 men dock med HP... Udda... Duktig var han i alla fall!!!
Sedan Harry's tur och det gick likadant... 3/3 med CK och oplacerad i Bästa Hane... Min fina kille vill ju så gärna ha sina cert!!! Börjar tro att det är omöjligt för oss vanliga dödliga att visa fram en hund till champion! Det måste stå en uppfödare i ringen för att det ska delas ut några cert... Ska muta CG & Monica till att visa honom, men jag ville ju så gärna göra det själv! Jag älskar ju utställningar och jag älskar mina hundar, det borde gå! Han har fått CK på alla sina 5 senaste utställningar och ändå så verkar det inte ge mer...


Snyggaste Hugo! ♥


Min prins! ♥

Sedan gick vi runt lite i Visby igen och vid 16-tiden lade färjan ut och gick mot fastlandet. Tack alla för en underbar helg!!!



Tonight, I Celebrate My Love For You...

23/8 2010

Jag älskar mina hundar av hela mitt hjärta! Det känns helt overkligt att man kan älska någon så mycket, det är ju "bara" hundar... Men inte i mitt fall.
De är mina bästa vänner, min sol, min måne, mitt syre, mitt allt. De dömmer inte vad jag säger eller gör, de pratar inte illa om mig när jag inte är med. De kan sitta vid min sida i timmar när jag är ledsen, utan att tröttna. De sover i min säng om jag känner mig ensam och liten i den här stora världen. De glädjs med mig för de framgångar jag har och ger mig ork att fortsätta när livet går mig emot. De gör allt för mig och kräver nästan ingenting tillbaka.
De är inga stjärnor om man tittar till tävlingsresultat, men de är mina hjältar i vardagen. De gör mitt liv så mycket lättare och jag har ingen större glädje i världen än att få umgås med dem. Jag kan aldrig ge tillbaka ens en bråkdel av det de ger mig, men jag kan göra mitt bästa för att ge dem det de vill ha och behöver.

Så jag vill höja mitt glas för de stora kärlekarna i mitt liv: Bombax Yoggi & Bombax Julius Caesar! Jag hoppas att vi får många lyckliga år tillsammans. Det är en sann ära att få vara er ägare och vän.


Hooray For Harry!

23/8 2010

Igår var det dax för utställning på hemmaplan igen, lika skönt varje gång och denna gång hade vi äran av fina gäster som sov över: Karin & Angelica med hundar. Packade oss iväg till utställningen och idag var det LO's och Ellen's tur att ha tält med sig, vilket var skönt att slippa bära... =) Men jag vet inte vad vi gjorde innan vi hade tält!
Alla kom i ordning och sedan var Hugo & Yoshi först ut, tyvärr blev de slagna av "ärkerivalen" Benjamin... =(  Hugo lovar att ta revansch nästa helg! =)
Sedan var det vår tur och det blev manfall totalt! 3 hundar som inte kom, vilket resulterade i mig, Karin och en hund som gick för championat idag. Harry kan ju vara lite svår framåt om han måste gå först, men han skötte sig riktigt bra faktiskt! Hörde ingenting av kritiken och sedan fick Karin en 2:a, vilket gjorde mig väldigt ledsen. Men domaren tittade lite mer på oss två som var kvar och utsåg sedan: HARRY till vinnare med CK!!! =D Jippie! Underbara, fina vovve! Sedan hade vi ingenting att göra i Bästa Hane idag heller utan åkte ut direkt... Det gör inget! Kanske blir det Harry's tur en dag, har fått mycket beröm för honom den här helgen! Kritik

Vi lämnade lille Yoggi kvar hemma under utställningen, med tanke på lördagen och han verkar repa sig bra tack och lov! Äter ris och nötfärs i några dagar till och tar det lite lugnt.

Stort tack till Karin & Angelica för en underbar helg! Och alla andra vänner som vi bara träffar vid ringside... =) Nu börjar det locka med eventuella resor till Norge och Finland för utställningar också!


Karin & Hugo med domare Dan Ericsson


LO & Yoshi på bordet


Karin & Freddy


Underbara Harry! ♥


Vilken stil!


Harry! ♥ Killen med CK! ; )


Utställning med Bekymmer...

21/8 2010

Igår for jag, Karin, Angelica samt 4 hundar till Eskilstuna för att ställa ut på Ekängen idag. Efter en trevlig kväll på Karin's landställe så hoppade vi i säng så småningom. Ca 01:30 vaknar jag av att Yoggi hulkar bredvid mig i sängen och kräks upp några grässtrån... Helt trött sliter jag bara bort överkastet och tänker somna om, men inser att jag behöver gå på toaletten i andra huset och försöker omärkt ta mig ned för trappstegen. När jag kommer tillbaka så lyser jag med mobilen i trappen och kliver sedan upp för sista steget... och sätter foten i något varmt och klibbigt! Då har Yoggi spytt ordentligt på golvet bredvid Angelicas säng!!! =( Blääää! Men hon hade inte vaknat, så jag tänkte att jag tar det på morgonen, bara hon inte vaknar och kliver upp i det... Det gjorde hon inte, utan jag hann städa upp innan...

Väl på utställningen får vi sällskap av Ellen & LO från Norge, som äger Yoshi-kullsyskon till Hugo. Så vi delade tält med dem och hade en kanontrevlig dag!!! Först ut var Karin & Ellen som tyvärr inte vann idag, men det tar de säkert igen imorgon!
Sedan var det vår tur, tillsammans med CG & Monica, Karin och Camilla samt en hund till. Harry skötte sig så himla bra!!! =D Blir lika glad varje gång, eftersom han har varit så trist att visa tidigare. Men inget trams idag och vid sista uppställningen blev vi framflyttade till en 2:a plats efter Sune från Rockamore, vilket  vi behöll!!! Så vi slutade 2:a med CK och fick äran att spöa gammelhusse och matte!!! Det kändes så kul, eftersom det aldrig har hänt förut! Suverän kritik!
Sedan hade vi inget att göra i hanhunds-konkurrensen, men det gör inget! Han var så duktig i alla fall!!!

Så gick jag ut en sväng med Yoggi, då hade han blod i avföringen... Tänkte att det fick bli ris några dagar framöver. Sedan när vi var påväg ut till bilen så var jag lite stressad över att jag hade så mycket att bära och då kräktes Yoggi igen... Sedan fortsatte han hulka på den smala vägen mellan alla marknadsstånd och då drog jag tag i kopplet för att få ut honom till parkeringen. Då ramlade han ihop och bara skakade!!! Jag blev så jävla rädd!!! Som tur var kom en man från borderringen bakom mig och hjälpte mig att bära Yoggi till sekretaritatstältet där de ropade efter veterinären. Jag bara grät och hade dessutom tappat bort Karin, som inte hade sin mobil med sig, så henne fick de ropa efter i högtalarna... Veterinären kom och de fixade fram en bit korv till Yoggi. De trodde att han fått i sig något olämpligt som rispat upp tarmen och sedan passerat ut och att han ramlade ihop var som när vi får blodsockerfall... Kombinerat med att jag drog åt kopplet vid helt fel tillfälle! Usch vilket dåligt samvete jag har över det!!! Han hämtade sig i alla fall och gick sista biten till bilen... Min älskling!!! ♥

Sedan drog vi iväg mot Norrköping och kvällen spenderades på marknaden och med middag ihop med Fredrk och Ellen & LO. Det var kanontrevligt och vi planerar att göra en utflykt till Norge i november för att ställa ut i Oslo. Kul!

Nu laddar vi om för utställning hemma i Norrpan imorgon!


Kolmården!!!

8/8 2010

Vilken toppenhelg vi har haft!!!

Igår morse åkte vi upp till Kolmården där vi mötte bästa Danne, Johanna & Stina för en heldag på djurparken. Jag älskar verkligen djur och skulle kunna gå där hela dagarna! Tänk om man fick jobba där...
Helt plötsligt på eftermiddagen började Johanna säga konstiga saker och stressa mot utgången... Det visade sig att hon hade ordnat världens bästa födelsedagspresent: en tur in till lejonen i safariparken!!! Vi fick verkligen komma nära inpå och se dem äta dessutom! De har ett magiskt rytande som kändes i benmärgen och Fredrik blev lite rädd... hahaha. Underbart!!!
Kvällen spenderades på vårat favorit "inn": Svärtingen Udde! Bästa placet utanför stan! =) Vi spelade spel (tjejerna vann såklart), kollade på "Snabba Cash" och sedan fick vi spendera natten i deras fina gäststuga. Är sååååååååååå avundsjuk på deras lilla paradis!!! =D
Söndagen blev lite seg, men jag firades av Fredrik's underbara familj med varm smörgåstårta och presenter! Tusen tack till alla som gjorde min födelsedag det här året till något jättebra!!!


Strike a pose!


Den här uven flög in till tonerna av Harry Potter-musiken...


En stor, randig kissemisse!


En hungrig pellefant!


Miao!


Yey me!!! =D


Får man ta med hem tro??? =D

 


Back In Business!

1/8 2010

Det var inte igår... Hehehe...

Vad har hänt sedan sist? Inte mycket! Jag har nu fått bo hemma i en månad, men flyttar upp till Stockholm ikväll igen. Det är 2 månader till att börja med, så får vi se efter det. Månaderna framför oss är dock helt fullbokade! Jag har tydligen lite svårt att ta en sak i taget...

*Hundinstruktörskurs Hundens Hus Stlhm 14-15/8
*Utställning Eskilstuna & Norrköping 21-22/8
*Utställning och minisemester Visby 27-29/8
*Hundinstruktörskurs Hundens Hus Sthlm 3-5/9

Sedan ska jag jobba utöver det, har t.o.m. sökt extrajobb och så börjar jag två högskolekurser i slutet på augusti: Kriminologi 1-30 hp och Engelska 31-60 hp... Mmm, mycket vill ha mer, får se hur det går...

Förra helgen trodde vi att vi aldrig mer skulle få se vår älskade Harry... Jag jobbade på Skavsta 12:30-01:00 och Fredrik skulle åka ned till landet i Valdemarsvik med hundarna. När jag åkte för lunch så ringde jag honom, då var han hos sin kusin Johan och hans tjej Lena och hälsade på och Harry var försvunnen sedan 45 minuter!!! Borde inte få panik, men med tanke på Harry's tidigare äventyr så var det svårt att låta bli! Så jag ringde till polisen för att anmäla honom försvunnen, inte för att de skulle leta efter honom men om någon hittade honom så visste de var han hörde hemma. Fick för en gångs skull prata med en trevlig och förstående polis som inte bara sa: han kommer snart... Sedan var det full aktivitet på FB, jag tänkte at tdet kunde vara bra att sprida eftersom vi själva inte känner några därnere. Vilket gensvar!!! Människor erbjöd sig att hjälpa till så jag blev helt tårögd!!! "Grundstyrkan" på plats (Fredrik, Johan, Lena & Tommy) gjorde ett enormt jobb!!! De åkte runt och pratade med bönder och grannar och fick igång värsta skallgången efter den otäcka lilla hunden. Men timmarna gick och vår enda träst var att Fredrik kunde stanna kvar på pltasen eftersom det var kusinens sommarställe, och vänta ut Harry.
Själv började jag få lite panik, kände mig så hjälplös på jobbet, var inte ett dugg fokuserad på det jag skulle göra utan gick bara och väntade på ett av två möjliga samtal: han är här och lever eller vi har hittat honom... Jag vet att man ska hoppas på det bästa, men tyvärr var det samtal nummer två som spelades upp i mitt huvud hela tiden...
Klockan var 14:00 när han försvann och 21:00 fanns det fortfarande inte ett spår av honom och jag hade fortfarande 4 timmar kvar på jobbet! Jag hade bestämt mig för att åka direkt ned från jobbet på natten för att vara med på plats och vänta.
21:30 pratade jag med Fredrik och då hade vi båda gett upp och jag grät, 7,5 timme kändes som en evighet. Men efter 5 minuter så ringde Fredrik igen med gråten i halsen och ropade att han kommit gående längs vägen och in på tomten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trött, men välbehållen!!!
Älskade, dumma Harry!!! Nu får han bara vara lös på vårat land som är inhägnat och tätat med Harry i åtanke, för jag klarar inte av en sådan natt till! Han var bra spak i några dagar efteråt...

Nu är vi på landet och de gick varsitt spår igår kväll och det gick väl sådär med Harry, han är helt hysterisk och jobbar inte alls nere på marken, bara uppe i luften och far som en vettvilling mellan träden! Han hittar alltid klöven, men knappast på rätt sätt...
Yoggi däremot var klockren!!! Han spårade så fint och noggrant som aldrig förr och tappade bara precis innan klöven upp på ett berg med vitmossa, där fick jag bryta och ta tillbaka honom. Såååååååååååå nöjd med honom!!! Just nu ligger 2 spår och väntar på dem uppe i skogen, husse har varit jätteduktig medhjälpare trots lite gnäll om blod... =)
Funderar på att anmäla Yoggi till ett öppet, men jag vet inte om han klarar skottet och det är lite svårt att träna på... Jag vet ju att han är skotträdd, men inte hur det ter sig i den specifika situationen! Hmm...








RSS 2.0