Nationell Himmelstalund

17/8 2008

Den här helgen gör att man förstår varför man lägger ned så grymt mycket pengar på vovvarna och far land och rike runt!!! De har betett sig OTROLIGT bra med folk och tävling och allt. Enda smolket är väl att Harry tycks ha kommit in i en superpubertet och är väldigt översexuell...

Vädret såg ut att spela oss ett spratt även idag, men det höll upp nästan hela fm. Harry var först ut av alla och jag bad CG visa honom även idag, vilket jag insåg varför senare. Inne i ringen, mitt framför domare, så hoppar Harry upp och ska jucka mot CG's arm... *skäms* Detta hände vid flera tillfällen... Tack och lov att CG är van vid det mesta och vet hur man får lugn på dem. Han fjantade sig massor på bordet och det är helt klart att vi måste träna mer utställningsträning! Bortskämd som jag har varit med Yoggi som alltid har stått perfekt... Men domaren var VÄLDIGT noggrann och höll på länge med varje hund. Till sist trodde jag inte mina ögon; han behöll Harry & CG längst fram och de vann Juniorklassen med CK!!! Jag hoppade som en tokig och applåderade! Mitt lilla monster! = ) Så CG sa att han hoppades slippa visa honom i Hanhundskonkurrensen, för han hade ju Lucas. Kritiken hittar du här.

Jag blev så nervös att jag nästan glömde Yoggi, men vi kom in och han var lite piggare idag, men lite seg. Vet inte vad det beror på, för det var absolut inte varmt idag och han brukar ju verkligen älska att visa upp sig... ingen negativ kommentar på storleken idag heller, förutom från Thina som tyckte han var mycket större än de andra... = ) Bra gick det i alla fall och Yoggi kom 2:a i Öppna klassen idag med, tyvärr inget CK, vilken endast berodde på att domaren ville ha mer päls på honom. Förhoppningsvis nästa gång! Kritiken läser du här.


Tack för att du finns Yoggi, du är min bästa vän!

Så blev det en nervös väntan och sedan skulle vi in i Bästa Hanhundsklassen bland alla champions och äldre hundar, vilket gjorde att jag absolut inte hade några förhoppningar om placering. Han är verkligen svårvisad, gillar inte alls att leka staty och sätter sig gärna ned med bestämd min. Fick "skäll" av Marie för att jag drog upp honom i svansen hela tiden, men hur fasen ska jag annars få upp honom??? Träning, träning, träning... Sune från Rockamore kom ju efter Harry i Jkl och stod därför bredvid mig och när domaren kom så sa Sune till mig att ställa upp ordentligt för nu gällde det placering. "Nej, sa jag, Harry är på tok för ung för att konkurrera de hör grabbarna, han är bara 1 år." Domaren hade placerat Elke och CG och Ulla som 1, 2 och 3. Tog sedan ut en 4:e och gick sedan fram och tillbaka, fram och tillbaka mellan Harry och en äldre hane... Spänningen var HEMSK, men tillslut pekade han på oss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi kom 5:a i Bästa Hanhund!!! Helt otroligt!!! SÅ JÄVLA GLAD, rent ut sagt! Mitt monster!


"Lovley eyes" eyh?

Mycket stolt och glad matte fick sedan en tillsägelse om något av domaren i efterhand som hade något med hur jag visade honom att göra. Jag förstod inte riktigt, men tror att han sa att han inte står så snyggt och jag skulle inte låta honom fjanta runt. Han är bara 1 år, min älskling!!!


Dagens skörd...

Sedan körde vi uppfödareklass mot Axbor idag med, Camilla var en ängel och tog Harry även idag och använde Isac's utställningskoppel med stryp på och ett sådant ska jag oxå skaffa för att få koll på minimonstret! Dock höll Harry bara på och fjantade sig, så jag bytte med henne inne i ringen och hon fick den betydligt lugnare Yoggi. Idag var det Sverige's bästa kennel som tog hem priset; Kennel Bombax!!! Tusen tack till CG och Monica för mina underbara hundar, för allt stöd och all hjälp, ni är BÄST!
Tusen tack till Camilla även idag, hoppas verkligen att vi kan ses snart igen!

En underbar helg och nu ser vi fram emot kursstart i viltspår på tisdag, lydnadstävling i Sörping på torsdag och Gotland om 2 veckor!!!

Internationell Rosvalla

16/8 2008

Idag är jag en VÄLDIGT glad och stolt matte och sambo!

Satt och trimmade stackars Harry till väldigt sent igår, då han inte har låtit oss ta bakbenen på honom och såg ut som ett litet marsvin... Det var mycket tårar från lillen och jag mådde väldigt dåligt över att vara så "elak" mot honom, stärker ju inte direkt oss som ekipage inför en viktig utställning...
Men imorse drog vi iväg till Nyköping, väderutsikterna var minst sagt tveksamma-stora, mörka moln följde efter oss. Dock höll de sig i schack tills vi hann packa in oss i bilen för hemfärd igen... = )
De hade tyvärr inte satt ut någon tältfri zon, så man fick slå läger bakom alla tält och försöka kika emellan, inte så kul. CG kom snart dragandes på 2 burar med 3 hundar och campade ihop med Ulla & Håkan från Axbor precis bredvid oss. Monica är nere i Skåne och dömer Skånebordern, men CG sa att han var van vid att för göra allt jobb även om hon är med... = ) Jag tog mod till mig och bad Cg att visa Harry, han är ju så himla styrig och med CG's erfarenhet så tänkte jag att det kanske blev bättre. Dessutom är det ju tyvärr ett välkänt faktum att vi som inte är kända uppfödare har sämre förutsättningar hos svenska domare... =( Han sa ja mot bättre vetande och fick sedan en liten studsboll i koppel att leka med, Hary var på sitt allra bästa "Tigger"-humör... Alla som har ställt hund, vet dessutom hur mycket man kan styra med det lilla snöre man har på hunden... Hejja CG!!! Han gjorde i alla fall ett kanonjobb och en MYCKET nervös matte gömde sig bakom en glatt kommenterande Fredrik, jag kikade fram emellanåt och såg en väldigt snygg liten kille (tja, han var hyfsat stor jämfört med de andra...) göra ett mycket bra jobb inne i ringen! = ) Harry och CG kom på 2:a plats med HP och en rungande bra kritik!!! HEJJA!


Spelevink! Jag älskar dig!

Precis när vi hade "slagit läger" kom en kvinna fram som heter Camilla, jag har inte träffat henne innan, men det visade sig att hon har en halvbror till Harry som då oxå är efter britten Basil. Han heter Rabalder Bomber och Granater och kallas Isac och hans fina hemsida hittar ni här! Det var jätteroligt att se ett syskon, om än en äldre bror, man såg verkligen likheter kan jag säga! Och ju mer vi pratade destor mer hörde man hur lika de är. Sedan var det även en man som sa att Harry är väldigt lik sin mamma, så man kan väl hoppas att han fick det bästa av bägge föräldrar...

Sedan skulle jag ställa Yoggi och var, trots mycket framgångsrik morotsdiet, nervös att vi skulle få kritik för storleken, de andra grabbarna var mycket mer slimmade. Av någon anledning så var det ingen fart i Yoggi alls, han som verkligen älskar att visa upp sig! Han var helt bedrövlig att gå med, inte kul alls! Men han stod som en staty som vanlig och tur var väl det. Domaren hade elev med sig så det tog lite tid... När han spannade honom (tog med händerna runt bröstkorgen och lyfte) så tänkte jag att det var kört... Men icke!!! Inte ett ord om att han skulle vara för stor, det stod "lagom" i kritiken!!!
= ) JIPPIE!!! Kan ju vara tvärtom imorgon, men ändå! = ) Vi slutade på en hedersam 3:e plats och fick så himla bra kritik!


En ung Yoggi som varit på utställning...

Mycket glad matte gick på shoppningrunda och till pristältet:


Köpte deras sista borderterrier musmatta! = )


Dagens bidrag till rosettskåpet.

Sedan var det dax för uppfödarklass och vi hade 4 hundar och bara jag & CG som förare... Tog mod till mig och frågade Camilla om hon kunde tänka sig att visa Harry... Hon sa ja!!! Tusen tack Camilla!!! Precis innan vi skulle så skedde ett mirakel... Husse Fredrik som svurit dyrt och heligt att ALDRIG ge sig in i ringen, reste sig ur stolen och tog Yoggi!!! Jag älskar dig, min underbara sambo!!! Så jag fick ta veteranen Embla som är 9 år och helt vild! Hon satte full fart efter husse CG och det var bara att hänga efter. Vi hade såklart de finaste vovvarna, men de var inte särskilt lika och priset gick till Axbor istället. Men bästa Fredrik har gjort debut i ringen!!! Han poängterade noga att jag inte skulle få för mig att det kommer hända igen... = )


Mina fina, fina killar! Tack för att ni står ut med mig!

Kanalettan...

15/8 2008

Denna blogg kommer att uppdateras, men jag kände att jag vill skriva av mig lite intryck efter gårdagens tävling, som var vår första på en dryg månad. Det märktes, han stressade upp sig så fort han fick gå ur bilen och hängde sedan hysteriskt i kopplet och pep och gnällde hela tiden.
Vi fick startnummer 8 av 10 och skulle lägga på en kant, p.g.a. strul förra veckan så lät de förarna bestämma själva hur långt ifrån hunden man ville gå. Funderade ett tag, men eftersom vi vill träna på tävling så körde jag fulla 20 meter. Var dönervös, för gräset var blött och på träning har han verkligen ÅLAT runt en hel del... Dock inte nu, han låg fint och nosade i luften några gånger, men inget att jaga upp sig över. Så 10: på platsen och tandvisningen, trots att han inte satt still som Ingela bad om...

Sedan blev det fika och hängande över världens vackraste Stina, som körde med sin mamma från barnvagnen. =) När det började dra ihop sig så körde jag igenom läggande och ställande, men VÄLDIGT olika resultat. Bestämde mig för att göra DK med höger hand på ställandet, då det har gett bäst resultat hittills. Stod sedan och väntade vid sidan av plan, när en elak prson (i Harry's ögon) kommer upp bakom oss och ställer sig med sin hund. Han börjar då med sitt nervösa skällande, vilket ledde till att jag var tvungen att lägga omkull honom och ge honom en skarp tillsägelse, inte önskat precis innan start... Kan inte för allt i världen avgöra vad det är som utlöser det där skällandet, det är ju bara ibland och jag ser inga samband... = (
Så jag var nervös och uppe i varv när vi kom in på plan, inte en bra förare alltså, och inte den lugna kompis som Harry behöver... Linförigheten gick inte alls lika bra som vanligt, han sprang långt före mig i språngdelen och missade flera svängar, mest åt vänster. Det gav i alla fall 7,5 poäng.
Läggandet gick med DK och det har ju bara funkat bättre och bättre på träning. Han satte sig för tidigt dock.
Inkallningen som brukar vara klockrena 10:or... Det hände något på väg mot mig, om det var för att han hade sådan fart att han inte hann svänga in vid min sida eller vad det var. För helt plötsligt stod han på höger sida om mig och tittade oförstående upp mot mig. = )
Ställandet gick inte som planerat, han köpte inte mitt DK utan fortsatte ett par steg. Sedan gjorde jag en miss och ställde mig för långt ifrån honom när jag gick in, vilket resulterade i att han hoppade och satte sig vid min sida på kommandot.=)
Apporten vet jag ju att han inte tar och hoppas verkligen att de på Hundforum kan lära mig eller mina hundar det vi har missat...
Hoppet brukar vara klockrent, men det märks att vi inte tränar på det så ofta, för även den här gången missade han att sätta sig bredvid mig vid ingången...
Thina var en ängel och tog mitt protokoll, för det drog verkligen ut på tiden och jag skulle upp 05.00 imorse och stackars Johanna som jag bad ta det behövde tillslut åka hem med lilltjejjen. Tack till er båda. Vi fick tydligen ihop 151,5 snälla poäng! = ) Protokoll kommer senare...
Ingela hade bara bra synpunkter och vi var väl ganska överrens i det stora hela. Lite kortare koppel på träning så han inte tillåts att flyta iväg, utan fokusera på MIG. Men hon betonade fördelen med att ha en glad hund med den energi Harry har, vilket jag redan insett efter att ha tragglat med Yoggi i typ 1 år.
Yoggi är däremot supertaggad när vi kör lydnad ihop nu, efter att ha suttit och kollat på Harry. Efter genrepet häromdagen så körde jag lite med Yoggi och apporteringen funkar hyfsat bra nu! Sedan gjorde han 3:ans inkallning med läggande superfint! Men jag har väldigt svårt att se oss tävla ihop igen, det är helt enkelt inte kul.
Höstens planering har ändrats lite; båda grabbarna kommer att gå anlagskurs för Anne på Kusten's och Harry får gå tävlingslydnad på Hundforum. Jag strök Yoggi's agilitykurs, han får träna när vi åker till bruksan. Jag måste satsa så mycket på min egen träning inför Polishögskolans tester att det inte går ihop med fler kvällar och det jobb jag har. Hoppas att han förlåter mig... Förhoppningsvis gillar han viltspåret mer nu och att vi kan köra upp så fort som möjligt. Vi har 2 utställningar i helgen; Nyköping & Norrköping, och sedan är det bara Gotland kvar... =( Säsongen är på tok för kort!!!

Håll tummar och tassar över helgen!!!

Varför?

11/8 2008

Sent igår kväll nåddes vi av beskedet att en av våra käraste hundvänner inte finns hos oss mer; Bamse. Våra tankar går till matte & husse Marlon & Peter och även hans bäste vän och kullbror Ludde. Jag beklagar verkligen sorgen och vet alltför väl vad ni går igenom. Nu är han i Nangijala med Pajaz, Batte & Timpan, oändligt saknad av de som kände honom.
Lägger ut en text jag skrev när Pajaz lämnade mig, det värsta jag har varit med om, och mina tankar då stämmer nog med hur ni känner. Jag tänker på er!!!

Each night I watch you race across the sky

Playing catch between the stars and I just want to go

To where you are

 
We shared our lives for so many years, both joy and sorrow

You were the bravest I’ve ever known, a gift in my life

You always stood strong by my side, a light in the night

But nothing lasts forever, you suffered and tried to pull through for me

I had to let you go, but my heart broke and it tore me apart

 

The 10:th of August was a beautiful autumn day, sun shone bright and the world was a fantastic place

But somehow the best always have to go too soon, leaving us behind

You left me as half a person and inside I died when I spoke those words

A heavy rain started falling, the angels were crying for us

I lit a candle to guide your way, I pray you got there safely

 

You were much too beautiful for this world, my love

You belong somewhere wonderful, like the heavens up above

But can you see us crying where you are and do you feel our hearts break apart?



Värsta Bästa Yoggi!!!

9/8 2008

Idag blev Yoggi godkänd på sitt grytkaraktärsprov!!! Han har bara tränat 2 ggr, men var mycket väl medveten av vad som gällde och satt och darrade av upphetsning hela tiden innan han fick komma ned i provgrytet och träffa sin älskade grävling!!! =)
Nu satsar vi på sprängarprov till våren.


Min bäste vän, du är både vacker och klok. Älskar dig!

Happy Birthday Harry!

7/8 2008

Idag fyller vår älskade lille Harry Potter 1 år! Att tid kan gå så fort! Han kom ju nyss, med sylvassa tänder, len valppäls och luktade så ljuvligt som bara valpar gör! Vart tog det året vägen och vem är monstret som plågar oss med nya hyss varje dag? Som gulpar i sig allt han får tag på; batterier, elkablar, humlor, trosor, ja allt... Som har slagit mig med häpnad i lydnadsträningen och även på tävling genom att visa en mognad jag inte trodde skulle finnas ena i vuxen ålder... Eftersom Harry bestämde sig för att börja fira sin födelsedag VÄLDIGT tidigt, närmare bestämt 01.30 i natt, genom att hålla matte vaken tills hon skulle gå upp 04.50...så blir det bara bilder och inget mer. Så här har Harry's första år varit:


Bombax Julius Caesar 7 veckor.


På väg hem med min nya matte för första gången...


Grr, kolla in mina huggisar! = O


Kollar på när storebror tränar


Stiliga killar!


Harry i ljungsnåren.


Med bästisen Aaron


Dödskalletröja!


Brrr, tur att man har täcke när det är så kallt...


Love me!


"Harry the snowdog..."


Örebro, första utställningen


3:a i KM i viltspår


Profil med stil...


Harry ska bli trädgårdsmästare i sitt nästa liv!


Nybadad och redo för nya hyss!


Wiihoo!


Storebror OCH bästa vän!

Jobb, jobb, jobb och liiite semester...

4/8 2008
Börjar med att ge mig själv eloge för 200 arbetade timmar i juli, därav dåligt bloggande... Sedan ett stort grattis på 26-års dagen!!! = ) Har fått en ny bilstereo som man kan koppla in I-Poden i av Fredrik och hans familj! Tusen tack!!! Så han fick höra Lars Winnerbäck hela vägen till Mormiz idag... hehehe...

Så har jag & vovvarna hunnit med ett par dagar i Norge med mamma & pappa, medan husse var hemma och jobbade. Vi har nu i helgen varit i Göteborg med Fredrik's syster Tina och hennes underbara pojkvän Styrbjörn! Där mötte vi även upp med min älskade gudson Oscar och hans föräldrar & syskon. Härligt!!! Nu sitter vi hos Mormiz och ska fixigreja lite åt henne innan vi åker hem på onsdag... Hårt att vara ledig ; ) På lördag är det grytprov för Yoggi och jag har inte bestämt mig angående Kanalettan på torsdag för Harry's del, har inte tränat något alls... =(

Så här kommer bilder från årets mest hektiska månad...


Kapten Lava...


En dyblöt Harry efter morgondoppet! = )


Yoggi verkar ha hittat något gott i vattnet...


Ser ni vad klart vatten?


Harry torkar sig...


Yoggi spanar över vidderna...


Grabbarna hjälper mig att öppna paket, hihihi... inget ömtåligt som tur var...


Min älskade gudson; Oscar Isac Peter Lycén


Familjens hundar Ludde, Bamse & Diablo är bra kuddar! = )


Vi kirrade påklädning perfekt, eller hur Oscar? Din mamma har ingen koll! Älskar dig!

RSS 2.0