Bring on the Badger!!!

18/6 2008

Igår var det dax för grabbarnas och vår första tur till grytet på Vikbolandet och grävlingarna! Mycket spännande, så spännande att jag var tvungen att åka fast jag är riktigt sjuk för tillfället. Väl där blev vi välkomnade av Patrick, som såg ut som Vikbolandets svar på Rambo, men var väldigt snäll och förklarade allt på ett bra sätt för oss nybörjare. Han har ett hägn med 5 grävlingar och en gammelhane en bit ovanför sitt hus och de verkar ha ett bra liv. Sedan stod vi och tittade på några ekipage, det var två borderterriers till som körde innan oss.
För er som inte är insatta kommer här en kort förklaring:
Man har gångar byggda av trä ovan jord, de är ladga som en oktagon nästan, med 2 ingångar, och även en väg med vattengrav tvärs över. Svårt att förklara, men här kommer en liten bild:



Grävlingen ligger i "kitteln" till höger på bilden, den går att snurra runt till de 3 ställena där hunden ska kunna hitta den. I Sverige används bara grävlingar, inte rävar som man har i utlandet, de hundar som jagar räv kallas "sprängare" och de som jagar grävling kallas "förliggare". Skillnaden är att om man testar den för grävling så ska den ligga still och skälla, om det är för räv så ska man snurra kitteln och låta hunden hitta nästa väg fram...
När det var dags för våran tur så var jag helt övertygad om att Harry var den som skulle klara det allra bäst, han är ju så jävla kaxig och hård jämt! De öppnade gången precis vid kitteln, så han skulle få träffa grävlingen direkt, utan att åla i gångarna. Det enda jag var övertygad om med bägge hundarna, var att de inte skulle skälla. Så vi stoppade ned Harry i gången, men han blev helt förstörd!!! Han backade upp ur lådan så fort han kunde! =) Sötis! När de vände kitteln så grävlingen hade ryggen emot, då vågade han sig försiktigt fram och nosa på den,men inte när den hade nosen framme! Fegis!!!
Sedan var det Yoggi's tur och Fredrik hann knappt stoppa ned honom i gången innan han "la" grävlingen med frenetiska skall!!!!!!!!!!!! Han var heöt suverän!!! Skällde hela tiden och vek inte en tum! Sedan la vi på en kort gång och den klarade han utan problem och sedan fram och skällde ut den stackars grävlingen! =) Älskade, duktiga vovve!!! Så han ska göra sitt grytkaraktärs-prov i augusti! =) Hurra för mina duktiga voffar!!!

Veckan Som Gick...

18/6 2008

Förra veckan jobbade jag galet mycket och det blev inte mycket tid över för vovvarna. På måndagen var det "skolavslutning" på Harry's kurs och han skötte sig väldigt bra!!! Så fort han får något att focusera på så blir han en helt annan hund, känner mig hyfsat lugn inför nästa veckas debut... Han hittade sin favvotjej Ebba och de rumlade runt i gräset efter träningen.


Bjäbba, Harry & Iller


Bjäbba & Harry leker i sandlådan som små barn ska göra.

Efter det var vi tyvärr tvugna att lämna våra älsklingar i Söderköping, där tant Sandra och farmor Birgitta tog hand om dem. På tisdagen hade vi avslutning med Kusten's på Petersburg, ca 30 medlemmar och deras hundar samlades för 5-kamp och lite mat. En av grenarna i 5-kampen var att apportera in leksaker från en liggande rockring. Det fanns 7 saker och jag var övertygad om att det skulle gå MYCKET bättre för mig & Harry än för Fredrik & Yoggi. Harry fattade inte riktigt grejen, men kom snällt in med 3 saker, mycket nöjd!!! Sedan skulle Fredrik & Yoggi köra och hör och häpna: Yoggi kom in med 6 saker!!!!!!!!!!!!!!!!! Han blev som förbytt och for fram och tillbaka som en idiot med sakerna! Bästa grabbarna!!!
De sov i Söderköping 2 nätter till och sedan hämtade jag hem dem, eftersom vi skulle åka bort över helgen så ville vi passa på att träffa dem lite. Det är grymt tomt utan dem hemma!

Helgen spenderades i Göteborg med Jonas & Elin, samt min kära pappa. På lördagen var det Monster Jam, vilket rockade rejält!!! Speciellt motorcrossgrabbarna, de var riktigt galna!


Fr. v: El Toro Loco, Donkey Kong, Taz, Monster Mutt & Superman


Tyvärr gick det inte så bra för ende svensken; Thor.


Crazy person no 1


Crazy person no 2


Det var en gång en husvagn... men det ändrade El Toro Loco på... =)

På kvällen kollade vi naturligtvis på matchen, synd att det slutade så illa... = ( Sedan drog vi på Liseberg och söndagen spenderades på Universeum. Mycket trevlig helg, tack allesammans!

Avskyr Sommaren!

8/6 2008

Med den rubriken vet jag ju att de flesta av er kommer tycka jag är helknas, men jag har ALDRIG gillat sommar och värme! Eller ja, när man gick i skolan var det ju skönt med sommarlov... Inte heller mina vovvar gillar den här värmen, mina försök att träna har inte direkt mötts av jubel här hemma och eftersom jag har varit ledig sedan i måndags så har det funnits en hel del tid över... Som tur var så fick jag låna "Football Manager 2007" av min kära kollega Conny och sedan dess har det blivit några timmar framför datorn... Sedan har Fredrik's lillasyster (och därmed min svägerska) Tina tagit studenten!!! GRATTIS gumman! Bra jobbat!

Hela lediga veckan har jag gått upp mellan 05.00-05.30 för att gå långpromenader med vovvarna, det blir på tok för varmt annars!!! Men HImpa och Strömmen har välkomnat oss med öppen famn varje morgon innan någon annan tagit sig ut. Vi har nu tränat flitigt inför debuterna 28/6 och det går både bra och dåligt.

Yoggi:
-Dold platsliggning: bra!
-Fritt följ: ok, kommer lite väl långt ut emellanåt
-Läggande: tränar vi inte på, har funkat bra i 1:an.
-Inkallning m. ställande: dålig fart! Stannar kanonfint, men farten lämnar en hel del att önska, samt ss vid avslut...
-Rutan: vår stora svårighet, får inte Yoggi att fatta grejjen... Sist sprang han fram och hämtade en av konerna... Vill inte gå ut själv från mig, blir osäker och stannar halvvägs...
-Apportering: har ju aldrig varit Yoggi's starka sida... Men han tar den hellre såhär än innan, fast släpper framför mig och tittar oförstående...
-Fritt hopp: går bättre, lite samma här som vid rutan, osäker på om han får hoppa från mig... mindre och mindre DK för var gång =)
-Fjärren: KALAS!!! =)

Så jag vet inte, men det är ju ingen idé att göra annat än fortsätta träna, vi är ju anmälda och det kan ju bara gå bra eller dåligt... Ska dock köpa mig en bok som hjälp... Tränar ju aldrig med någon!

Harry:
-Plats: får ligga både dolt och vanlig, för Yoggi är den enda vi tränar ihop md just nu, förutom på valpkursen, men där har det inte varit någon plats än... =( Låg sina första 2 riktigt fina minuter igår på Söderköpings BK. Inte lika hysterisk som vanligt, kanske värmen... ; )
-Linförighet: sådär... Vi tränar bara med lösa hundar på träningen för Anne och det är han JÄTTEDUKTIG på, men med koppel... mja... Men, lite mer träning bara så! Kontakten är rakt igenom superb!
-Läggande: med rejäla DK:n så går det bra, men det kommer nog.
-Inkallning: suveränt!!! Bara han hinner vänta på mitt kommando och inte lägger sig... Sist gav jag Fredrik en pipis att pipa med så fort han tänkte lägga sig och det fungerade!!! =) Dessutom inte en skymt av ss här inte!!!
-Ställande: under träning...
-Apportering: han har inte riktigt fattat vad det går ut på och jag är livrädd för att göra samma fel som jag gjorde med Yoggi fast jag inte ens kommer ihåg vad det var...
-Hopp: utmärkt!

Det får gå som det går, kan inte träna så mycket nu när jag jobbar varje dag heller...

Vi har haft kul den här veckan i alla fall, ätit glass med faster Kela & farbror Bob och badat i Skiren! Här kommer några bilder:


Harry under träningen med sin lekbelöning


Finaste Yoggi!


Harry glufsar glass på Halvar's - kolla ögonen!!! HJÄLP!!!


Husse & Yoggi har ätit upp sin glass och myser lite...


Harry tar sin första riktiga simtur, i Skiren, Vikbolandet, Skogen.


"Jag sitter på en sten, vid en sjö, i en skog..."


Yoggi apporterar änder i Skiren.


Man måste torka sig efter man har badat...


Husse & Yoggi tränar slalom vid besöket på Söderköpings BK.


Värsta uppvisningshundarna! =)


Harry's första försök på bojen, kalas!!! = )


"Husse & matte tvättar bilarna, vi får vara i vår nya bur..." =(






Internationell Norrköping

2008-06-01

Då var den här helgens tävlingar över... Ännu en het dag utan chans till skugga, men det inhandlades våtfiltar till samtliga vovvar för att hjälpa dem lite! Typiskt att det alltid ska vara utställningar på månadernas varmaste dagar? Önskar mig ett stort, fint och lättmonterat utställningstält!

Harry & Buddy hade bara en tikvalp innan sin klass och vi var väldigt noga med att INTE låta dem leka innan, eftersom vi skulle gå bredvid varandra... Harry är ju inte helt lättmanövrerad i kopplet kan jag säga, men så länge man rör sig går det ganska bra. Han kunde dock inte hålla sig still när den rolige farbrorn, som kallades domare, böjde sig ned och hälsade på honom... = ) Han har ett väldigt fint steg i ringen, men är verkligen hopplös att få att stå... Men domaren idag gillade i alla fall Harry mer än vad gårdagens domare gjorde! Tyvärr räckte det bara till ett 1:a pris och en andra plats, men är ganska nöjd ändå. Kritiken läser ni här! Buddy åkte av någon oförklarlig anledning ut med ett 2:a pris, p.g.a. för dålig päls och han behövde utvecklas mer i huvudet. VIlket var exakt vad han fick beröm för igår!!! Det är sannerligen en sjuk sport vi håller på med...

Sedan hade vi en liten paus och då kom det fram en kvinna som satt bredvid oss och tittade på Yoggi. Sedan frågade hon om vi skulle vara intresserad av att para hennes tik om de passade ihop!!! Det var en brun tik som de jagade vildsvin, rådjur och grävling med, en riktigt tuff liten dam!  Jag blev helt till mig och värsta promotade Yoggi! Så himla kul!!! Och perfekt för självkänslan precis innan vi skulle in i ringen... Jag verkligen älskar att visa Yoggi! Han står så fint och visar verkligen upp sig. Jag var lite orolig för att han är så grov jämfört med de andra spinkisarna! Den norske domaren spannade honom och sa med en blinkning: -Vi skriver "en aning grov"... Jättetrevlig karl! Yoggi var lite loj i triangeln p.g.a. värmen, men det var ju alla andra oxå. Så vi fick ett 1:a pris och slutade på 3:e plats med CK i Öppen Klass!!! I hanhundskonkurrensen blev han oplacerad. = ) Duktigaste vovven!!!


Snyggaste Yoggi!


Underbara, snälla Amanda visade Yoggi i hanhundskokurrensen!

Vi blev ombedda av CG att ta in båda i Uppfödarklassen, som bestod av 4 hanhundar med helt olika stam! Helt fantastiskt tyckte domaren och vi fick väldigt fin kritik! Harry hade vid det här laget fått helt nog av utställningar och lade sig resolut ned hela tiden! = )


Från vänster: Bombax Julius Caesar, Bombax Royal Trademark, Bombax Yoggi & Bombax Coque Rouge

Efter det fick hundarna lite välförtjänt vila och vi drog iväg för att shoppa loss, både planerat och spontaninköp: 2 fällar till BIA-bäddarna, 2 wet-blankets, 2 vattenskålar till den nya bilburen, 1 ny tävlingsbok, 1 godishållare och trimningstutor. Shoppa hundsaker är roligt!!! = ) Jag var ju lite missnöjd med bilburen först, tycker den är lite liten. Men den får lov att funka så länge, det är svårt att hitta en stor bur som passar i en Volvo V40... Tips???


Buddse med sin våtfilt!


Yoggi coolar ned i fönstret efter en låååång, varm helg...

Vi spenderade resten av dagen med att slöa, handla och prata, massor. Amanda är verkligen en toppentjej och det var såååååååå kul att träffa henne! Hoppas på att ha fått henne att fundera på att komma tillbaka i augusti på 2 nya utställningar... hehehe. Sedan körde vi ned henne & Buddy till tåget och vinkade adjö för den här gången, hoppas verkligen de kommer tillbaka. Tack för en toppenhelg hörrni!!!

Efter det åkte vi ned till Fiskeby och fick en underbar titt på rävungarna!!! Den ena var väldigt nyfiken och kikade fram bakom en sten för att kolla på oss. Sedan satt vi och gömde oss i gräset när honan kom tillbaka med mat till valparna!!! Helt fantastiskt!!! Tror det mesta av min rävskräck är försvunnen! = ) Nu laddar vi inför tisdagens grytträning! Spännande!!!

RSS 2.0