Lydnadstävling I Finspång

29/3 2008

Idag var det dax för tävling igen... Tänkte trötta ut Yoggi till ett 1:a pris =) Kom dock på andra tankar när vi fick veta att
Anders Svensson skulle dömma 1:an... Vi satte oss med Barbro & Tindra och lyckades dra sista startnumret, d.v.s. 14, men fick ju i alla fall lägga på en kant! = )
Platsliggningen gick bra, jag var lite nervös för jätterottisen som låg bredvid. Men sedan gav Anders oss 8:a på tandvisningen!!! "Ställer sig upp"? Står det ens med i reglerna??? Har aldrig varit med om att de måste sitta still under tandvisningen... Morr!

När det väl var vår tur så var Yoggi's jätteträlig att ha att göra med, underlaget var inte det bästa och den leriga gräsplanen gjorde inte susen för tävlingsandan kan jag ju säga!
Linförigheten var KATASTROFAL!!! Han trängde mig i båda vänstersvängarna och släpade efter eller sprang före! =(  Han var extremt seg igång i samtliga moment och tråkig i största allmänhet! Läggandet var stadigt men segt...
På inkallningen så satt han kvar typ 2 sekunder innan han uppfattade kommandot och satte fart, men jag var smart och avvaktade-så inget dk...
Ställandet var väldigt fint i sig, men seg start.
Apporten var väl det mest förvånande... Han tog den på underkäken och släppte direkt. 7:a!!! Herregud, vad sysslar karln med???!!! Det var helskumt och alla andra hade samma uppfattning, Anders dömde konstigt och EXTREMT ojämnt!!! Usch, kändes kass, men protokollet sa 154 vilket inte alls är dåligt! Protokoll

Imorgon hoppas jag att det går bättre och att vi äntligen får vårat efterlängtade 1:a pris! Katrineholm nästa altså...

Påsksmällen!

24/3 2008

Idag var det dax för Påsksmällen och jag måste säga att snön som fallit hade gjort mig väldigt osugen på att tävla... Ni känner ju till Yoggi's icke-existerande kärlek till snö! Trodde aldrig jag skulle få en snygg platsliggning och läggande... Tränade lite i Mormiz trädgård igår och bröt ihop för han blev så låg! Vad jag än sa kröp han ihop i ett liggande eller satte sig. =( Men jag tänkte att jag ändå hade betalat och det var på hemmaplan...

Så idag så föll snön ännu tjockare och jag hade inga större förväntningar... Det var ett stort startfält; 18 ekipage. Jag satt och pratade med Thina som hade fullt upp idag med start både i 1:an och 2:an, var livrädd för att dra ett sent startnummer, hade ju både Fredrik och pappa med mig. Men jag hade tur och drog startnummer 1!!! Skönt att få lägga på en kant, nu hade jag ju bara snön att oroa mig för! ; )
Vi fick lägga på IPO-planen längst bort, så vi fick lugn och ro.
Jag borde aldrig ha tvivlat på hur trogen Yoggi är! Han lade sig ned så fint i snön som om ingenting!!! Låg snällt i sina 2 minuter och sedan var jag noga med att inte titta på honom innan det var dax att sätta honom upp igen. Duktig vovve! Så jag gick av planen med 2 10:or och ett stort flin!
Efteråt är jag ännu gladare att jag lade i första gruppen, för det blev rejält slagsmål i andra gruppen mellan tollare & en stor randig sak... Jätteotäckt! Det var tollaren som gick upp först, men den stora randiga var den som högg! Fick ned tollaren på rygg och högg i buken på den! Fy fan, det är verkligen ett hemskt moment! Jag är alltid lika nervös...

Sedan kom Thina och frågade om vi kunde byta plats så hon skulle hinna med att lägga Bella i 2:an, självklart! Så vi startade som nummer 4 istället. Jag testade lite moment med honom innan, men såg till att hålla honom glad hela tiden och var bästa polare när vi gick in på plan.
Han var lika vinglig som vanligt i linförigheten och fällde mig nästan i en vänstersväng... Sedan var det galet halt på sina ställen i snön och jag halkade rejält en gång. Men Johanna sa att det var bra, för efter det så fokuserade Yoggi mycket mer på mig!
Läggandet trodde jag skulle vålla problem, men inte då! Han lade sig fint ned och även här var jag noggrann med att inte titta på honom när jag kom tillbaka.
Inkallningen var klockren!!! Tänkte verkligen på att ha ögonkontakt och att han skulle vara fokuserad och han kom som ett skott!
Ställandet var det största framsteget idag och en stor seger!!! Han stannade och stod säkert, men sedan brukar han ju alltid slå ned rumpan så fort jag står bredvid honom. Men inte idag!!! Han väntade på kommando och satte sig så fint!!! Älskar min vovve!!!
Apporteringen vet vi ju hur den ska gå, så den 0:an kommer aldrig att göra mig besviken.
Hoppet var väldigt bra! Var även här noggrann med att ha ögonkontakt och fokus innan jag kommenderade! Sätter sig lite snett, men jag tänker inte krångla med honom. Katinka och tävlingsledaren stannade mig på väg ut och berömde ställandet och sa att det var en underbar hund!!! = ) *mallapa 2.0* Fick 8,5 på helheten! =)
Tyvärr blev det 4 poäng för lite, d.v.s. 156 poäng, men det är nära nu!!! Nästa helg kör vi ju bågga dagarna, då vore det väl 17 om vi inte får en 1:a i alla fall! Yoggi's poäng.

Nu är Yoggi på väg till Stockholm med pappa för en sista vecka medan jag ska på kurs. Är redigt trött på att aldrig få vara hemma mer än 1 vecka! Min träning blir lidande och mina vovvar saknas rejält!!! Fredrik's underbara systrar har tagit med sig Harry till Söderköping där de ska spendera sitt påsklov och ta hand om den numera randiga lilla faran!!!

image441
Duktiga Yoggan!

image442
"Jag kan sitta i snön hela dagen!"

image443
Kolla vem vi hittade!!! Snyggaste Viggon i hela världen!!! = )

Påskafton i Slottsbron

22/3 2008

Glad Påsk på er allihop!!! Hoppas påskhararna landet runt har varit generösa med godis!

Vi är ju hos Mormiz i Slottsbron och tog oss idag ned till sjön och gick en sväng genom skogen, hundarna var ganska kaxiga och for iväg långt före. Så jag & Fredrik fick flera gånger kasta oss ned vid sidan av stigen, bakom granar och allsköns bråte för att de skulle spåra upp oss. Det är faktiskt oftast Harry som upptäcker att vi är borta först, men han stelnar bara till, inser att vi är borta - och hänger på Yoggi!!! =) Efter ytterligare ett tag har Yoggi insett att hans stackars klantiga 2-beningar kanske behöver hans hjälp och återvänder i full rulle genom skogen. Men då letar han bara med syn och hörsel, han slår inte på nosen... Han kanske tycker att vi gott kan sitta och frysa i snön när vi är så jobbiga... ; )
Har varit väldigt dålig på att träna inför Påsksmällen, risken att han går med på att lägga sig i snön är ju inte jättestor tyvärr... Men vi har ju redan betalt och allt, så vi kör på måndagmorgon!

image433
Killarna leker Herre på Täppan

image434
Kung Yoggi

image435
"Vart sjutton tog brorsan vägen nu då???"

image436
"Tjohoo!"

image437
Harry på språng...

image438
Grabbarna vilar en stund i solskenet...

image439
Det är skönt att sova ut hos husse efter en jobbig promenad!

image440
Liten tvärsomnade på mattan i matsalen = )


Skärtorsdag på Himpa

20/3 2008

Idag lyckade vi äntligen sno lite av Fatima's & Aaron's dyrbara tid! =) Jag kan säga att grabbarna hade verkligen saknat varandra!!! Vilken återförening, de hade så kul!!! Idag blir det inte så mycket text, mer bilder! Slänger med några från igår, när vi var nere med Yoggi & Harry.

image425
Harry "Hackihälinen" Borderterrier

image426
"Ska vi leka???"

image427
"Mmmm, snö är SKÖÖÖÖNT!"

image428
"Heeej kompis!!!"

image429
"Här kommer vi!!!"

image430
Aaron studerar (numera) snötokiga Harry

image431
Lite träning hann vi med och Aaron gjorde fina apporteringar! =) Underbara vovve!!!

image432
Harry i sin "signature-style": den gängliga galoppen... Inte vackert...

Nu är vi alla på plats i Slottsbron och jag hoppas få in lite fina kort nerifrån sjön imorgon! Saknar er allihop redan! Stort tack till Fatima för en trevlig förmiddag, lämna oss aldrig!!!

Apportering på Himpa!

16/3 2008
Idag tvingade jag & grabbarna med oss husse ned på Himpa för lite promenad/apporteringsträning och det är inte ofta han följer med! Så vi var glada och solen värmde och ganska folktomt på fältet. Vi började med att släppa dem lösa och hejjade på när Yoggi försökte uppfostra in hemska lillebror...
image418
Monster-Harry anfaller!

Sedan kastade jag ut dummien för lite mer spring i benen och mindre slagsmål, vilket var en taktik som funkade! Dummien är Yoggis favorit, varför vägrar han fortfarande hålla i en apportbock???
image419
Mina tossiga bordergrabbar har ett skönt kroppsspråk!

Sedan körde vi lite seriös träning, men det var svårt med två supertaggade vovvar och en totalt clueless husse... Hihihi. Hundarna sprang om vartannat om man inte band fast dem i staketet och husse gjorde väl de flesta fel man kan göra... Men han försökte i alla fall och det är ett stort steg i rätt riktning!
image421
Hämta... o så full rulle in med den till matte!
image422
Här é den!
image423
Full galopp in till husse! Duktiga Harry!!!

Måste säga att hundarna trivs riktigt oförskämt bra med nya bilen och de har röstat för att den skall köpas... Undrar om husse och matte ens har någon talan?
image424
"Vi har det bra, vi här bak i bilen..."

Älg Är Smaskens!

15/3 2008
Nu är vi hemma en kortis igen! Försvinner över påsken, sedan är det dax för Påsksmällen och på tisdagen så börjar sista delen av min utbildning! Phu, 4 veckor och sedan är jag ÄNTLIGEN värdetransportör!!! Jag bara måste få berätta om den bästa föreläsare jag någonsin stött på: Alexander Breeze! Han kommer från Securitas i Göteborg och har varit drogberoende för en herrans massa år sedan... En helt underbar människa! Och en suverän föreläsare som nådde ut till ALLA! Får ni chansen, eller känner att erat företag/skola har möjlighet att boka in honom - GÖR DET!!! Det var verkligen det allra bästa jag har upplevt! Tack Alex!!!

Yoggi har kommit hem igen efter ytterligare en vecka med pappa och saker och ting verkar ha förändrats! Han och Harry for ihop som idioter i hallen och Yoggi blev riktigt ARG! Han hugger inte, men ställer sig över och vrålmorrar. Lillmonstret låtsas vara undergiven och flyger sedan upp som gubben i lådan och börjar om igen! Suck... Tycker faktiskt lite synd om Yoggi, när han väl försöker dominera så bryr sig lillebror inte alls! Hmmm, det tål att tänkas på...

Imorse for vi med unge herr Olsson och Viggo ut i skogen och lade spår! Först var vi inne på Maxi och jagade blod... Vi fick tag på djupfryst och killarna hade fullt sjå att tina upp så mycket att vi kunde lägga 3 spår... =)
image414
Wering & Olsson tinar blod på ett lite okonventionellt sätt... = )
 Bordergrabbarna jagade varandra runt runt runt i mossan och var helt dyngsura efter en stund! Vi passade på att testa nya eventuella bilen! =) En bil till mig och mina vovvar!!! Husse får fortsätta åka dum Fiat! =)
image415
Ny i familjen Wallin/Bååth/Wering? Lite smutsig bara...

Sedan lämnade vi spåren åt sitt öde och åkte hem till oss i ett par timmar. Fredrik var tvungen att åka och jobba, så jag åkte för att träffa Danne, men glömde naturligtvis sele och lina hemma... Stackars Harry fick spåra i kopple, vilket inverkade VÄLDIGT på hans prestation! Så han var ofokuserad och virrig, dessutom har han ju aldrig gått ett så "gammalt" spår innan. Men han kommer igen! Snälla farbror Danne gav honom dessutom en rådjursklöv idag, älgen är ju ganska rejäl. Så nu har grabbarna varsinn klöv och massa blod finns hemma i frysen! =)

Yoggi däremot-wow!!! Danne hade kommit tillbaka, så jag fick låna hans lina och jädrar vad Yoggi jobbade!!! Nosen var på för fullt och det enda Danne hade att säga som var negativt var att det hade gått lite fort... Men han jobbade noggrannt och följde verkligen spåret! Megastolt som vanligt över sin älg!!!
image416
Mums!!! Mine! Mine! Mine!

Tusen miljoner tack till Danne som är en sådan klippa och underbar vän! Och tack till Johanna för samma saker, samt att hon lånar ut sin Danne till oss!!! Vad skulle vi göra utan er två??? Lots of love från oss på Gabrielsbergsgatan!!!

Efter det åkte jag och grabbsen till Green Cargo och mötte husse för mat, fick en riktigt fin bild på Harry i profil, sällan han sitter still så länge:
image417
Bombax Julius Caesar 7 månader! Stilig kille, inte sant?

Borderbad & Lydnadstävling!!!

10/3 2008
Här sitter man nu i Kista, Stockholm och går 2:a delen av min väktarutbildning. Har grym hemlängtan!!! Norpan rules! = )

I helgen var vi hos min kära, om än något förvirrade Mormiz... På lördagsmorgonen gick jag, Yoggi & Harry ner till sjön och där blev det borderbad trots det kalla vattnet!!! Tokiga vovvar!
image402
Vattendemonen Yoggi!
image403
"I'm outta here!"
image404
Taskigt roder...
image405
"You're going down, bro'!"
image406
Torka magen...
image407
...osså ryggen!
image411
Yoggi hittade en liten pinne i vattenbrynet...
image412
Blöta bordervovvar spejar ut över vattnet.
image413
Såhär trött blev lilleman av sitt premiärbad!

På söndagen var vi och jagade ytterligare en 1:a i Grums ridhus, det var lite udda. Jag drog startnummer 6 av 13 och skulle ligga i den andra platsen, men i första gruppen var det en rottweiler-hane som var så aggresiv så den inte fick vara med... Så Yoggi låg ute på kanten och det var en udda plats. Vi blev kommenderade plats innanför ridhusdörren. Sedan fick vi gå linförighet 20 meter uppåt, helt om och halt... Därefter plats. Yoggi låg snällt och fick en 10:a.
Liförigheten gick som jag trodde, lite låg nos och dåliga högersvängar, en 6:a. Läggandet var bra och inkallningen blev ett DK, för han hade focus på läktaren... Ställandet blev helgalet!!! Av någon anledning for han rakt ned på mage i ett jättefint läggande! 0:a
Apporteringen var lite konstig. Man fick sätta hunden plats och gå och hämta en apportbock. Men Yoggi höll det längsta han någonsin gjort! Sedan lade han sig ned och åt på den så det blev 0 i alla fall! =) Men jag var nöjd med framsteget! Hoppet var perfekt förutom ett snett sättande: 9. Helheten gav domaren 7 på trots två 0-poängare. Väldigt missnöjd med ställandet, det ska han inte missa!!! Så vi väntade inte på protokollet, eftersom vi skulle till Stockholm-Norrköping-Södertälje-Stockholm och vi åkte från Grums 14.15...
Nu laddar vi stenhårt för Påsksmällen 24/3, Finspång 29/3 och Katrineholm 30/3... Intensiv var ordet! = )

Nu bor Yoggi hos pappa en vecka igen och jag saknar honom & Harry grymt mycket!!! Och Fredrik såklart! Och alla er!!!

Grymt coolt att Norman spöade skiten ur Carola!!!!!!!!!! *ASG* Sedan måste jag säga att jag älskar Ola och förstår inte hur Sibel kunde vinna över honom!

Ni är bäst!!!

Besök i Gårdeby!

6/3 2008
Idag åkte jag & Harry ut till Gårdeby och Lena, Millie, Ebba & Paksu. image395
Harpan håller koll i bilen!

Eftersom jag var sen (ovanligt...) så gick vi till skogs direkt och släppte dem på gärdet innan skogen, vilken energi!!! Detta trots att jag hade klämt fast Harry's svans i bildörren bara minuter tidigare, han skrek och kastade sig runt... Innan jag fick upp dörren igen!!! Jag trodde han var av på mitten! Usch... Men han verkar inte ha ont och jag kan inte känna någon "fraktur", hoppas verkligen att han inte får några bestående men! = (

Väl inne i skogen var det full rulle och de kom bra överrens till en början, sedan insåg Millie att hon var alldeles för ordentlig för att acceptera Harry's ostyriga lekar! Harry och Paksu kom väldigt bra överrens, tror att Paksu tyckte det var ganska skönt att träffa någon i sin egen storlek! ; )
image396
Harry & Paksu har full koll på Lena!
image397
Småttingarna drar före genom skogen...

Efter en lite promenad längst in i skogen, återvände vi till bordet och fikatime! Harry gick verkligen Millie på nerverna och han fick rejäla tillrättavisningar, men terrier som han är så sprang han rakt på henne igen... Paksu var en riktig liten clown och trixade gärna till sig lite godis:
image398
Paksu stilar för lite godis...

Harry & Ebba blev väldigt tighta under vår fikastund, mest för att Harry VÄGRADE låta henne vara ifred... De hade rally runt oss och for in under träd och stenar.
image399
Ju fler tassar desto bättre! = )
image400
Vuxna Millie ser ut att tycka småttingarna är pest och pyton!
image401
Harry tycker att vänta är pest och pyton!!!

Jag gjorde några apporteringar med en av Millie's dummies och lärde mig ett nytt trick för att få honom att skärpa sig, Lena hade lärt sig av Moa (vad gjorde vi utan dig???) och det funkade faktiskt bra! Han larvar sig ju så illa med avlämningarna, far ut i perferin, kastar upp den i luften och gör allt utom lämnar den till mig. Så nu kastade jag ut den, väntade tills han tog den och vände mig sedan och gick åt andra hållet. Lena sa att jag skulle berömma när han kom ikapp mig trots att han inte hade dummien med sig... Tja, han kom ju i alla fall...
Ebba var jätteduktig med apporteringen!!! Hon har blivit så himla stoooor!!! Nästan växt om Millie tror jag...

Sedan var det dax att vandra hemåt och vi fick en guidad tur i hem och hos kaninerna! Väldigt fint ni har det!

Dax att börja träna inför söndagens lydnadstävling (inomhus i ridhus!!!) och imorgon åker vi till Mormiz i Grums...

Yoggi Is Back In Town!

2/3 2008
Idag kände jag att det var dax att ha lite egentid med Yoggi, helt enligt mina nya regler att inte ta med Harry på våra promenader, då det bara sliter på mitt goda humör och förstör för Yoggis del...
Så vi lämnade käre far & Harry framför Vasaloppet (suck vad trist...) och begav oss till lilla skogen ovanför Himpa och sedan ned på Himpafältet.
Jag lade in massa små träningsmoment idag, eftersom det var ett tag sedan han gjorde något ville jag "känna av" honom lite. Först körde vi lite balansträning på en stooor tall som låg tvärs igenom skogen:
image388
Inga problem med balunsen här inte! ; )

Sedan ville jag ge apporteringen en liten chans till, trots att det inte är hans starka sida... Tänkte att det kanske kan hjälpa även gentemot lydnadsapporteringen om det går att leka fram. Jag verkar ha hittat ett vinnande koncept i flodhästen jag låter dem apportera i alla fall, har ännu inte hittat en hund som inte gillar den! = ) Idag har den dock fått ta sig ett bad, för den var redigt äcklig efter dagens övingar i ömsom lera ömsom snöblask!
Tog till mig det Fatima sa i fredags om att inte göra det för svårt, för fort, vilket är mitt stooora problem. Jag skyndar inte gärna långsamt... Men idag satte jag Yoggi plats och gick iväg rakt fram och lade den, sedan tillbaka. Fortfarande lite knas med avlämningarna, men eftersom jag inte har några kunskaper här så vet jag inte hur jag ska korrigera det... Men fart ut och fart in, så jag är nöjd! Sista gångerna backade jag utgångspunkten och det verkade inte vara något bekymmer.
image389
Här kommer jag med världens finaste flodis!!!

Sedan drog vi vidare i spåret och då fick vi träna lite bergsklättring:
image390
Snygg grabb posar...

Sedan körde vi några korta apporteringar, då jag kastade iväg flodis och sedan kommenderade hämtning:
image391
Genom snön mot målet-matte!

Efter det kom vi ned på Himpa och ett helt annat "klimat", Yoggan badade tassarna och fjantade sig i den nyblivna sjön på fältet:
image392
Shrek?
image393
Yoggi & hans spegelbild. Ser ni så bred han är mellan frambenen? Hua!

Självklart fick han gå ned till Strömmen och kolla läget, fanns tydligen inte så många änder i Storstockholm! = ) Vi passade på att lägga in lite agility på vår promenad:
image394
Cirkushunden Yoggi hoppar genom en del byggställning!

Jag är så glad över att få ha min vovve hemma den här kommande veckan, sedan ska både han & jag till Stockholm igen. Men i veckan är vi game på allt ni har att erbjuda!

Utställning i Nyköping

1/3 2008

Idag var det dax för kärt återseende i form av Yoggi! Han har ju bott hos min älskade far i Stockholm i 2 veckor och det syntes, kan jag säga... Rund som en tunna och raggig = ( Var väl inte mer än väntat.
image384
Lill-husse har saknat Yoggis!

Harry var först ut och var lika vimsig som förra gången, men det var samma domare så hoppet fanns ju. Uppfödare C-G Stafberg fanns på plats, vilket gjorde det hela lite mer nervöst. Han går inte bra, nosar alldeles för mycket och vill leka med allt och alla. Men även idag charmade han byxorna av domaren och vann bland grabbarna! Nöjd matte gick sedan in och tog hem BIR-valp med lite mer fokuserad vovve! Flera gånger har han dock stannat, hoppat på 3 ben och försökt klia sig... När jag hade satt ned honom i hagen, kom ett par och ville titta på honom. Kvinnan gratulerade mig och mannen lyfte upp Harry och vred och vände på honom och betraktade honom i alla möjliga vinklar! Helt knas! De hade tydligen en valp efter samma tik och kunde pappa Basil utan och innan. Lite kul... MER TRÄNING!!! Harry's fina kritik hittar du här!

Jag såg inte fram emot att visa tjock-Yoggis, även om det brukar vara ett lätt nöje-han visar nämligen sig själv! Han älskar det verkligen och även om han aldrig kommer att bli champion så har jag inte hjärta att ta det nöjet ifrån honom! = ) Men den norske domaren hade humor och förstod nog att det inte var ett konstant tillstånd, men för tjock var han! Så det blev ett väntat 2:a pris och fick bakläxa. Yoggi's pinsamma kritik läser du här!
image385
Yoggi står som 4:e vovve framifrån.
image386
Slipad utställningsvovve ligger i egen stol! = )


Fredrik var tvungen att åka tillbaka till Norpan och jobba, men pappa och jag härdade ut till klockan 16.00 och finalerna. Men det var en kort resa, ut i första gallringen. Jag är fortfarande supernöjd med mina grabbar!!!
image387
Mina underbara vovvar!

RSS 2.0