Äntligen Hemma!

29/2 2008

Då är man tillbaka i stan efter typ 2 veckor i Danmark (läs: Skåne)! Jag klarade mitt väktarprov med 40 rätt av 42!!! = ) Det har varit väldigt kul, men det tog ett tag att vänja sig vid språket - nu måste jag vänja mig vid svenska igen... ; ) Förra veckan hade vi självskydd (läs: sparks, slåss, veva med batong & slå på handklovar) och jag var galet kaxig! (ovanligt...) Det är GRYMT svårt att slå på handklovar, så först fick vi sätta dem på batonger för att inte skada varandra... hehehe. När vi skulle träna sparkar så högg jag tag i Baby-Face, en 20-årig göteborgare som precis gjort lumpen och det kändes... Jag var helaggro till att börja med, men insåg att jag bara fick igen 5 resor värre. Dagen efter vaknade jag med blåa ben... Rätt åt mig! = )
Sedan hade vi även batongträning (det ni!) och de ställde upp 5 stycken på rad med stora mitzar och vi skulle skrika "Vakt! Stanna! Backa!" och sedan slå 2 hårda, snabba slag och retirera... Alla utom jag var högerhänt och det slutade tyävrr med att när jag drog tillbaka min batong allt vad jag hade så drog jag den i bakhuvudet på en kille... =( Vad Moa än säger, så var det en OLYCKSHÄNDELSE!!! Hon utgår bara från sig själv...
Förra fredagen skulle jag ju åka hem över helgen och det gick ju bra... eller inte... Tåget lämnade Lund vid typ 17.45 och när vi väl kom till Hässleholm så hade det börjat blåsa lite... Så tåget kunde inte åka vidare, vi satt där som idioter i 2,5 timmar!!! Sedan talade de om att det inte fanns några anslutningsbussar till Nässjö och att tåget skulle vända tillbaka till Danmark! Alla resenärer fick klara sig själva om de inte ville tillbaks till U-landet. Som tur var hade jag med mig de 2 tjejerna som jag delade hus med, de skulle till Örebro. Vi hoppade av och tillbringade ett par timmar där med, medan den ena tjejens sambo hade satt sig i bilen och styrde ned för att hämta oss! Gulliga Hampus!
Under tiden vi väntade kom en dam fram till oss och sa att vi kunde få åka med henne och hennes man när han kom, så kom vi i alla fall upp till Alvesta. Visst, snällt! Han kom och vi packade in oss i deras hyfsat trånga Audi. Mitt mellan Älmhult & Växjö så körde gubben på en stoooor gren som blåst ned på vägen under stormen och vi fick framhjulspunktering!!! Kul...
03.00 kom Fredrik och hämtade mig i Ödeshög och 03.30 var vi hemma, från början skulle jag ha varit hemma 20.22...

Men den här veckan gick det bra att komma hem och tydligen har min kropp vant sig med schemat under kursen: jag vaknar 06.30, vill ha frukost 07.30, thé 09.30, lunch 12.00, fika 14.30, middag 18.00 och sovdax 22.00 = ) Det kanske bara är bra... Hade dock tänkt mig sovmorgon idag, men icke!

Det var underbart att vakna i min egen säng, med en pigg & glad borderterrorist som ville hitta på något kul. Så vi drog först till Himpa och där fick hans rusa av sig veckans överskottsenergi, han har väldigt fin kontakt med mig när inte Yoggi är med.
image379

Sedan övertalade jag Fatima & grabbarna att träffa oss ute vid Eken för spår, stackars snälla Fatima som inte protesterar! Idag hann hon inte ens gå sitt spår med Aaron! = ( Hoppas det går bättre nästa gång.
Vi började med att lägga spåret, ca 400 meter med flera svängar och även Harry's första bloduppehåll. Jag var lite nervös för att det skulle bli för svårt, men jag tror att jag idag fick se honom verkligen spåra för första gången-när han gick på bloduppehållet.
Sedan lät vi det ligga och släppte loss monstren på fältet i solskenet:
image380
Border jagad av galna cockrar! = )

Sedan gick vi upp i en skogsglänta och lät dem fara runt lite, Vinnie fick finna sig i att bli kopplad medan smågrabbarna gjorde upp i lingonsnåren..
image381
Kloke Vincent kollar på småkillarnas lek.

Sedan var det dax för Harry att gå sitt spår och jag tycker han är väldigt okoncentrerad och fladdrig, men Fatima säger att han sköter sig bra och då litar jag på det! =)  Som sagt; bloduppehållet kan jag säga att till och med jag tykcte han jobbade fint igenom, lille knasen! Älgen spårades in fint och matte var helt slut efter det något kuperade spåret Fatima lade... hrm... måste nog jobba upp konditionen om vi ska fortsätta med det här.
image382
Mums, älgben! = ) Vi kommer att gå anlag med Fatima & Aaron i maj! = )

Nu ska här trimmas och laddas inför morgondagens utställning i Nyköping, Svenska Terrierklubben, och äntligen får jag träffa Yoggi!!! Har inte sett honom på 2 veckor, men han verkar trivas väldigt bra hos pappa! Toppen inför framtidens planer att skaffa en till hund...

Håll tummarna för oss imorgon!

Avslutar med ett kort på Aaron ifrån förra veckans playtime:
image383
MBC = Mycket Blöt Cocker... = )

Lydnadstävling i Linköping

16/2 2008

Idag var det dax för årsdebuten i lydnad och jag vaknade som världens nervvrak!!! Jag brukar inte vara nervös alls när vi ska tävla lydnad, jätteskumt! Pappa kom ned från Stockholm och följde med oss till tävlingen, han ska ju ta med sig Yoggi hem i 2 veckor medan jag är på kurs, så vi passade på att stjäla honom lite xtra...
Vi kom dit och frös nästan häcken av oss innan lottningen! Apkallt! De lottade klassen och vi drog nummer 6 av 13, sista innan pausen och längst ut på platsen-vilket kändes skönt... Barbro och Tindra var där emd, så vi hade några att prata med! = ) P.g.a. kylan så bestämde de sig för att lägga platsen efter programmen i hopp om att det skulle värma på lite, det var marginell skillnad men tanken var god.
Vi såg alla ekipage innan oss och när jag försökte värma upp så var han bara HEMSK! Höll på att bryta ihop, men bestämde mig för att byta taktik och mutade med korv och leksak! = ) Det gick hem kan jag säga, han var såååååååå duktig!!! Första gången jag känner att han verkligen var med mig och hade kul ute på plan! Linförigheten gick bättre än någonsin, men så har jag ju bytt taktik i träningen och belönat mycket mer, både kontakt och halter. Läggandet var väldigt fint och han satte sig inte upp i förväg, väldigt viktigt att jag inte tittar på honom innan han ska sätta sig! Inkallningen brukar vara klockren, men jag förivrade mig och kallade in utan att kontrollera om han hade kontakt överhuvudtaget... Stackars Yoggi, han kollade ju upp i skogen och hörde inte alls min inkallning. När han väl fokuserade så kom han som ett skott! = ) Underbara vovve!
Ställandet var bra, men tyvärr får jag honom inte att stå när jag kommer in igen, rumpan far ned som ett blylod! Men, men, man kan inte få allt...
image373
"Jag står väl här en stund..."
Apporteringen har jag lagt ned myyyycket tid på att träna in med glädje från start igen, men det är lååååååååångt ifrån klart! Idag var det grepp-och-släpp som gällde och en 0:a, tyvärr, men förväntat.
Hoppet gick bra, sätter sig snett, vilket Katinka frågade om efter programmet. Hon undrade om han var orolig för att sitta intill mig, men det är ju mest att han inte ser mig ordentligt. Annars tyckte hon att det var kul att se en glad och pigg terrier, ovanligt inom lydnaden... = )
image374
Hoppla!
Svinkallt som sagt!!! Men väldigt glad över snäll och framåt vovve!!!
Sedan var det fika och väntan på resterande grupp och platsen. Det kändes skönt att ligga ute på flanken, han har varit lite nervig sedan mopsen i Viken... Nu låg han stilla och fint och han reste sig inte ens när jag kom in! Väldigt fin borderterrier!!!
image375
"Jag kan ligga still, en stund..."
image376
Älskade Yoggi var TRÖTT och somnade i väskan i bilen på vägen hem! = )

Harry var pest och pina hela dagen och slog volter i kopplet av glädje så fort en annan hund kom i närheten, så många hundar som finns på en brukshundsklubb-han såg väl ut som Olga Korbut! = ) Jag FÖRSTÅR inte hur jag ska lyckas få Harry lika balanserad och lydig som Yoggi! Yoggi var aldrig så här hyper som liten, visst-valpvild, men inte hyper... Tiden får visa...

Det var en jäkla krångel att få  protokollet och eftersom vi inte var i närheten av placering så åkte vi hem innan prisutdelningen... Han slutade som 8:e av 13 hundar och jag är jättenöjd, trots att vi inte  fick något 1:a pris idag. Skulden för det lägger jag helt och hållet på mig själv! Hade jag kollat av kontakten i inkallningen så hade det varit en 10:a och inte en vad det nu var...
Nu är det uppehåll i 2 veckor och han ska som sagt vara hos pappa i 2 veckor, jag kommer få tillbaka en långhårig, odräglig tjockis som inte behövt göra ett shit på 14 dagar... = ( Illa, illa.... Vi kommer att träffas nästa gång på utställningen i Nyköping 1/3 och jag har aldrig varit ifrån honom så länge!!! Hemska tanke! Tänk om han glömmer mig... Min älskade lille pojke!
Det kommer dock bli VÄLDIGT nyttigt för Harry att vara ensam, han är så väldigt beroende av sin bror. Måste bli egen liten terrier!
image377
"Även hårda killar kan kramas..."

Hoppas ni får en bra vecka allihop, jag åker på kurs i Löddeköpinge på Väktarskolan imorgon och kommer hem en kortis över nästa helg... Komemr sakna er och vovvarna!!!

Tack till  Danne & Johanna som har varit här på Melodifestival-, pizza- och pokerkväll!!!
image378
Okej... Johanna vill visst inte vara med på bild...

Viltspår Light

14/2 2008
Vilken underbar Alla Hjärtans Dag! Och jag har inte ens träffat Fredrik idag ; ) Det är mina underbara vovvar som har spridit glädje i mitt liv flera dagar i rad nu, kommer väl sluta i katastrof...

Peppad av gårdagens roliga övnignar med Fatima och av älgklöven som låg i frysen, bestämde jag mig för att åka ut och lägga spår åt båda grabbarna idag. Sedan kom jag på att jag behövde blod, så jag skulle precis åka och jaga det i affärerna, när jag läste Fatima's inlägg i gårdagens blogg - hon hade redan fattat att jag skulle ge mig på det  redan idag och hade ställt ut sin flaska på trappen hemma hos sig! = ) Underbara människa!!! Vet inte vad vi har gjort för att förtjäna henne, men något bra måste det verkligen vara!!! Så jag packade in voffarna och for upp till Pryssgårn och Katterumsvägen, hjärtat i halsgropen när jag smög upp på trappen - tänk om någon av grannarna såg en skummis smyga runt och nalla colaflaskor med blod mitt på ljusa dagen!... Hihihi...

Susade ut till Ekenskogarna och började med att lägga ett spår åt Yoggi, sedan gick jag och vovvarna en sväng i skogen på andra sidan vägen från spåret. Det var 2 superlyckliga, knallgula borders som for runt i skogen!
image365
Tjohoo! Här kommer vi!
image366
"Jag hinner först!"
image367
Yoggi testar paintball-banan...

Efter promenaden så satte vi in lillebror i bilen och körde lite rutan, men det var han inte alls bra på, ville inte lämna ifrån sig sakerna... Sedan gav oss iväg till spåret! Han började fint, men har lite väl bråttom, förhoppningsvis något som blir bättre ju fler spår han får gå. Lyfter gärna nosen och vädrar och låser. Men han löste det fint tillslut och blev såååååååå stolt när han hittade sin fina älgklöv!!! Ville inte alls släppa den och tjuvsmakade lite på den... Jätteduktig pojke, älskar tydligen älgar! = )
image368

"Ingen här..."
image369
"Ingen där!..."
image370
"Haha! Den är MIN! MINE, MINE, MINE!"

Sedan fick han vila i bilen och jag tog ut Harry för lite apporteringsträning, det är han grymt bra på! Idag var det flodhästen som skulle hämtas, släppte den på längre avstånd än igår. Så himla bra fart ut, rakt och fint, tramsade lite med avlämningarna idag, ville hellre jonglera lite med den. Fatima tror att jag var lite tråkigare än igår.
image371
"Matte, jag har den!!!"

Efter några gånger tog vi oss upp till det nya spåret och han jobbar mycket mer noggrannt än vad Yoggi gör, håller kvar nosen i backen och går lugnare. Fortfarande väldigt spooked av klöven, nosar, men vill inte gå för nära... =) Sötnosen, det går nog över med tiden. Anlag ska bokas så han kan gå direkt när han är 9 månader, Yoggi får oxå följa med. Han var så söt när jag släppte ut honom ur bilen, när jag skulle packa in klöven igen, han hoppade nästan upp på flaket för att ta den igen! = )
image372
Harry's första älgklöv! *stolt matte*

Jag älskar verkligen mina vovvar!!! Viltspår är såååååå kul! Sedan fick jag åka hem till Fatima igen och lämna tillbaka blodflaskan, var livrädd för att någon av barnen var hemma och skulle ringa polisen med konstiga figurer på trappen...

Imorgon är det Borås på schemat, sedan tävlar vi på lördag... Håll tummarna!

En Väldigt Vovvig Dag!

13/2 2008
Den här dagen har verkligen gått i hundens tecken!

Det började med att vi träffade Johanna & Viggo för lite träning och sällskap på Johanna's fält. Harry var en äkta pest och tyvärr lät jag det förstöra min & Yoggi's träning, jag var helt ofokuserad och virrig så han gjorde inte jättebra ifrån sig... Men som sagt; inte hans fel! Kontakten var hyfsad i linförigheten, läggandena var hyfsade och tja, allt var hyfsat. Och det duger inte! Om vi ska få ett första pris på lördag så är det inte hyfsat vi strövar efter, det måste vara perfa! Men, med mer fokuserad matte och utan äcklig lillebror!
Sedan släppte Johanna lös Viggo och tränade, de var i alla fall KANONDUKTIGA!!!
image355
"Hiiit!"

image356
"Matte, kolla vad jag hittade! Sallad!!!"

Sedan gav sig Johanna på projektet att gå med Harry & Viggo genom Folkparken (tror jag) och bara att få på Harry halsbandet var ett projekt i sig...
image357
"Jag viiiiill inte!!!!!!!!!! Jag vill till farbror Viggo! Släpp"
image358
Vackra Viggo!
image359
Yoggi & Lodjuret

Väl hemma från de strapatserna, bestämde jag mig för att köra igång mitt nya projekt; Action Cykla! Med Yoggi... Duktiga vovve! Jag höll på att cykla över honom, men han var jätteduktig! Stannade nere på Himpa och släppte honom, så han fick kika på fåglarna i Strömmen.
image360
Min fina Yoggi!!!
image361
Yoggi & vår nye vän; cykeln! =)

Vi hann hem och få i oss lite mat, sedan skulle jag & Harry ut till Eken och träffa Fatima, Vincent & Aaron. Trög som jag är tänkte jag inte på att Yoggi kunde följa med, utan lämnade honom hemma och burnade iväg med Harry. Fatima hade ju räknat med att Yoggi skulle komma också, så hon hade med sig en älgklöv till honom! Tack snälla!!!
Först gick vi en sväng med småkillarna i skogen, kollade på paintball-banan och hade kul!
image362
Aaron i full fart!

Sedan lade vi ett kort spår åt Harry, medan det låg till sig en liten stund, gick vi längre ned på vägen och lekte "rutan" med Harry, han ville hellre hämta de leksaker som Fatima hade med sig! Jättefina avlämningar, inte alls som sin bror! Å andra sidan så har jag ju verkligen jobbat med apporteringen med Harry och varit världens roligaste matte när han gör rätt! =)
image363
"Ja kommer me den matte, jag kommer!"

Han fixade spåret riktigt bra faktiskt, det var ju första gången någonsin! Han hade lite bekymmer att komma iväg från starten, men sedan tuffade han på som ett litet tåg genom snåren...  Han vädrade in rådjursklöven väldigt fint, men tyckte att den var ganska läskig när han väl kom fram till den... Duktiga lilla Harry! Fatima och jag ska gå anlaget samtidigt, det ska bli så kul!!!
image364
"Jag hitta den här läskiga grejjen ute i skogen, vill ni ha den?"

Underbara vovvar & vänner-tack för ett jättekul dag!!!

Valpkurs Re-union!

9/2 2008

image344
Harry påväg till skolan, det kliar redan i hjärnan!

Idag var det ju dax för våra små dårar att träffas en gång för att "utvärdera" vad vi hade lärt oss på valpkursen och se vad som fanns kvar efter köttbullar, julskinka, champange & nyårsbufféer...
I vårat fall; inte möe (som man säger i Borås)! = ) Han skötte sig helt hyfsat, men som sagt: hyperaktivitet är bara förnamnet. Men Anne envisades med att påstå att hennes Zebban minsann var ÄNNU värre när han var liten... Yeah, right! ; )
Vi fick minsann bara ha koppel en väldigt kort stund, sedan var det dax att få höra sanningen om hur värdelösa vi förare är, hihihi, näe, men Anne påpekade klart och tydligt att det är vi som är bekymret, inte vovvarna. Vi fick sedan jobba med lösa vovvar hela passet och nådde faktiskt framsteg. Jag fick ganska snart höra att jag skulle få ryggskott om jag fortsatte gå som jag gjorde, så jag rätade på mig och han hängde faktiskt med ändå! Hon kanske vet vad hon pratar om ändå, den där Anne...
Efter att ha smitit och haft rally runt ridhuset efter Malte i typ 3 varv, så blev han i alla fall bra mer dämpad och kontaktbar! Inget ont osv... Han & Aaron ville VERKLIGEN träffas och leka, så jag & Fatima hade lite att arbeta med... Ja, you had to be there, tror jag... Men jag är väldigt nöjd med min och de andras vovvar, de är ju bara typ bara 6 månader och jag kommer inte ihåg hur smart jag var då, men jag tror inte att jag lydde order = )


image345
Vår guru; Anne!!! Underbart återseende!!!

image346
Duktiga Millie hade koll på busfröna och suckade ljudligt åt deras trams!

image347
Stefan & Malte begrundar dagens övning...

image348
Fatima & Aaron lyssnar uppmärksamt till Anne.

image349
Harry genomför en arkeologisk utgrävning av ridhusets botten...

image350
Anne berättar saga...

image351
Lena & snygga Ebba!

image352
Min favvo-Aaron!!! Förlåt att jag "nejjade" dig så hårt, sötnos!!! *skäms*

image353
Söta Mille trixade till sig ganska många godisar...

image354
Fine Zebban satt snällt i bilen!

Sedan så bokade vi in oss på Viltspår Anlag och Vardagslydnad med Harry, kom fram till att han behöver mycket att göra under våren för att kannalisera sin energi till något positivt! = )

Over & out!

Dagen då Oförståndet Tog Över...

8/2 2008
Jag erkänner-jag är en dålig människa och en URUSEL hundägare!!! *snyft*

Allt började jättebra, jag var såååå pedagogisk och duktig hela förmiddagen, gav båda mina vovvar massa uppmärksamhet och uppgifter, värsta Lena-style! = ) Först hade jag tvättstugan hela fm och tog även in en del lådor som kom med från Borås igår, när jag höll på att packa upp så engagerade jag vovvarna i en liten lek. Vi hittade en mjuiskflodhäst och ett mjukismonster som jag gömde i lådan och när de tog ett var så klickade jag och gav dem varsinn godis...

image341
"Jag hittade flodisen!!!"

image342
"Hmmm, jag tror monstret är här någonstans!"

Efter den leken, fick de spela sitt spel, men det verkar redan vara för lätt för mina terrierkillar. Både Yoggi & Harry klarade av alla uppgifterna. Sedan tröttnade jag på att Harry slår i sitt söta lilla huvud precis överallt, precis hela tiden!!! Så jag bestämde mig för att hjälpa honom, till hans stora förtret:

image343
Kolla minen!!! INTE nöjd vovve...

När tvätten var avklarad så bestämde jag mig för att ta med mig grabbarna på promenad runt Himpa. Jag hann inte långt innan jag ångrade att jag tog med mig Harry-han förstör ALLT för mig & Yoggi! Han far i en vinkel av 180 grader fram och tillbaka konstant och sedan om man stannar så piper han oavbrutet tills man går vidare. Först var jag ganska duktig och bara gjorde halt och väntade tills han gav sig, men när jag hade gjorde det typ 100 ggr längs Finspångsvägen så lessnade jag totalt! Då virade jag upp kopplet och hade honom precis bredvid mig, en nsedan kom jag på att jag inte att han skulle förknippa att vara vid min sida med bestraffning, så jag återgick till första taktiken. När vi hade vänt ned mot Fiskeby så släppte jag Yoggi lös och Harry for naturligtvis som en tokig! Den här gången tappade jag tyvärr tålamodet och satte mig nos-mot-nos och läste en lååååååååång paragraf, vilket jag har läst om i Johanna's bok. Det kändes som att det tog, men så fort jag reste mig och släppte lite på kopplet så FOR han iväg till Yoggi! Grrrr! Litet frispel...
Lite längre ned på vägen fick vi skäll av en muttrande gammal gubbe som gick på andra sidan gatan med sin jäkla fluffboll till Bichon Frisé! "Dumma flicka ha sin hund lös!", upprepade han flera gånger, fast Yoggi i princip gick fot och knappt tittade åt deras håll!!! GUBBJÄVEL!
Sedan gick vi bort till Himpafältet och Harry bands fast i staketet vid fotbollsplanen, började yla, skrika och vrålskälla med en gång! Jättepinsamt! Jag vet att jag inte ska bry mig om honom, men det går inte att ha honom bland folk när han håller på så! Så jag vrålade i åt honom några gånger, och tyvärr så gick jag och smiskade till honom lite... *skäms*
Det enda som jag faktiskt gjorde rätt var att jag inte tog ut någon irritation alls över Yoggi utan var toppenmatte i vårat lilla träningspass! = ) Linförigheten funkade väldigt bra idag! Jag var noga med att ha kontakt med honom när vi skulle in på "plan" och korrigerade dåliga halter, men springer gör han bra nu och jag markerar verkligen avsaktningen. Gjorde även 2 förflyttningar i sidled, men han var helt fokuserad på modellplanet som brummade runt på andra delen av fältet... Helt förståeligt!
Första läggandet var si och så, var ju nitisk med klickern idag och det var faktiskt riktigt kul!!! Efter det kom det en tant över fältet med en hyfsat ovårdad borderterrier-tik och frågade om de kunde leka... Yoggi är ju tyvärr inte så snäll, men jag önskar att jag hade låtit henne leka med Harry. Hon berömde mig i alla fall för Yoggi, som för en gångs skull imponerade med att felfritt ligga plats vid min sida, lös. Hon sa att han var väldigt fin och tyckte jag var duktig som orkade tävla lydnad med en terrier! *mallgroda 2.0*
Därefter körde jag två inkallningar: bra fart, sneda sättanden... Sedan gjorde jag ett klockrent ställande och slutade efter det, för att inte utmana ödet! DUKTIGA YOGGI!
Jag hade tänkt köra lite med Harry, men tyvärr hade jag blivit så glad på Yoggi att det inte fanns en enda Frolic kvar i fickan... Jag gick i all fall emot honom och så fort han lät så stannade jag . När han slutade pipa så fortsatte jag emot honom. När jag skulle böja mig ned så pep han igen och då vände jag ryggen emot honom tills han blev tyst, detta upprepades 2 ggr.

Sedan gick vi hem och de sprang lösa över hela Himpa, tyvärr bara suddiga, dåliga bilder... =(

Imorgon är det dax för reunion med valpkursen i Söderköping... Harry kommer som vanligt vara sämst i klassen...



Mäster Moa

7/2 2008
Igår hade jag turen att få haffa en timmes träning under Moa's hårda övervakning ; ) Jag & Yoggi ska ju säsongsdebutera i Linköping nästa lördag och eftersom jag troligtvis är på kurs hela nästa vecka så tänkte jag att det var lika bra att slå till...
Vi var och inhandlade en liten present och fika innan, för att ha som mutor om det gick åt skogen och för att hon inte skulle skriva något elakt om oss på sin blogg senare... =)
Vi träffades på fältet vid tennisbanorna och medan hennes gula grabbar lades lösa, så band vi fast Harry i staketet, där han satt och skällde, skrek och pep nästan oavbrutet. Men jag var ganska duktig på att varken titta på honom eller tilltala honom, var dock lite orolig ett tag för att folk vände sig i sina gravar och skulle resa sig ur jorden á la "Hanteringen av Odöda" av John Ajvide Lindqvist...
Vi började med en kortare version av platsliggning med Lusen som sällskap, Yoggi inledde med ett dk, hallå! Det var ju blött i gräset! Jaa, ibland undrar jag om det verkligen är en borderterrier jag har, eller om det är en förklädd chihuahua!
image334
Lite skillnad i position på Lusen & Yoggi!

Sedan gav vi oss på linförigheten, vilken jag är väääääldigt osäker på efter hans lilla föreställning i Finspång. Då gick han ju och flöjtade runt som han själv ville och satte sig nog inte en enda gång vid halterna. Han gick ganska bra igår, men Moa var stenhård med att jag inte fick komma in på "plan" utan att hah bra kontakt med honom först! Det tror jag att jag har slarvat ganska mycket med innan, tittar han inte direkt så har jag gått ändå.. Nu gick det i alla fall mycket bättre redan från start, men han sätter sig fortfarande ganska snett i halterna, något som Moa trodde kunde bero på att han inte ser mig ordentligt annars, eftersom han är relativt liten... Men annars är jag väldigt nöjd med det momentet, även "springet". Därefter tränade vi position, för det är inte Yoggi's starkaste sida. Jag skulle stå rakt upp och ned (ja, inte upp och ned som i huvudet ned och fossingarna upp-utan som talesättet) och förflytta mig i sidled, varefter Yoggi skulle flytta efter. Det gjorde han väl inte direkt, men det har vi ju heller inte tränat på, så med lite hjälp gick det bättre och bättre. Nu ska jag fortsätta träna det!
Därefter gav vi oss på läggandet, först bara på plats framför mig i gräset, för att få honom att verkligen lägga sig fast det var blött. Sedan tog Moa ifrån mig klickern och sa att jag var alldeles för långsam, så nu skulle hon minsann klicka! Hmpf! =) Så hon klickade på läggande under gång och det blir ju mer korrekt, för jag ser ju inte riktigt bra ifrån min position. Första gången la han sig inte riktigt men det blev bättre och framförallt så reste han sig inte upp när jag kom tillbaka, det har vi iofs tränat ganska mycket på-men kul att se att det ger framsteg.
Sedan var det inkallning och det jag känner att vi måste få hej på är ju ingångarna, han har ju väldigt fin fart, men hoppar efter handen (jag har iiinte gett för mycket godis...*skakar frenetiskt på huvudet*) och sätter sig snett. Det gick helt okej, men ingångarna måste slipas!!!
Sedan var det ställande och det sa Moa att han gjorde väldigt bra! =) Enda problemet är väl att han oftast sätter sig direkt när jag kommer in... Men Moa klickade honom till riktigt stadiga positioner!
Därefter fick Moa "äran" att ta tag i vår riktiga akilleshäl-apporten. Beväpnad med en tub leverpastej och gott tålamod så fick hon fram enorma framsteg!!! Han höll den helt själv ganska långa stunder, men tar fortfarande helst från marken. Det är i och för sig världens mest ologiska moment för en hund, men nu är det ju så de vill ha det...
image335
Ser ni??? Ser ni??? Han håller!!! JIPPIE!!!

Summan av det hela är att jag är VÄLDIGT nöjd med passet och är så glad över att ha hittat någon som Moa som kan hjälpa mig, utan henne och Johanna så hade jag gett upp helt och startat marsvinsuppfödning istället! Hennes pojkar skötte sig jättebra hela tiden och fick vara med och fika på slutet, Harry däremot var tyst VÄLDIGT korta stunder-passivitet är något vi måste träna MYCKET på med unge herrn!
image336
Åskdjuret & Lusen fick hålla till godo med mig medan deras matte tränade apport med korkad border...

image337
Minimonstret är VÄLDIGT missnöjd med situationen!

Vi åkte och köpte ett "spel" åt vovvarna oxå, vilket invigdes under kvällen. Yoggi fattade ganska snabbt, även om han helst ville äta upp det, men även Harry hängde på så småningom.

image338
Äta? Näe, tänka!

image339
Såhär trött blir man efter en hel dag som minimonster!!!

Nej, nu ska jag & grabbarna dra ned till min & Yoggi's förra hemstad Borås och hälsa på min underbara gudson Oscar och min bästa vän Marlon! Men det kommer rapport och även plan, mål och siffror som jag utlovat!

Snöstorm i Norge!

5/2 2008
Igår kom jag & vovvarna hem ifrån en vit, fluffig helg hos mamma i Norge, vi möttes av snöstorm redan i Sverige och med min far bakom ratten får vi väl vara glada att det gick bra hela vägen... Skämt åsido. Familjeanekdoter hör inte hemma här, men min Mormiz (ni borde verkligen få träffa henne!) gav oss några oslagbara minnen för livet genom följande uttalanden:

Mormiz: - Jag har alltid med mig en morakniv, utifall att jag skulle få syn på en katt... Köra över en katt, menar jag... (rotar igenom sin handväska på jakt efter sin medecin, stötte dock på ovan nämnda objekt först)

Jag: - Går du på droger???
Mormiz: -Det trodde jag märktes...

Jag: -Jag kommer ihåg att jag tyckte om att hjälpa morfar att lägga medecinen i rätt fack varje vecka...
Mormiz: -Jaha, då är det inte så konstigt att han inte blev äldre!

Kom igen! Hon är 80 år!!! När vi lagade mat och hon skalade apelsiner, så stoppade hon ned apelsinskal i pappas bakficka utan att han märkte det! Sedan kastade hon dem på mig och mamma! Hon är min idol, jag hoppas på att få leva ett fullt och roligt liv som hon har gjort och jag hoppas på att få behålla henne i många, många år till!
Vi spelade mycket kort, åt gott och skrattade, skrattade och skrattade! Vi är väldigt lika, min mor, mormor och jag. Jag älskar dem!
Så sov jag sönder min vänstra arm oxå! =( När jag vaknade kunde jag inte röra den och jag som är vänsterhänt och allt! Jag fick träna på att skriva med höger, eftersom den inte fungerade förrän i morse igen. Ganska bra på det faktiskt, om jag får säga det själv...

Snön föll typ hela tiden vi var där, med olika intensitet, men det gjorde susen för min fotografi-gen (om jag nu har någon...) och voilá!

image325
Mormiz förbereder apelsinkriget! =)

image326
Snöstorm i Norge...

image327
Killarna i fullt slagsmål!

image328
"Sisten runt hörnet är en tax!"

image329
Snövovve vid Mjösa.

image330
"Jag tänker INTE titta in i din dumma kamera!"

image331
Kollar utsikten från piren...

image332
Minimonstret kommer farande över de vita vidderna!

image333
"Jag sitter här i hörnet och är snygg..."

Idag var jag & Yoggi ute och gick vår 3:e mil! Det var fint väder, men lika kämpigt som vanligt. Imorgon (läs: idag) ska jag & Yoggi träna lydnad för Moa! Jag är jättenervös, men det är ett måste. Vi ska ju tävla i Linköping nästa lördag (shysst av er andra att inte anmäla er så jag får åka helt själv!) och eftersom jag kommer att vara i Stockholm på kurs hela veckan så gäller det att ligga i denna veckan!

Annars håller jag på och planerar & funderar över hur jag vill ha det med kurser/träningar och tävlingar i år, har ju precis kommit på att jag skulle vilja få Yoggi till SVCH och har trakasserat Johanna om älgklövar under dagen... Förlåt *skäms*. Blir så jäkla övertänd när jag kommer på något jag vill göra, så imorgon ska jag publicera en vettig plan och målsättning för bägge mina voffar! =) Sedan har jag även räknat på vad mina monster kostar mig varje år och tänkte även lägga ut de pälsresande siffrorna här...

Ha det bäst allihop!

RSS 2.0