Lydnadstävling Valdemarsvik

25/10 2008

Idag var det dax igen och efter ett underbart pass för Lotta i torsdags så hade jag nytt hopp. Fick verkligen inse vilken roll min hållning gjorde för linförigheten och vi hittade ett acceptabelt dk som han verkade lägga sig på... Bara det inte var för blött... Sicken fjoll-border jag har fått tag i...
Fortfarande lite sur över de "missade" anlagsproven i onsdags så kände jag att NÅGONTING borde gå vägen för mig den här veckan...
Husse fick en ny feberattack under natten så vi lämnade av honom & Yoggi hos svärmor i Sörping, tråkigt att inte så något sällskap den här gången heller men en sjuk Fredrik är inte kul att ha i närheten i alla fall! = ) Väl på plats träffade vi Barbro med Tindra och Thina med Bella som tävlade 2:an resp. 3:an och det var ju skönt att ha någon att prata med. Sedan lyckades jag dra startnummer 1 av 12 vilket jag var nöjd med. Det var rätt vattensjukt runt planen men hyfsat torrt på i alla fall, så det kändes ju som att Harry skulle kunna lägga sig ned.
Platsläggningen gick jättebra! Han låg stadigt och fint och idag satte han sig inte upp förrän jag gav kommando-framsteg! Sedan var det tandvisning och trots att han helst villa vara under tröjan på Katinka så fick vi 10 poäng även där! = ) Sedan hann jag ju värma honom lite till och han gick med superkontakt.
Sedan var det sanningens ögonblick... Linförigheten var KATASTROF!!! Han var före, efter, i vägen, satte sig inte i en enda halt!!! USCH!!! Kändes så trist när han går så himla fint precis innan och jag tyckte jag gick som jag gjorde för Lotta i torsdags... Hmm, såg en västgötaspets med underbar kontakt i 2:an, så Harry ka inte skylla på sin storlek...
Läggandet blev samma historia som förra veckan, efter ett kraftigt DK så sätter han sig ned med tveksam min! =(
Inkallningen har ju alla förutsättningar att bli en 10:a, men han kraschade rakt in i mitt vänstra smalben så det blev 9,5. =)
Ställandet var okej, inget att orda om.
Apporten som alltid: 0.
Hoppet vet jag inte vad han gjorde med... Vi har ju ändrat från 3 plankor till 4, eftersom han slarvar så med tassarna om det bara är 3. Men idag slog han i på 4... Såg mest ut som att han ramlade över hindret i ren tur... Lustigt...
Katinka tyckte i alla fall att jag hade en härlig hund, med alla kvaliteér för tävling, men åldern emot sig just nu... Och jag vet ju det längst inne, men det känns ändå surt när det går så bra på träning/uppvärmning! Men han kommer förhoppningsvis aldrig bli värre!!! Hoppas jag... Nu har vi bara KM i Sörping kvar om 2 veckor... Dagens protokoll.

Yoggi kommer att få en privatkurs för Lotta i julklapp (hmm, mest matte kanske?) för att se om vi kan jobba bort de träliga framförandena och få en bättre fri fot. Han är väldigt explosiv nu och teknisk har han ju alltid varit. Avundsjuka ska aldrig underskattas som träningsmetod, hihihihi.


Harry hjälper husse att laga mat...


Modell Yoggi! <3


*Gäääsp*


Mys på favvisskinnet framför Mormiz öppna spis är toppen!


Min nya bästis!!! = )

Lydnadstävling Flen

19/10 2008

Idag gick jag upp tidigare än vad jag gjorde när jag skulle jobba igår, känns knasigt... Skulle ju inte haft med mig Yoggi egentligen, men han låg bara vid sovrumsdörren och gnällde så jag var rädd att han skulle väcka Fredrik. Fredrik har både tandvärk och ont i största allmänhet så det kändes inte som en bra idé att lämna Yoggi att reta upp honom ännu mer.

Vi drog startnummer 7 av 16, mycket bra! Platsliggningen gjordes i grupp 1-8 och 9-16 och det var lite vått i gräset så jag visste ju inte om Harry tänkte lägga sig ned alls. Men det gjorde han visst och låg snällt i sina 2 minuter, tyvärr reste han sig innan kommando vilket jag hade på känn.
Sedan stannade jag och kollade på den andra gruppen och var väldigt glad att jag inte lade i den, det var 1 som reste sig och gick runt och två som satte sig upp. Harry hade nog hängt på ganska snabbt om någon hade rört på sig i hans grupp. Sedan såg vi även startnummer 1, en kille med malle som såg så kuvad ut. Den hunden gjorde alla momenten helt perfekt, men det fanns ingen glädje!!! Okej att Harry är på tok FÖR uppåt väggarna, men det såg så dött ut. De fick 197,5 poäng, men hussen klappade inte ens om hunden efter programmet bara gick och satte den i bilen.
Jag värmde upp Harry med Anders Svensson och hans underbara bordercollie runt oss, lite jobbigt faktiskt... Men Harry gjorde samtliga moment väldigt bra och mina förhoppningar steg ett snäpp.

Inne på plan försvann han till någon annan plats, han var inte kvar med mig i alla fall. Ingen kontakt under linförigheten, det var gräset eller tävlingsledaren som gällde och han missade flera svängar och gick före flera gånger.
Läggandet var en stor besvikelse, han var på väg att lägga sig jättefint, men ändrade sig och satt istället hela momentet vilket gav 0 poäng... = (
Inkallningen var så söt!!! Han kommer ju alltid som skjuten ur en kanon och benen går i cirklar på sidorna och öronen är kvar på utgångsplatsen. Men det var så blött i gräset och massa löv gjorde det svinhalt så han hade inte en susning att stanna hos mig. Hörde bara en rivstart i löven bakom mig och sedan satt han och tittade stortögt på mig! Både domaren och tävlingsledaren bröt ihop av skratt och fick vända sig bort.
Ställandet var helt okej.
Apporteringen vet jag ju att det inte går, men idag vet jag inte vad han gjorde... När jag sa "apport" så ställde han sig upp och vred så han stod framför mig, reste sig och tog tag om mina armar och höll sig fast... Ehh? Återigen skratt från domare och TL... Han är ju helt klart udda men det blev 0 i alla fall. Vi fick i alla fall 8:a på helheten och det var snällt av dem, tyvärr gick det inte att se vad hon hade skrivit för kommentarer. Alla poäng hittar ni här.

Nu är det en vecka  till nästa tävling och vår underbara tränare Lotta har lovat att hjälpa oss på torsdag och se vad vi kan göra för "quick-fix". Det tråkiga var att jag inte hade någon med mig som kunde tala om vad som var fel och om det var jag eller Harry som drog ned poängen.
På onsdag är det anlagsprov i viltspår som gäller och jag tror att Harry får köra i alla fall, man kan ju ha tur och om jag aktiverar honom hela dagen så kanske han inte har så mycket överskottsenergi...

Mitt Älskade Lilla Ufo!

18/10 2008

Nu har Harry bott hos oss i lite mer än ett år och han får mig fortfarande att häpna över alla konstiga saker han gör. Perioden han har kommit in i nu vet jag inte vad man ska kalla... Trotsålder/pubertet är lixom alldeles för milt, han har kommit tillbaka till att ÄTA ALLT som finns! Igår hörde Fredrik honom knapra på något i hallen, gissa vad? Tvättmedelspaketet!!! Om han ändå kunde hålla sig borta från farliga kemikalier, vassa saker, bensin, ja ni förstår...  Han har ju haft hela köket för sig själv när de har varit ensamma, men vi har fått börja stänga in honom i kompostgallret igen, för han KLÄTTRAR upp på köksbordet och stjäl bröd! Vi skjuter in alla stolar så hur fan han kommer upp är en gåta! Men lik förbaskat så ligger brödpåsen i hans BIaBed varje dag när vi kommer hem och han ser så ofantligt oskyldig ut... Ibland blir jag bara så himla trött, det kan vara sent när jag kommer hem från jobbet och verkligen inte känner för att åka och köpa ny frukost för att han har ätit upp det jag skulle ha. Men så tittar han på en med sina underbart vackra och oskyldiga ögon och vad ska man göra?



I torsdags var det träning igen och en chans att köra tävlingsträning med Lotta som tävlingsledare. Det ösregnade när vi åkte dit, men avtog under tiden fast det var ju blött på grusplan. Vad säger Harry då när det är platsläggning? "Aldrig i livet!!! Hellre dör jag!!!" Det höll han på att göra oxå, jag hade haft en så tuff dag och orkade inte mer och varje gång jag gick ifrån honom så satte han sig upp... Sedan var han trälig resten av passet och jättefantig med att lägga sig ned! Fick göra om linförighetsprogrammet en gång och då blev det KANON!!! Men inför imorgon känner jag bara; han är i sitt absolut värsta någonsin och det kommer aldrig (förhoppningsvis) att bli värre! Varje start är en bra erfarenhet och nu har jag 3 starter på en månad för att se hur det står till i mitt älskade lilla ufo's hjärna.  För er som läser kan jag bara säga: ni som aldrig har jobbat med eller försökt tävla med en 1-årig, testosteronexploderande hanhund - ni har ingen aning om vad man går igenom. Det är ingen barnlek!!!

Håll tassarna för oss imorgon!

Årets Sista Utställning...

12/10 2008

Igår packade vi in vovvarna och Fredriks föräldrar i bilen för en tripp till Strängnäs, där Östsvenska Terrierklubben höll officiell utställning på Helmer Ridcenter. Vilken fantastisk anläggning, men jobbigt att ställa i ridhus... Smutsigt och allt jävla skällande som bara ekar mellan väggarna.
Grabbarna skötte sig bra, men man fick verkligen borsta av dem varje gång, manegedammet satt fast i pälsen. Först ut var Harry och han är sååååååååååå TRÅKIG att ställa!!! Största problemet är att han nästan alltid får gå först eftersom han börjar på B, då vill han bara vända sig om och titta på de andra... Suck... Och han gillar inte alls att stå fint, rumpan slår i backen efter några sekunder, han böjer sidan så han mest liknar en brun banan! MORR!!! Kommer ni ihåg de där platsleksakerna med ledade ben som man kunde trycka på en platta under så vek de sig åt olika håll? SÅ är Harry. Helt lealös... Men domaren tyckte att han var fin i alla fall, hon dömde ju hans första utställning i Nyköping och då gick det ju bra... Men hon är så grön, gör allt efter ett visst mönster och är väldigt osäker känns det som. Men han fick i alla fall 1:a pris med HP och kom på 4:e plats.
Så skönt att ha Harry överstökad och få gå med Yoggi! = ) Han vet i alla fall vad det går ut på och står snyggast av alla! Fick beröm av Monica att han såg fin ut i hullet nu, det var verkligen på tiden!!! De väger nu 9,5 kg båda två och kunde inte se mer olika ut!!! Det är ju stort rabalder om borderterrierns vikt för tillfället och de som säger att Harry ska väga mindre är HELT GALNA!!! Han är nästan mager, men väldigt långbent. I det långa loppet så handlar det endast om att matcha hundarna bättre vid parningar, har man en stor hane så ska man ju naturligtvis inte para den med en lika stor tik. Men jag blir väldigt ledsen på dem som anser att mina hundar skulle vara sämre avelsdjur för att de är lite större. Yoggi har det bästa psyke jag någonsin stött på hos någon terrier överhuvudtaget och Harry är Harry... Inga problem hos den här domaren, mest kommentarer som "kraftfullt" och "maskulint" och det ser jag endast som positivt. Det åkte ut en hel del hundar i Öppna klassen och Yoggi kom på en hedervärd 5:e plats. Hade varit kul med en bättre placering och ett CK, men det tar vi nästa gång.
Har bestämt mig för att åka till My Dog i Göteborg, svindyrt, men såååååååååå kul!!! Som tur var så får jag bo hos min älskade Marlon!!! Thanx!!! Ser fram emot det redan. Synd att vi är i Florida när det är Stora Stockholm i december, hade verkligen velat åka!!! Någon som vill byta??? ; )

Idag har jag & Harry varit ute på Smedby Gård hos Lotta på extraträning, väldigt givande och kul! Harry har gått tillbaka till att lägga sig ned vid inkallning när jag lämnar honom... När jag visade för Lotta så ställde han sig upp istället, busungen! Störningen var alldeles för stor ute på fältet där vi körde, så han sprang med nosen fastklistrad i gräset... Men det är väl bara att räkna med när gräset var så högt, går bättre på lydnadsplan. Läggandet och ställandet är riktigt, riktigt bra, jag gör DK:n så det bara visslar om det, men Harry verkar ha fattat grejjen i alla fall. Måste lugna ned mig själv och lita mer på att lillgrabben faktiskt kan göra saker rätt... Hihihihi.

'
Tack för en rolig utställningssäsong grabbar!!! Nästa år tar vi certen! = )

Up To Date!

9/10 2008

Det var inte igår! Har jobbat en del och denna veckan har det blivit sena pass. Hundarna  rullar på som vanligt, men jag tänkte  börja med att prata om mig själv... =)
Jag sökte jobb som larmoperatör på SOS Alarm för några månader sedan och blev först kallad till info och intelligenstest. Vi var 60 sökande, de kallade 20 till detta möte. Intelligenstestet innehöll 50 uppgifter och man hade 12 minuter på sig... Kändes bra. De sa att om de inte hörde av sig inom 2 veckor så var man inte aktuell för jobbet, så när två veckor hade gått med marginal var jag ganska ledsen. Men efter 3,5 vecka så fick jag ett efterlängtat samtal, Barbro Hult ville att jag skulle komma på intervju med henne!!! JIPPIE!!! Intervjun var väldigt jobbig, för det syntes inte ett dugg på henne vad hon tyckte om mina svar... Så skulle de höra av sig måndag eller tisdag denna veckan och säga om man gick vidare eller inte. Jag hade i alla fall haft väldigt högt resultat på intelligenstestet, det var kul att höra!!! =) Kan vara smart, ibland... Så i tisdags ringde hon för att be mig komma på stress/simultankapacitetstest... GULP! Så jag var där imorse...

Det var Barbro och Lena (planeraren) som skulle bedömma mig. Jag fick framför mig: 1 st telefonkatalog från Ystad 2003, 1 katalog med prisuppgifter på ambulanstransporter mellan olika orter, 1 katalog med gatuförteckning, 1 tidtagarur, 1 papper numrerat 1-15 för svar på frågor, 1 papper med 4 spalter: bokstäver 1-17, 1 tipsrad med 15 rader, 1 spalt för färger och 1 för städer... Sedan hade jag 4 högar med 50 kort i varje: röda, blåa, gröna, gula, 1-50 och 50 st med namn från A-Ö. De skulle sorteras efter färg, i nummerordning och alfabetisk ordning... Jag hade 30 minuter på mig och det var tufft! En CD spelade upp instruktioner hela tiden, uppgifter och frågor... Färger och städer samt matchresultat och bokstäver lästes upp hur som helst. Sedan kom 2 "larmsamtal", ett för brandkår och ett för ambulans, man skulle skriva ned alla detaljer och vägbeskrivning.  Det kom dikter emellanåt, väldigt förvirrande... Prisuppgifter på transport mellan Luleå och Halmstad, adressen till Apoteket i Simrishamn, alla bärgare i Sjöbo kommun... Helt vansinnigt... Men det kändes okej, pulsen var genomgående ganska hög skulle jag gissa... = ) Så mitt i programmet säger rösten: "Du måste nu ta paus i 60 sekunder, du får inte göra någonting under denna tiden..." DET var mest stressande! Fick oxå ta tid mellan 2 pip... Efter 30 minuter var det klart och jag fick gå ut medan de rättade provet... NERVIGT!!! Sedan kallade de in mig igen och jag slog mig nervöst ned. Barbro sa: "Vi vill börja med att säga att det var ett rent nöje att se dig arbeta! Extremt välorganiserad och simultan och snabb var du med! Full pott på samtliga uppgifter och ett stort MVG kan vi väl säga." Det var så underbart att höra det och även om jag inte får jobbet så är det otroligt skönt för självkänslan att veta att jag klarade både det här och IQ-testet med bravur! Så nu ska jag dit och träffa platschefen nästa torsdag, hon som bestämmer vilka som får jobben. Vi är nu 7 st som slåss om 2-3 platser... Håll tummar & tassar på torsdag nästa vecka runt 14.00... Just det!!! Roligaste idag! Barbro är ingen speciellt lättsam människa och ganska svårflirtad, så skulle vi bestämma tid för nästa veckas intervju och så säger hon till Lena: "Ja, det passar väl bäst vid 14-tiden, ni har ju påsättning då?... Oj! Utsättning menar jag!!!" Det var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ kul, jag kunde inte hålla mig för skratt!!!

Grabbarna är idag nytvättade med Barnängens Pigga Päron, de luktade SKITILLA! Ska ju ställa i Strängnäs på lördag så jag kände att det var dax. Men nu är Harry's päls för len så jag får väl rulla honom i grus imorgon... Hihihi.
Träningen går så himla bra, måste tacka Thina för att hon tipsade om Lotta - helt underbar tränare!!!!!!!! Hon har gett mig alla verktyg jag behöver för att förstå och kunna använda hans kvalité. Vi har diskuterat kastrering för hans del, för han blir VÄLDIGT stressad så fort vi går utanför dörren, av alla lukter. Lotta tycker att jag ska göra det om jag verkligen vill satsa på elitlydnad, vilket vi båda tror han har kapacitet för. Men jag vill gärna vänta till våren och se om det är åldersrelaterat och det vore ju så roligt om jag kunde få avla på honom. Han har ju inte ens vuxit i sin fina kostym än... På söndag är det extraträning hemma hos Lotta på Smedby Gård, ska bli så roligt!

Yoggi har nu äntligen fått tid för sitt anlagsprov i viltspår!!! Det blir en onsdag om 2 veckor, i Björkvik. Tror verkligen att han fixar det, jobbade väldigt fint sist jag lade spår. Kommer inte att köra Harry i år, han är alldeles för stressad och kör bara upp nosen i vädret och springer till spårslut... =) Sötnosen! Yoggi har blivit JÄTTEROLIG att köra lydnad med, men kommer ändå inte tävla honom mer. Inte i år i alla fall... Hehehe.

Harry har 3 tävlingar inplanerade: Flen nästa söndag, Valdemarsvik lördagen efter det och självklart KM i Sörping 8/11. Får se hur det går, är kul att komma ut igen i alla fall!


Nu är det nästan exakt 1 år sedan Harry flyttade hem till oss, det har hänt en del...


... men storebror är fortfarande den stoooora idolen! Älskar mina underbara grabbar!

RSS 2.0