Foton Från Nya Kameran...

30/6 2009

I lördags kväll var vi och vovvarna på underbar middag hos Kela & Bob och i söndags var jag & Fredrik på Kolmården, båda dagarna testade vi massa roliga saker med nya kameran och vi är MYCKET nöjda med vårt köp. Här kommer lite bilder:


Nova ligger på lur...


Harry vilar under bordet


Däckad...


På vandring genom staden


Halvmåne över Norrköping


En irriterad kamel! =D


Lille fölet busar på savannen


Stort och litet föl... <3


Wildebeest by the Water


Enzo!


Drickapaus i aplandet


"Grästuvor är oxå mat..."


Trött misse...


Misses trötta kusin = D


Ensam vuxen i lantgården, hittade denna lilla gris att klappa =)


"Gottcha!"


"Back off sa jag!!!"


"Säg det till alla, jag är på väg..."


SÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖT!!!


Liten präriehund!

Så, nu ska vi bara lära oss alla finesser oxå! =D


Ny Familjemedlem

26/6 2009

Idag tog vi ett STORT steg, inspirerade av Danne & Johanna, vi skaffade systemkamera! Ojojoj, har nästan blivit gråhårig på bara några dagar. Jag har ju funderat på det länge, länge, men inte vågat ta steget.
Vi diskuterade hemma och sedan med en av Fredrik's vänner som jobbar på fotoavdelningen på Media Markt och tittade på olika alternativ. Jag ville först ha en Canon EOS 450, men den fanns inte hemma och de kunde inte svara på när den kom. Men Tommy var helt övertygad om att vi skulle ha en 500D som även kan filma, men jag tyckte den var för dyr. Det tyckte dock inte Fredrik som pratade om den under kvällen och när det inte skiljde mer och vi kommer kunna filma med den, så beslöt vi oss igår kväll för att göra slag i saken idag.
Så nu på eftermiddagen var vi där och Tommy plockade ihop en Canon EOS 500D, ett Tamron AF70-300 mm objektiv, ett HAMA-stativ och en fin Golla-väska! =D SPÄNNANDE!!!
Tittade oxå ut ett Bamboo-ritbord som jag ska önska mig i födelsedagspresent!!! Tack Tommy för ett toppenköp!


Vår nya kompis, massor att lära!!! JIPPIE!

Agilityträning med Skruv...

24/7 2009

Igår var jag iväg med vovvarna och farbror Lucas, först var vi i Söderköping och hälsade på Fredrik's & Lucas' mormor och morfar och sedan åt vi lite glass vid togret. Hundarna fick en helt egen mjukglass i bägare som de fick äta av i omgångar. Yoggi ville mest kolla efter fåglar i ån, men lite glass fick han allt i sig.

Sedan åkte vi till bruksan i Sörping för att träna lite agility med Yoggi, vi var helt själva där, jätteskönt! Yoggi älskar ju agility och kan de flesta hinder, men som ni kommer se så verkar Harry inte ha riktigt samma koll...


Yoggi hoppar som en gud, plättlätt!


Harry har däremot INGEN koll överhuvudtaget på vad han gör! Det här slutade i en rejäl vurpa...


Yoggi fortsatte med däcket


...öppna tunneln...


...slutna tunneln...


...spången...


...A-hindret...


...och avslutar med lite välförtjänt stretching i gräset!

Nyttiga Dagar För Harry

22/6 2009

Det har verkligen varit nyttigt för Harry att vara ensamhund i några dagar, han är så bunden vid Yoggi annars (förutom när han rymmer...). I torsdags när pappa och Yoggi hade åkt, så packade vi ihop oss för en tur ned till stan, där det skulle lånas böcker på franska på biblioteket och inhandlas lexikon! Jag försökte klura ut en bra "miljötränings-väg" dit och tycker jag lyckades ganska bra. Det roligaste var i Folkparken, vi satte oss på muren vid kyrkogården för att det kom en hel dagisklass och det blev så trångt. En liten kille kommer emot oss och utropar glatt:
-Åh! Vilken fin kanin! och pekar på Harry... Jag höll på att dö av skratt!!! Harry blev skitsur och vägrade le på flera minuter! =D
Allt som gick att hoppa upp på och som gärna var rangligt letade jag rätt på, klickade och belönade. Även alla gallertrappor i närheten, han är jätteduktig även om han tycker att det är jätteotäckt och blir typ 1 meter längre än vanligt på gallret! Han har inga problem med höjder och låter sig villigt lyftas hit och dit, lovande för att söka RH.
På ett ställe ville jag att han skulle hoppa upp på ett betongräcke och stå kvar där, han trillade ned några gånger (det var typ 50 cm) och sedan lyckades han behålla balansen och stå kvar, klick-godis. Då kom en man och gick förbi:
-Oj vad duktig han är! Vilken pli du har på honom!
Det var kul att höra, fick även beröm av en kvinna när de satt lösa utanför Kungsvideo när jag gick in och lämnade en film! Blir mäkta stolt när helt främmande människor berömmer mina grabbar!
Sedan började det småregna när vi kom upp till stan och Harry var mycket ledsen när jag kom ut med min kopia av franska Harry Potter 1:a boken. Ännu ledsnare blev han när jag sprang in på Akademiebokhandeln och kollade på lexikon och sedan köpte jag ett paraply för hempromenaden.... Usch, det blev kallt.
Idag gjorde vi samma promenad, det är roligt att se effekten av klickerträningen, han letar numera efter ställen som kan innebära ett klick, hoppar gärna upp på allt konstigt och tittar snabbt på mig för att kolla om det var värt en godis.  Fick oxå beröm av en man när jag hade honom lös påväg mot Folkparken och han gick perfekt fot! =D Underbara lilla byracka! Så tråkigt att han inte kan vara lös i skogen längre bara!
Idag var det istället väldigt varmt och Harry har varit loj ett tag, hoppas det inte är bohrrelia bara... Stannade och åt kycklingsallad på Sandy's, men han ville bara ha lite av brödet. =(  Lille Harry Kanin. Pratade med pappa och han sa att Yoggi oxå hade varit dämpad, så de kanske bara saknade varandra?

Så på eftermiddagen anlände Kung Yoggi med sin tjänare Gösta! =D Talade direkt om för lillebror att det var slut på husfriden! Sedan åkte vi ned till Green Cargo och grillade och åt med hela familjen. Det är skönt att ha min älskade Yoggi hemma, även om jag vet att han älskar att vara med pappa. Han har inte lämnat min sida långa stunder sedan han kom hem. Det värmer hjärtat!

Ni undrar säkert om franskan? Varför jag läser böcker och slipar på mina språkkunskaper i tid och otid? Joo, jag har sökt jobb på Tullverket på brottsbekämpningen/underrättelsetjänsten och när de ringde mig för att boka intervju så sa de att de hade fastnat för att jag hade franska i mitt CV... Det var ju för faan 10 år sedan!!! Så jag började kika lite och det kändes helt omöjligt! Sedan ringde de för att boka in en andra intervju och nu kör jag stenhårt med franskan, läser, tränar och försöker hitta de kunskaper jag har någonstans. Jag läste ju engelska, franska, spanska, latin & tyska i skolan och de finns där, i biblioteket...
Håll tummarna 22/7 då det är dax för den andra intervjun! *gulp*

Yoggi's Semester...

18/6 2009

"Nu har jag åkt med gammelhusse på semester, vi tänker fira Midsommar i Norge hos mormor! Lämnade lillebror, matte & husse hemma för jobb och träning, ska bli ganska skönt att få vara ensam majestät! Ingen matte som gnäller när husse ger mig lite glass eller ett fjuttigt chips, kanske jaga katten lite när ingen ser och definitivt BADA!!! Ska sitta nere vid stranden varje dag och titta på pippina, mormor hade visst fått upp en älg på stranden, kanske kollar det lite. Äta ben i trädgården, bli kliad på magen, sova i husses säng (såg att matte skickade med Bia-Bädden, vem tror hon att hon lurar?) och jag ska ha sovmorgon VARJE dag, ingen kör upp mig innan 10.00. Här är lite bilder i förväg så ni kan se precis hur kul jag kommer att ha det:









Mmm, vi kan väl höras efter helgen och se vem som hade trevligast! = D

Trevlig Midsommar! / Yoggi the Dog"

Helvete! Inte Igen!!!

15/6 2009

Igår kväll mådde jag lite allmänt dåligt och åkte ut till underbara Lotta för att gå en långpromenad med henne och hennes hundar, Yenna & Thyra, med mig hade jag bara Harry. Vi gick en jättemysig runda och Harry skötte sig bra lös med tjejjerna, de talade verkligen om för honom hur man beter sig och inte. Vi gick ned till Ensjön och satt och pratade länge innan vi vände tillbaka mot bilarna igen. På ett ställe halvvägs tillbaka ungefär stack alla 3 hundarna upp längs en stig på ett berg, Yenna & Thyra var snart tillbaka, men inte Harry. Vi ropade och visslade, men ingen Harry syntes till. Vi stannade kvar i ungefär 45 minuter, sedan la vi min väst där och gick upp till bilen. Vi tog bara Lotta's bil tillbaka och lät min stå med bagageluckan öppen ifall han sprang dit, sedan åkte vi hela vägen vi hade gått med bil och ropade efter honom. Kontaktade Fredrik efter ungefär 2 timmar, han packade in Yoggi i bilen och åkte ut till Smedby Gård. Jag och Lotta åkte upp till min bil en gång till, men ingen Harry. Sedan åkte vi upp till gården och Fredrik bytte av Lotta, vi åkte direkt upp till västen, men ingen Harry.  Vi tog ut Yoggi och ledde honom på stigen där Harry hade försvunnit och han drog iväg uppför berget, men hade nog inte riktigt fattat vad vi ville. Vi gick över berget och svängde höger vid stupet på andra sidan och kom tillbaka till korset där bilen och västen var. Sedan bestämde vi oss för att ta en sväng till och den här gången gjorde jag som vid viltspåret, jag satte mig ned och pratade lugnt med Yoggi och sa "spååååra, Harry..." och han tog det mycket lugnare den här gången, jobbade verkligen ordentligt med nosen nere i backen hela tiden och iväg uppför berget, men den här gången fortsatte han till vänster på andra sidan och in i värsta snårskogen. Spåret han visade oss kändes verkligen som Harry, lika virrigt och ologiskt, så vi försökte hänga på allt vi kunde. Inte ens att rådjur störde Yoggi's koncentration, tyvärr blev vattnet en för stor störning och han tappade spåret. Jag hade ringt polisen och gjort en anmälan ifall någon hade sett eller tagit hand om honom, men ingenting. Nu hade det gått ca 3,5 timme sedan han försvann och mitt ute i skogen fick vi "bryta" Yoggi för han höll på att jobba ihjäl sig och blev helt förtvivlad när vi satte på honom kopplet och tvingade ned honom i takt. Ringde efter Thomas och Birgitta för jag kände att vi behövde vara fler, så någon kunde vara kvar vid västen om han kom dit. De kom ut och jag och Fredrik åkte upp till min bil igen, men ingen Harry. Eftersom ingen av oss hade ätit på hela dagen och klockan nu var ca 23.00 så passade vi på att åka in till Mc Donald's för att köpa mat, så Thomas och Birgitta kunde åka hem sedan. Påväg in till stan messade jag Danne & Johanna och klippan Danne var direkt med på att komma ut med Viggo och försöka spåra efter Harry i mörkret, underbara vänner!!!! Vi åkte upp och Thomas och Birgitta skulle åka hem, Danne svängde in och öppnade bagaget med Viggo i spårväst, när Fredrik och jag försökte få Yoggi  att skälla vilket inte är så jävla lätt. Men han gav 2 riktiga skall och helt plötsligt säger Thomas:
-Där är han! och pekar längs med vägen där Harry försvunnit 5 timmar tidigare.
I mörkret stod en ljus, tanig figur och tittade på oss, jag kastade mig iväg och slängde mig på marken, såg inte om det var han eller något annat djur och han kom inte fram till mig direkt. Men så tog han några osäkra steg emot mig och jag fångde in honom i ett hårt grepp! Det var min fula Harry!!! Helt coollugn, inte blöt, ingen förhöjd puls, utan helt lugn som om han hade gått en liten promenad, lite låg kanske men inget allvarligt. Så många frågor som vi inte kan få svar på; vart har han varit? Vad gjorde han? Och hur kommer det sig att han efter 5 timmars letande och skrikande och ropande bara kommer traskandes längs vägen som om ingenting hade hänt?
Det enda som inte var lika jobbigt den här gången var att det inte fanns någon stor väg i närheten, men jag var likaväl övertygad om att jag aldrig mer skulle få se honom, 5 timmar!!! Fy faaan i helvete, jävla hund!!! Yoggi däremot hyllades som en hjälte av de sina och belönades för sitt fina spårarbete och skall med hamburgare från McD, vilket uppskattades MYCKET.
Nu är det koppel på kan jag säga, trist, men nödvändigt!'
Stackars Viggo fattade ingenting, tjänsteväst och allt, sedan inget spår? Bästa hussen hade i alla fall med sig en apport och de tränade lite i mörkret innan alla satte sig i bilarna och åkte hem, lugna i försäkran att Harry var kopplad och inne i sin bur och skulle inte komma bort något mer denna natt...


Ett stort och hjärtligt tack till er som hjälpte till: Lotta, Thomas, Birgitta, Danne & Viggo, ni är guld värda och jag vet inte vad vi hade gjort utan er!!!



"Inte kan väl jag?..."


Himpa och Svåra Beslut...

6/6 2009

Idag var det åter dax för utställning, nu på hemmaplan, jobbigt att komma upp efter att ha jobbat till 23.00 igår... Hade inte så mycket tid för att styla Yoggi, men han såg helt okej ut efter förra helgen. Var redigt nervös eftersom domaren var Svante Frisk, som är den enda som givit Yoggi en 2:a på kvalitéten med kommentaren: "För dagen något för bred bröstkorg..." Väldigt spännande!!! Fredrik's föräldrar kom och gav oss sitt stöd och Camilla kom utan Isac och fotade åt oss! Det var så få borderterriers, jättekonstigt! Jag pratade med en kollega, Marita, som skulle ställa sin tollare i ringen bredvid och Annelie kom och tog underbara bilder på Yoggi! Tusen tack!!!
Yoggi trivdes i det lite kyliga vädret och trampade på fint jämfört med slöfocken jag hade i kopplet förra helgen =D Vi gick sist av 3 hanar, med CG och halvbror Melker framför, så skönt att inte behöva gå först. Svante hade en elev med sig och pratade därför väldigt högt och tydligt om sina åsikter, men jag hörde inget mer negativt förutom att han hade för lite utfyllnad under ögonen... Vi fick gå många varv, som alltid när det är elever i ringen, var helt slut!

Kollar tänderna...                                                                 Foto: Camilla


Skönt att matte hamnade utanför bild...                                      Foto: Camilla


Hade inte samma tur här =D                                              Foto: Annelie


ÄLSKAR DENNA BILD!!!                                                                  Foto: Annelie

Bedömningen var snart klar och Yoggi fick ett rött band och målet var avklarat!!! Ett 1:a pris för Svante är bra! Sedan kom vi 2:a efter brorsan Melker som CG visade till ett CK, synd eftersom han bara behövde ett cert till för championat. Yoggi's något röriga kritik läser ni här.
Vi fick oxå vara med i uppfödargruppen ,men det var bara vi med så det var inte så svårt att vinna... =D Kollade igenom alla stånd, men var på tok för splittrad för att koncentrera mig.
På eftermiddagen åkte vi upp till Norrköpings Hundcenter för att träffa Zingo än en gång, då det har varit aktuellt att ta hem honom till oss. Han är en rhodesian ridgeback hane utan ridge, ca 7-10 månader, som hittades övergiven ute i skogen och lämnades in på dagiset av polisen. Där har han varot sedan 11/5 och hans tod gick nu ut, varpå vi bestämde oss för att ta honom. En underbar hund med mycket energi!!! Genomsnäll men busig och livlig. Jag var med honom hos Lotta i torsdags för att få honom "testad" och hon gav ett positivt besked och jag blev också förtjust i det jag såg. Husse övertalades och Yoggi planerade en flytt till pappa i Sthlm. Sedan har jag varit väldigt kluven, gillar verkligen vovven men det fanns ju en risk att det inte skulle fungera och då vore det hemskt om han hade fått komma till ro hos oss för att sedan flyttas igen. Så idag var vi uppe och släppte ihop honom & Harry och det var kanske inte så smart, Zingo verkar inte ha haft så mycket med andra hundar att göra... Han visste inte hur han skulle bete sig och Harry sprang runt som en idiot. Vi stannade och pratade länge med Kristian och Eva och billade fram och tillbaka. Risken är att han inte klarar av att vara ensam i en lägenhet än och det är tyvärr så det ser ut hos oss just nu... Vi letar hus och det gör mig fruktansvärt ledsen att inte kunna få bli hans nya matte, tror han kommer gå precis hur långt som helst och har ett hjärta av guld! Vacker som en dag, så jag kan inte förstå den människa som bara har lämnat honom i skogen!!! Hur fan sover du på nätterna???
Så vi har kommit fram till att han mår bättre av att få åka till Hundstallet i Åkeshov, där de har tid och kunskap att hitta ett perfekt hem åt honom! Men jag bara gråter, önskar att vi hade haft möjligheten att ge honom det.


Älskar dig Yoggi!                                                                            Foto: Annelie

Terrierklubben Södertälje

31/5 2009

Knappt hann man hämta sig efter Harry's lilla utflykt i fredags innan vi igår morse åkte till Örebro och hämtade hem vår älskade husbil! Nu fungerar allt som det ska och Yoggi hjälpte husse att köra den hem, för att packa den full med allt vi köpte på IKEA i fredags och åka ut och hämta Lukas. Efter inspektion från familjen därute så drog vi iväg mot Farstanäs Camping utanför Södertälje och installerade oss. Vi har nu investerat i en grill så det var grillspett på menyn, tyvärr var det mygginvasion så husse fick klara sig helt själv vid grillen. Efter en god middag stöp vi alla i säng, Lukas fick sällskap att två kramiga borderterriers... =D

Idag gick vi upp och avnjöt en god frukost med fönster och halva dörren öppen, innan vi checkade ut och åkte till Södertälje Brukshundsklubb. Det var väldigt varmt och jag hade varit förutseende nog att ta med ett parasoll till hundarna, men inga cool-it filtar... Vi träffade pappa och det gjorde Harry Ferrari så glad att han smet ur husbilen och blev buren i nackskinnet tillbaka! Man går inte ut själv säger matte...

Det var 5 anmälda till öppna klassen, men vi blev bara 3. Yoggi kändes sådär, lite loj i värmen och tog inte ut steget ordentligt... Men han står ju kanoners och vi fick inte höra något om hans vikt eller storlek, vilket innebär att morotsdieten funkar mycket bra! Tyvärr så tyckte domaren att han gick lite tåtrångt både fram och bak, så vi fick ett 1:a pris, men kom sist av de 3 hanarna... =( På väg ut ur ringen ropade Monica på mig och frågade vad domaren hade sagt, vad som hade hänt. Både hon och Ulla Axén från Kennel Axbor hade trott att vi skulle vinna, så det känns ju skönt i alla fall. =D Annars var det kanonkritik, läses här.
Vi passade på att ta en fika och styrde sedan hemåt, vi hade ju lydnadsträning på eftermiddagen hos Lotta. Det gick bra, men värmen tog för hårt på dem båda två så det blev inga underverk, men så himla många bra tips från Lotta. Du är BÄST!!!

Idag (måndag) har de varit ensamma hemma första gången på riktigt, jag börjar ju först 11.00 och Fredrik kommer ju hem 16.00 så nu ska de vara hemma från dagis i juni. Det var jobbigt i morse, men det kommer gå bra!

På lördag är det Norrköping som gäller, Monica gav klartecken på Yoggi's hull så det ska vi hålla. Tyvärr är det Svante Frisk som dömer, Yoggi's enda 2:a på kvalitéten... =S


RSS 2.0