Jaha, Skadestånd...

30/4 2009

Då har de äntligen ringt från Norrköpings Smådjursklinik... Det var ett udda samtal, som naturligtvis kom på arbetstid när jag och min kollega skulle in på Spicey Hot och äta en välförtjänt lunch. Men jag kände att jag var tvungen att svara för att komma vidare i den här historien och det var verksamhetschefen som ringde.
Hon sa att det naturligtvis var tråkigt det som hade hänt, men det var ju så lätt hänt och berodde på den mänskliga faktorn så det var i princip inget att hetsa upp sig över... Lätt för henne att säga. Men de lade ingen skuld på sköterskan som hade kollat upp karenstiden och det gör ju inte jag heller! Jag anser ju att veterinären har gjort fel i det här fallet, de borde inte spruta med ett medel som de inte vet karenstiden på. Det kunde ju ha blivit mycket värre än vad det blev den här gången, men principen. Ska en veterinär verkligen behandla med något som han/hon inte vet vad det ger för konsekvenser för hundägaren??? Då började vi diskutera vems ansvaret var att kolla upp sådana uppgifter och då säger hon på fullaste allvar:
-Du tänkte aldrig på att själv kolla upp karenstiden med SKK?
Kan ni fatta?!?
-Nej, svarade jag. Eller ja, nu i efterhand önskar jag att jag hade gjort det men innan det här hände så hade jag faktiskt fullt förtroende för veterinärer. Vilket jag anser att man ska kunna ha. Dessutom frågade jag så många gånger att  veterinären borde ha sagt att jag skulle kolla upp det själv om hon var ens lite osäker.
Verksamhetschefen höll inte med mig för 5 öre kan jag säga!!! Hon fullkomligt ignorerade det jag hade att säga och fortsatte att berömma personalens sätt att agera och ta ansvar, all heder åt sköterskan, men JAG ville att veterinären skulle ringa mig för det är hon som har utfört injektionen, inte sköterskan. Så frustrerande, hon ville inte höra min syn på saken. Och pengar blev det minsann inte tal om, för då skulle det bokföras som SKADESTÅND och då skulle deras revisorer gå i taket! Men jag var väldigt välkommen att hämta ut det i veterinära behandlingar och foder (Hill's, Precept, Royal Canine), då sa jag att kastrering inte var aktuellt vare sig nu eller senare och att jag dessutom inte hade något förtroende för den veterinären längre, på vilket hon svarade:
-Men det är en MYCKET kompetent veterinär!!! Ingen skugga skall falla över henne.
Tack för att jag inte fick en av era mindre kompetenta veterinärer kände jag bara.
Hon fortsatte säga att jag skulle kunna få ut det i behandlingar och foder och ville jag ha pengar så fick jag vända mig till något som hette Veterinära Ansvarsnämnden och det var mycket krångligt. Jag svarade att jag redan har pratat med dem och då blev hon lite ställd, tror inte hon var beredd på det... Men jag tänker inte ge mig, även om det slutar med att inget blir utbetalt ändå, det är en principsak och jag vill inte att någon annan ska råka ut för samma sak. Men hon bad mig fundera på saken och sedan återkomma.

Det känns så jävla orättvist när jag nu har trimmat ner Harry och ser hur fin han är exteriört, det svider verkligen! Han är jättefin och han verkar känna på sig hur ledsen jag är, för han kommer och sätter sig hos mig och det brukar han inte göra. Han har verkligen blivit lugnare, så det är ju skönt att något bra kom av det här i alla fall.

Sedan måste jag bara skriva om vårat hunddagis som är det bästa i världen!!! Vi är så glada att Hanna & Kristian tar hand om våra älskade grabbar på dagarna, de är underbara!!! Som tack för att vi numera får lämna dem tidigare än 6.30 så kommer vi att göra i ordning deras appellplan och andra gräsytor med våra maskiner, de firar ju 10 års jubileum nästa lördag 9/5. Självklart ska det vara fint som bara den!

ÖPPET HUS & UPPVISNINGAR NORRKÖPINGS HUNDCENTER, FISKEBY 9:E MAJ 10.00-13.00
*Polisen kommer med sina hundar och visar upp ett "gripande" kl. 11.00
*Eva & Tina visar narkotikasök med sina duktiga hundar.
*Alggutten finns på plats och pratar foder.
*Djurtolken Kajsa finns på plats och berättar om sitt spännande arbete.
*Tipspormenad med fina priser.
*Fika

För vägbeskrivning surfa in på www.norrkopingshundcenter.com

Har ni någonsin funderingar på hunddagis, ring Eva & Tina!!!

Utebliven Utställning...

25/4 2009

Igår var det ju dax för utställningsdebut på SKK i Västerås så vi var uppe i ottan och skulle ha med oss Lucas. Men när jag började kolla i papprena så fick man inte ha med sig andra hundar in och det skulle ju bli tokvarmt så vi kunde ju inte ha Harry i bilen under dagen... Så himla dåligt!!! Tror aldrig jag har varit med om att man inte får ha med sig en hund som inte tävlar, kanske inte har tänkt på det för att de alltid har tävlat båda två. Sedan ville de ha 40.- i parkering, 60:- i entré och 50:- för programmet... Någonstans tycker jag att det börjar bli väldigt dyrt, det är ju inte direkt gratis att anmäla sig... Så jag dissade dem och stannade hemma, stackars Yoggi blev trimmad helt i "onödan"! =) Inte nöjd! Så vi gick och lade oss en stund igen, sedan hämtade vi Lucas och åkte ut till Östermem och grillade i skogen. Tänkte först att det var ganska varmt, men först när Harry däckade uppe på berget insåg jag att värmen verkligen kom på en gång och det tar ju så hårt på dem när de inte är vana. Så jag fångade in honom när han hade druckit och gick loss på hans EXTREMLÅNGA päls! Det var såååå mycket jobb, tog säkert en halvtimme att få bort det värsta. Fast han inte gillade det så tyckte han nog att det var väldigt skönt att bli av med sin långa päls i alla fall, han riktigt åmade sig i solen efter det.

När alla var mätta och glada packade vi in oss i bilen och åkte till Söderköping för en mjukglass på torget och en promenad runt ån, mysigt! Men väldigt jobbigt med Harry's skällande! Pinsamma hund, måste komma på vad jag ska göra med det.


Yoggi trivs med sin nya, korta päls.


Harry innan han insåg hur varmt det var =D


"Hej husse, får jag med lite korv eller?"


Skugga!


Grabbarna!


Min fina Yoggi!


Glass är gott, och skall delas broderligt! ♥


Vad gillar ni Harry's jättetunga? = D

Äntligen Ledig!!!

21/4 2009

Nu har jag ÄNTLIGEN varit ledig i 2 dagar utan att ha något inplanerat! Det här med att jobba i både Stockholm och Linköping tärde lite mer på mig än jag trodde, man är ju Heman de flesta dagarna... Hehehe... Men tyvärr så styr pengar alltför mycket för att man ska kunna vara kräsen, tur att vi har ett hundddagis i alla fall. Yoggi har varit med uppe i Sthlm och varit med sin älskade gammelhusse på jobbet, kört 4-hjuling och ätit köttbullar till frukost för att husse "råkade" glömma tråkigt torrfoder hemma... Yeah, right! =D Vi trodde att det var dax att rita sig hemma igen nu, men fick igår reda på att jobbet har dragit in timmar för mig till förmån för en annan anställd i maj med, fast jag hade fått 140 timmar, så jävla surt!!! Svårt att vara glad för andras skull när det drabbar en själv negativt... Så det ser ut att bli en del Sthlm i maj med =(  Först fick jag avslag på 2 ledighetsansökningar för att jag minsann var schemalagd och det inte gick att ändra, men sedan kan de själva ta timmar från mig i nästa andetag! Blir arg!!! Nej, ska inte ens tänka på det där nu.

Söndagskvällen spenderades med middag ute med Kela, Bob, Tina, Lillemor & Patrik på Wasa. ÄT INTE DÄR!!! Så dåligt service, kass servitris och ingen höjdarmat!!! MYCKET missnöjd, vi var där för 2 år sedan och då var allt toppen... Hmm... Efter middagen gick vi på Big Comedy, underbart!!! I år var det: Peter Wahlbeck, Lennie Norman, David Bahtra, Petra Mehde, Johan Rheborg, Henrik Schyffert och KUNGEN JOHAN GLANS!!! Underbara, bleka människa!!! Måste bara återge en rolig sekvens från David Bahtra som är pappa till en dotter på 2,5 år, temat var att barn ifrågasätter ALLT!
"-Nu ska du lägga dig och sova. -Varför? -Ja... För att det är kväll. -Varför? -Ja, fan vet jag, för att det har varit dag... -Du är tjock! -Men! Ska du säga som har valkar på handlederna!"
Tänk er det med han underbara skånska!!! Jag skrattade som aldrig förr!!!

Igår fick vovvarna vara hemma från dagis och slappa med matte, MYCKET uppskattat!!! Mina fina pojkar, Harry har faktiskt blivit lugnare och vi har fått positiv feedback från dagiset med. Efter lunch åkte vi ut till Åby och träffade husse som jobbade i Ättetorp, sedan vidare upp i skogen för en liten skogspromenad, välbehövd av samtliga inblandade, hihihi. Vi började på den vanliga vägen, samt stannade vid sjön där Yoggi The Ornitolog kollade in en häger (tror jag) som seglade fram och tillbaka över den lilla sjön, men sedan tyckte jag att grabbarna förtjänade lite mer skoj så vi klättrade upp i värsta bergsmassivet (okej, bara ett pyttelitet berg) och rumlade runt, jag höll på att slå ihjäl mig och hundarna bara garvade! Att Harry inte har dött än är BARA ren tur!!! Han kastar sig hejdlöst utför klippor och branter-galning! Men det var verkligen vad en slö väktare som åker bil hela dagarna och 2 dagishundar behövde!!! Mer sånt tack!


King of the Åby Woods!


Försten i mål!


Snabb som jag vet inte vad, men alltid sist in... Hmmm...


Gillar Harry's "tryne".


"Jag trivs bättre här..."


Kolla vänster bakben!!! =D


"Dax att torka sig!"


Yoggi-The Ornitolog!

Igår kväll var vi hemma hos Viggo's flock och fick träffa underbare lille Sting för första gången, så söt! Stina var som vanligt väldigt reserverad i början, när jag inte har träffat henne på ett tag, men sedan mjuknade hon! Vi åt kanongod mat från Spicey Hot och spelade PS 3, underbart! Nu känns batterierna lite laddade inför veckan i Sthlm... Grabbarna är på dagis nu och de ska prova att vara tillsammans idag får vi se hur det går, i eftermiddag ska Yoggi trimmas och badas inför lördagens utställning i Västerås. Hoppas ni får en bra vecka allihop!!!

Glad Påsk 2009!!!


Yoggi - En Hund Med Attityd!

4/4 2009

Vi använde stora ord hemma innan denna dag, det talades om "återtåg", "comeback", "succé" och andra superlativ för att beskriva Yoggi's första start i lydnad på drygt 1 år... Det var ju inget planerat, men när Harry drabbades av idioten till veterinär så tänkte jag att vi kunde köra när det ändå var betalt.

Så jag och pappa for till Linköping för en start i lydnadstvåan med 4 hundar till start, solen sken och livet kändes bra, en bra dag för start. Jag pratade med Ing-Marie och vi bekymrade oss båda över att det var Anders som skulle döma, inga gratispoäng här inte! =D Jag drog startnummer 1 vilket jag var nöjd med, skönt att lägga på kant. Inte ett dugg orolig då jag trivs mycket bättre med detta moment i 2:an än i 1:an. Yoggi kände sig såpass bekväm att han lade sig i förtid varpå Ander sa åt mig att sätta upp honom igen... Sedan låg han fint och snällt i sina 3 minuter och vi fick en 8:a för han satte sig upp innan kommando. Vi gick bara ut och myste lite vid sidan av plan innan det var dax, sedan var fokus någon HELT annanstans kan jag säga!!!
Fria följet gick sådär, han går tydligen bara nära mig om jag har mutor i handen...  Speciellt i språnget flyter han ut långt åt sidan.
Läggandet krävde ett DK då han inte alls lyssnade på vad jag sa, annars bra.
Inkallningen gick inte alls lika bra som vanligt, alldeles för bra fart och han ville inte alls stanna på kommando så halten kom väldigt sent...
Rutan var ett rent fiasko, han gick kanske 50 cm ifrån mig, sedan en bit längre bort, men det slutade med att Anders bröt momentet.
Apporteringen var som vanligt: full fart ut och sedan lade han sig ned och tuggade lite, sedan full fart in och slängde den på mina fötter...
Hoppet trodde jag skulle gå bra, men han var inte på humör. Han hoppade ut på DK och blev sedan stående och stirrade på en cane corso utanför planen... Tog säkert 4 inkallningar och då vände han runt och hoppade direkt utan att sätta sig ned... =D
Fjärren gick inte alls bra, tror det var DK eller TK på varje sättande! =D
Men jag visste ju vad jag kom dit med och hade inga stora förhoppningar. Men vi kom inte sist, 3:a av 4 hundar med 100 poäng! Hahahaha, sämsta någonsin!!! Får se hur det blir i framtiden, känner mig inte direkt sugen på att förnedra mig igen men älskar ju att tävla lydnad!!! Bara träning duger inte för mig... Skulle behöva hyra en hund tills Harry får tävla igen. Eller köpa en ny? =D

RSS 2.0