Äntligen Får Vi Tävla!!!

11/10 2009

Då har det förfärliga halvåret äntligen gått!!! Vi får nu tävla obehindrat och skulle börja med en lydnadstävling i Söderköping igår. Jag har tränat med honom 2 gånger denna veckan och helt plötsligt kunde han inte skillnad på "stå" och "ligg"!!! PANIK! Fick börja med DK och direktbelöning för att få tillbaka momentet, vilket gav bra resultat. Linförigheten har ju alltid varit svår, fritt följ är mycket lättare! Men han har haft väldigt bra kontakt sålänge jag har fortsatt att ha ögonkontakt med honom. Sedan har han ju varit hos pappa tisdag-fredag och inte gjort i princip någonting... Inte så bra för en hund med Harry's motor... Så i fredags åkte vi ner till GC och lät dem springa av sig och körde även 3 sök/hund. Det var ett leksakssök som kanske inte var helt igenomtänkt, men det gav bra utslag i alla fall! =D De tyckte att det var grymt roligt och var supertaggade båda två, det var svårt att hålla kvar den ena när den andra skulle jobba. Harry körde mycket på minne, men det syntes direkt när han slog på nosen och började jobba-häftigt!!!
Sedan var det lördag och en något rörig tävling på hemmaplan... Starttid var satt till 9.30, men blev framskjutet 1 timme... =( Vi drog dessutom startnummer 13 av 16, vilket inte gillades av medföljare...
Efter lång väntan var det sedan dax för platsen och den var på samma ställe som den gången som Harry satte sig upp och skällde sig igenom hela momentet för han blev lite nervös av dagishundarna mittemot. Så jag var lite nervös för hur det skulle gå, men han skötte sig fint! Han lade sig inte direkt, höll på och tvättade sig lite grann och satte sig innan kommando, men det var nog mest av nervositet för han låg mellan 2 stora hundar. Sedan for han mest runt vid tandvisningen, men domaren var snäll och gav oss full poäng på båda momenten. =D Efter det-lång väntan! Vi fikade, gick promenad och kollade på några andra ekipage.
Jag körde igenom några moment innan vi skulle in och han kändes kanonfin och hyfsat uppmärksam. Det var som BORTBLÅST inne på plan kan jag säga... hihihihihi, kopplet var inte ens till någon större hjälp i linförigheten! han bara brummade på före och hade nosen fullt påkopplad hela programmet, vilket styrde honom helt! =D
Läggandet hade jag bestämt mig för att köra DK på eftersom han tvekat lite med det, men fick ta i 2 gånger innan han lade sig ned... Undrar vad som hänt, har inte direkt haft problem med de 2 momenten förut.
Inkallningen är ju bara såååååååååå söt!!! TL, domare och skrivare hördes skratta hjärtligt åt honom! =D Jag blundade för annars hade jag skrattat på mig, sån fart!!! Och sedan Brolin-skruven på slutet! Hahaha.
Ställandet var MYCKET tveksamt och krävde ett rejält DK...
Apporten räknar jag inte ens längre, men jag vet ju hur taggad han blir på TL och var lite mer förberedd denna gång, men han hann ändå fram till Ingela... Alla skrattade åt honom, men sådan tur kanske vi inte har nästa gång? =D Efter det är han helt fokuserad på henne och jag får i princip leda fram honom till hoppet, vilket inte ska vara några problem... Han hoppar fint, sedan ställer han sig framför mig och tittar på Ingela!!! Wtf???
Domaren tyckte i alla fall att han var väldigt charmig!!! =D Vi slutade på 13 plats av 16 ekipage med 148 poäng! Ganska bra med tanke på hur han skötte sig... Protokoll! Men jag ska i alla fall köra i Linköping på söndag! Får vi se hur det går... På lördagen ska vi till Strängnäs på Harry's första riktiga utställning sedan februari!!! JIPPIE!!!

På kvällen gav vi oss av till GC igen och gjorde lite mer planerade sök med grabbarna. Ett i lastpallar, ett på saltsäckar och ett i trälårar med plast och spännband. Duktiga grabbar!!! Jag gjorde misstaget att ge Harry godis i trälåren med plast och tappade ned en godisbit några lager. Det störde ut Yoggi fullständigt efteråt... My fault! Så vi fick köra om hans sök en gång... Annars KANON!!!

Nu drar vi till pappa i Sthlm och sedan åker jag vidare till skolan i Norrtälje... =(


Harry kommer in på sitt sök i lastpallarna med full fart!


Nära, nära...


Väldigt bra teknik på svårt underlag!


Got it!!!


Mammas fina, fina kille hämtar sin belöning!!! ♥


På nästa sök!


Kan matte ha slängt lekisen i soporna??? =D


Upp bland spännbanden...


Byter låda...


Japp! Där var den!


Taktiksnack med Yoggi!


På tok för lätt!!!


Ut på saltsäckarna och på med nosen!


Here it is! =D


Yoggi gick på min bluff på containern! hihihihi


Up and away! =D


Ingenting här...


Här då?


I soptunnan?


I got it!!!




Picture-Mania!

1/10 2009

Nu har det varit tyst om mina älskade vovvar alldeles för länge! Trots att jag idag har varit ledig ganska exakt 5 veckor och haft all tid i världen för att fota och träna...vi har dock tränat och promenerat en hel den, fast inte dokumenterat det hela =D Harry får ju nämligen sedan en vecka tillbaka tävla officiellt!!! ÄNTLIGEN!!! Känns helt underbart, ett halvår har gått och det har varit grymt jobbigt...  Så vi kör LK 1 i Sörping nästa lördag, utställning i Strängnäs 17/10 och LK 1 i Linköping dagen efter! Det riktigt kliar i mig, fast vi har fått ett rejält bakslag i linförigheten, så vi får se hur det går, ställer inga krav på honom nu. Det ska bara bli kul att få komma ut igen! =D

Sedan i tisdags är vi hos mamma & mormor i Slottsbron och vi ska åka hem idag... =( Igår var jag mamma nere vid sjön med hundarna och de trivdes verkligen! Så det blir inte mycket text, mest bilder idag. Yoggi's inplanerade massage/laserterapi fick skjutas fram för vi hinner inte hem till den tiden... =( På söndag bär det av mot Sthlm...


Harry Headfirst...


Fångade min kära mamma på bild!


Min vackra Yoggi! ♥


Harry är VÄLDIGT svårfotad! =D


Harry dansar lätt runt Yoggi! =D


Mycket snygg ökad trav måste jag säga!


Badass Yoggi!


Harry ser lite skrajsen ut...


Yoggi läxar upp lillebror...


Ibland kramas de istället ; )


Vissa bilder är bara ren tur!!! =D


"Sitt sa jag!"


"You're so dead!"


"Wazaaaaaa!"


Hoppa bock...


"I'm outta here!"


Broderskärlek... ♥



RSS 2.0