Himpa och Svåra Beslut...

6/6 2009

Idag var det åter dax för utställning, nu på hemmaplan, jobbigt att komma upp efter att ha jobbat till 23.00 igår... Hade inte så mycket tid för att styla Yoggi, men han såg helt okej ut efter förra helgen. Var redigt nervös eftersom domaren var Svante Frisk, som är den enda som givit Yoggi en 2:a på kvalitéten med kommentaren: "För dagen något för bred bröstkorg..." Väldigt spännande!!! Fredrik's föräldrar kom och gav oss sitt stöd och Camilla kom utan Isac och fotade åt oss! Det var så få borderterriers, jättekonstigt! Jag pratade med en kollega, Marita, som skulle ställa sin tollare i ringen bredvid och Annelie kom och tog underbara bilder på Yoggi! Tusen tack!!!
Yoggi trivdes i det lite kyliga vädret och trampade på fint jämfört med slöfocken jag hade i kopplet förra helgen =D Vi gick sist av 3 hanar, med CG och halvbror Melker framför, så skönt att inte behöva gå först. Svante hade en elev med sig och pratade därför väldigt högt och tydligt om sina åsikter, men jag hörde inget mer negativt förutom att han hade för lite utfyllnad under ögonen... Vi fick gå många varv, som alltid när det är elever i ringen, var helt slut!

Kollar tänderna...                                                                 Foto: Camilla


Skönt att matte hamnade utanför bild...                                      Foto: Camilla


Hade inte samma tur här =D                                              Foto: Annelie


ÄLSKAR DENNA BILD!!!                                                                  Foto: Annelie

Bedömningen var snart klar och Yoggi fick ett rött band och målet var avklarat!!! Ett 1:a pris för Svante är bra! Sedan kom vi 2:a efter brorsan Melker som CG visade till ett CK, synd eftersom han bara behövde ett cert till för championat. Yoggi's något röriga kritik läser ni här.
Vi fick oxå vara med i uppfödargruppen ,men det var bara vi med så det var inte så svårt att vinna... =D Kollade igenom alla stånd, men var på tok för splittrad för att koncentrera mig.
På eftermiddagen åkte vi upp till Norrköpings Hundcenter för att träffa Zingo än en gång, då det har varit aktuellt att ta hem honom till oss. Han är en rhodesian ridgeback hane utan ridge, ca 7-10 månader, som hittades övergiven ute i skogen och lämnades in på dagiset av polisen. Där har han varot sedan 11/5 och hans tod gick nu ut, varpå vi bestämde oss för att ta honom. En underbar hund med mycket energi!!! Genomsnäll men busig och livlig. Jag var med honom hos Lotta i torsdags för att få honom "testad" och hon gav ett positivt besked och jag blev också förtjust i det jag såg. Husse övertalades och Yoggi planerade en flytt till pappa i Sthlm. Sedan har jag varit väldigt kluven, gillar verkligen vovven men det fanns ju en risk att det inte skulle fungera och då vore det hemskt om han hade fått komma till ro hos oss för att sedan flyttas igen. Så idag var vi uppe och släppte ihop honom & Harry och det var kanske inte så smart, Zingo verkar inte ha haft så mycket med andra hundar att göra... Han visste inte hur han skulle bete sig och Harry sprang runt som en idiot. Vi stannade och pratade länge med Kristian och Eva och billade fram och tillbaka. Risken är att han inte klarar av att vara ensam i en lägenhet än och det är tyvärr så det ser ut hos oss just nu... Vi letar hus och det gör mig fruktansvärt ledsen att inte kunna få bli hans nya matte, tror han kommer gå precis hur långt som helst och har ett hjärta av guld! Vacker som en dag, så jag kan inte förstå den människa som bara har lämnat honom i skogen!!! Hur fan sover du på nätterna???
Så vi har kommit fram till att han mår bättre av att få åka till Hundstallet i Åkeshov, där de har tid och kunskap att hitta ett perfekt hem åt honom! Men jag bara gråter, önskar att vi hade haft möjligheten att ge honom det.


Älskar dig Yoggi!                                                                            Foto: Annelie

Kommentarer
Postat av: Johanna och Sting

Seså, han kanske får ett minst lika underbart hem såsmåningom. OM inte annat så kanske han väntar på er tills ett hus dyker upp!

2009-06-07 @ 15:14:13
Postat av: Thina

Sarah förstår dej precis. Men som jag sa man kan inte rädda alla. Nu verkar det ju som om han kommer få ett hem i alla fall. Håller tummarna för att det blir ett jättebra hem. Även om det känns tufft just nu o känske inte är en tröst. Grattis till resultatet med Yoggi. Tycker sista bilen är underbar. Ha det

2009-06-08 @ 08:50:23
URL: http://goldenmudi.info.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0