Bring on the Badger!!!

18/6 2008

Igår var det dax för grabbarnas och vår första tur till grytet på Vikbolandet och grävlingarna! Mycket spännande, så spännande att jag var tvungen att åka fast jag är riktigt sjuk för tillfället. Väl där blev vi välkomnade av Patrick, som såg ut som Vikbolandets svar på Rambo, men var väldigt snäll och förklarade allt på ett bra sätt för oss nybörjare. Han har ett hägn med 5 grävlingar och en gammelhane en bit ovanför sitt hus och de verkar ha ett bra liv. Sedan stod vi och tittade på några ekipage, det var två borderterriers till som körde innan oss.
För er som inte är insatta kommer här en kort förklaring:
Man har gångar byggda av trä ovan jord, de är ladga som en oktagon nästan, med 2 ingångar, och även en väg med vattengrav tvärs över. Svårt att förklara, men här kommer en liten bild:



Grävlingen ligger i "kitteln" till höger på bilden, den går att snurra runt till de 3 ställena där hunden ska kunna hitta den. I Sverige används bara grävlingar, inte rävar som man har i utlandet, de hundar som jagar räv kallas "sprängare" och de som jagar grävling kallas "förliggare". Skillnaden är att om man testar den för grävling så ska den ligga still och skälla, om det är för räv så ska man snurra kitteln och låta hunden hitta nästa väg fram...
När det var dags för våran tur så var jag helt övertygad om att Harry var den som skulle klara det allra bäst, han är ju så jävla kaxig och hård jämt! De öppnade gången precis vid kitteln, så han skulle få träffa grävlingen direkt, utan att åla i gångarna. Det enda jag var övertygad om med bägge hundarna, var att de inte skulle skälla. Så vi stoppade ned Harry i gången, men han blev helt förstörd!!! Han backade upp ur lådan så fort han kunde! =) Sötis! När de vände kitteln så grävlingen hade ryggen emot, då vågade han sig försiktigt fram och nosa på den,men inte när den hade nosen framme! Fegis!!!
Sedan var det Yoggi's tur och Fredrik hann knappt stoppa ned honom i gången innan han "la" grävlingen med frenetiska skall!!!!!!!!!!!! Han var heöt suverän!!! Skällde hela tiden och vek inte en tum! Sedan la vi på en kort gång och den klarade han utan problem och sedan fram och skällde ut den stackars grävlingen! =) Älskade, duktiga vovve!!! Så han ska göra sitt grytkaraktärs-prov i augusti! =) Hurra för mina duktiga voffar!!!

Kommentarer
Postat av: Annelie & Martin

ohhh, vad spännande och roligt. Har aldrig hört talas om hur man gör, men nu fick jag min första lektion. Duktiga hundar!! Trevlig midsommar Kram

2008-06-18 @ 22:44:43
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Johanna och Stina

Läskigt!

2008-06-19 @ 22:25:09
URL: http://minisdagbok.blogg.se/
Postat av: Fatima

Halloj, läste om era dgr i Götet, vi var visst där samtidigt. Vi hann också med både Liseberg och Universeum...

2008-06-21 @ 21:35:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0