Internationell Norrköping

2008-06-01

Då var den här helgens tävlingar över... Ännu en het dag utan chans till skugga, men det inhandlades våtfiltar till samtliga vovvar för att hjälpa dem lite! Typiskt att det alltid ska vara utställningar på månadernas varmaste dagar? Önskar mig ett stort, fint och lättmonterat utställningstält!

Harry & Buddy hade bara en tikvalp innan sin klass och vi var väldigt noga med att INTE låta dem leka innan, eftersom vi skulle gå bredvid varandra... Harry är ju inte helt lättmanövrerad i kopplet kan jag säga, men så länge man rör sig går det ganska bra. Han kunde dock inte hålla sig still när den rolige farbrorn, som kallades domare, böjde sig ned och hälsade på honom... = ) Han har ett väldigt fint steg i ringen, men är verkligen hopplös att få att stå... Men domaren idag gillade i alla fall Harry mer än vad gårdagens domare gjorde! Tyvärr räckte det bara till ett 1:a pris och en andra plats, men är ganska nöjd ändå. Kritiken läser ni här! Buddy åkte av någon oförklarlig anledning ut med ett 2:a pris, p.g.a. för dålig päls och han behövde utvecklas mer i huvudet. VIlket var exakt vad han fick beröm för igår!!! Det är sannerligen en sjuk sport vi håller på med...

Sedan hade vi en liten paus och då kom det fram en kvinna som satt bredvid oss och tittade på Yoggi. Sedan frågade hon om vi skulle vara intresserad av att para hennes tik om de passade ihop!!! Det var en brun tik som de jagade vildsvin, rådjur och grävling med, en riktigt tuff liten dam!  Jag blev helt till mig och värsta promotade Yoggi! Så himla kul!!! Och perfekt för självkänslan precis innan vi skulle in i ringen... Jag verkligen älskar att visa Yoggi! Han står så fint och visar verkligen upp sig. Jag var lite orolig för att han är så grov jämfört med de andra spinkisarna! Den norske domaren spannade honom och sa med en blinkning: -Vi skriver "en aning grov"... Jättetrevlig karl! Yoggi var lite loj i triangeln p.g.a. värmen, men det var ju alla andra oxå. Så vi fick ett 1:a pris och slutade på 3:e plats med CK i Öppen Klass!!! I hanhundskonkurrensen blev han oplacerad. = ) Duktigaste vovven!!!


Snyggaste Yoggi!


Underbara, snälla Amanda visade Yoggi i hanhundskokurrensen!

Vi blev ombedda av CG att ta in båda i Uppfödarklassen, som bestod av 4 hanhundar med helt olika stam! Helt fantastiskt tyckte domaren och vi fick väldigt fin kritik! Harry hade vid det här laget fått helt nog av utställningar och lade sig resolut ned hela tiden! = )


Från vänster: Bombax Julius Caesar, Bombax Royal Trademark, Bombax Yoggi & Bombax Coque Rouge

Efter det fick hundarna lite välförtjänt vila och vi drog iväg för att shoppa loss, både planerat och spontaninköp: 2 fällar till BIA-bäddarna, 2 wet-blankets, 2 vattenskålar till den nya bilburen, 1 ny tävlingsbok, 1 godishållare och trimningstutor. Shoppa hundsaker är roligt!!! = ) Jag var ju lite missnöjd med bilburen först, tycker den är lite liten. Men den får lov att funka så länge, det är svårt att hitta en stor bur som passar i en Volvo V40... Tips???


Buddse med sin våtfilt!


Yoggi coolar ned i fönstret efter en låååång, varm helg...

Vi spenderade resten av dagen med att slöa, handla och prata, massor. Amanda är verkligen en toppentjej och det var såååååååå kul att träffa henne! Hoppas på att ha fått henne att fundera på att komma tillbaka i augusti på 2 nya utställningar... hehehe. Sedan körde vi ned henne & Buddy till tåget och vinkade adjö för den här gången, hoppas verkligen de kommer tillbaka. Tack för en toppenhelg hörrni!!!

Efter det åkte vi ned till Fiskeby och fick en underbar titt på rävungarna!!! Den ena var väldigt nyfiken och kikade fram bakom en sten för att kolla på oss. Sedan satt vi och gömde oss i gräset när honan kom tillbaka med mat till valparna!!! Helt fantastiskt!!! Tror det mesta av min rävskräck är försvunnen! = ) Nu laddar vi inför tisdagens grytträning! Spännande!!!

Kommentarer
Postat av: Annelie & Martin

Grattis till fin fina resultat!! Visst är det lite sjukt med vänstervarv, men himla kul ialla fall!!! Kramisar

2008-06-02 @ 10:39:04
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Hanna

Hej!

Vad kul att du hittat till min sida, alltid kul med nya hund/nät vänner ;)

Ser att din ena hund är en bombax hund. Min Aeacus är ju en avkomma till Bombax Kasino Queen.

Hoppas era utställningsreultat fortsätter i bra anda!



/Hanna & Aeacus

2008-06-07 @ 19:16:16
URL: http://www.aeacus.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0