Årets Border!!!

31/5 2008

Voi, voi, voi... Den här veckan har inte varit som den ska... Har inte hunnit trimma voffarna inför helgen p.g.a. mycket jobb, jobbade 06.30-20.30 i torsdags och när vi gjorde vårat bästa för att hinna sluta i tid, då började biljäveln läcka disel!!! Så vi blev sittande på verkstaden i 5 timmar... HATA mitt jobb... Så vi anlände till Linköping 19.30 och Amanda & Buddy ankom med tåget 20.11, lite tight... Men det redde sig och väl hemma hade världens bästa sambo gjort tacos!!! Älskar dig Fredrik!!! Vi har dessutom bokat in en 2 veckors resa till Florida i november... Ohlala!
Efter middagen satte vi igång och trimmade mina stackars vovvar, Amanda gjorde ett superjobb på Harry!!! Tack snälla! Så cirkus 00.30 dråsade vi i säng och sov ganska gott, förutom att Amanda fick besök av husspöket Leifa under natten... hehehe!

Vi anlände till Herrfallet's Camping lagom trötta och slitna och försökte hitta en plats i skuggan, vilket vi skulle fortsätta göra resten av dagen... Domare för dagen var engelsmannen Dave Fryer och han såg speciell ut och dömde VÄLDIGT ojämnt... Jag fick dock beröm för min engelska!


Dave Fryer

Man kan väl säga att Harry skötte sig... Han har ju trots allt bara varit på 1 utställning tidigare och det var i januari. Det var jättevarmt och vi hade 16 starter i juniorklassen och en VÄLDIGT noggrann domare... Han var så läskig för man fick INGEN känsla för vad han tyckte om hunden... Men det visade sig att han inte gillade Harry som fick vara färdig för denna dagen, han hade för lång svans och för kort päls. Men Buddse gick vidare!!! GRATTIS! Han var så duktig och höll sig tyst hela tiden! Harry's kritik kan läsas här!


Buddy dansar segerdans! =)

Sedan var det lång väntan till Yoggi's tur, så vi passade på att ta en tur ned till sjön och hundarna svalkade sig i det sköna vattnet:


Buddy & Harry pussas i vattnet!


Yoggi tog en simtur...

På vägen tillbaka till utställningsområdet fick Buddy ett litet utbrott och Amanda tog till en rätt schysst uppfostringsmetod:


En promenad med Buddy =)

Sedan var det Yoggi's tur efter många om och men, och eftersom vi hade gjort bedömningen att Mr. Fryer gillade långpälsade och lite kraftigare hundar så såg det ljust ut för Yoggi... Han är så fantastiskt underbar att ha med sig inne i ringen!!! Han visar sig själv och trots värme och väntan så ställer han upp på allt! Underbara vovve! Tyvärr så höll inte Dave med mig om det och inte heller Yoggi gick vidare... =(
Hans kritik kan du läsa här!
Vi fick sedan vänta på att Buddy skulle in i ringen igen, värmen höll på att ta kål på både hundar och människor!


Harry smaskar loss på en bit is för att coola ned!


Yoggi tar en tupplur med skydd av Harry's öra...


Även Buddy tog en tupplur i värmen.

Sedan var det final och tyvärr kom våra vänner inte längre, men en kanondag för Amanda & Buddy likaväl! Imorgon är det deras första officiella utställning på Himpafältet och vi är laddade till tusen!!! Håll tummarna för oss och 3 mycket duktiga och mycket trötta borderkillar!

Kommentarer
Postat av: Annelie & Martin

Låter som du är nöjd med dagen! Grattis! Men två dagar i vänster varv i denna värme, du är tuff du!! Lycka till idag Kram

2008-06-01 @ 06:40:53
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Johanna med Flock

Lycka till idag!

2008-06-01 @ 10:39:43
URL: http://vovvenviggo.blogg.se/
Postat av: Pia

Tack så mycket för info. Angående ÅB.

Sitter här och sniffar på pupparna samtidigt som jag sååå gärna hade velat vara med er alla på ÅB.

Ha det gottis !!

kramis Pia

2008-06-01 @ 15:50:01
URL: http://www.catjings.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0