Solstadens Smådjursklinik

30/7 2009

Då har vi varit hos veterinären nu på morgonen, var lite trix med att hitta i en ny stad och allt, men vi kom i tid i alla fall. Yoggi fick gå in bakvägen till infektionsavdelningen, eftersom han har kräkningar och diarré och sedan kom först en sköterska och tog tempen på honom, därefter en underbart trevlig kvinnlig veterinär. Vi drog bakgrunden och hon kände igenom honom och därefter tog de 3 rör blod, han var så duktig och gnällde inte ens. Sedan var det en lång väntan och därefter kom veterinären in igen, blodproverna visade inte några onormala värden. Hon kände på hans prostata och det tyckte han inte var så jätteroligt, men stod snällt ändå.
Hon tror att han har fått i sig något giftigt och att magen var i väldigt dåligt skick och inte orkade jobba, därav det osmälta riset igår. Han fick antibiotika på recept, Canicur för magen och sedan gav de honom vätskeersättning i nacken-han såg inte klok ut!!! De hade i ganska mycket och det var en stor bulle i nacken, så det gick inte ens att få på honom halsbandet... Som han skämdes! Stackars liten...
Satte ut honom i bilen igen och sedan var det dax att betala, 2400:- gick kalaset på, men huvudsaken är ju att han mår bra.

Dag 1. Vatten med Canicur, 2 tabletter 2 gånger/dag med 8 timmars mellanrum.

Dag 2-6 Kokt pasta och rå nötfärs, 4-5 ggr/dag i små portioner. Antibiotika i 7 dagar.

Vätskan håller på och flyttar på sig, så nu sitter puckeln på högersidan om halsen, han ser ut som Quasimodo! =D Rätt ledsen när Harry fick mat och inte han... Kommer nog vara glömt imorgon när han får pasta, det blir smaskens!!!
Jag hoppas att det värsta är bakom oss nu, men det har varit grymma dygn innan "förlamningen" i bakdelen släppte ju i alla fall och veterinären sa att när de har så kraftig infektion i magen så orkar de helt enkelt inte stå och gå som normalt. Skumt.

Vi tackar för att hållna tummar & tassar och krya-på-dig hälsningar från våra vänner!


Kommentarer
Postat av: Annelie & Martin

Hoppas att Yoggi tillfrisknar!! Vi skickar mååånga krya på sig kramar!!

Annars ser ni ut att ha haft det hur bra som helst!! Grattis till CK och fin, fin kritik!!

Kram

2009-07-31 @ 09:59:19
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Camilla.V o Isac

Hoppas att Yoggi mår bättre!

Nospussar från oss

2009-08-01 @ 21:22:39
URL: http://isacofoto.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0