Årets Border

22/5 2009

Nu har det varit dåligt med uppdatering här... Fy!

Förra helgen var något hektisk och här kommer en summering. På fredagen gav vi oss så småningom iväg mot Arboga och Herrfallets Camping med vår trasiga (long story) husbil och all packning, för att delta i årets upplaga av rasspecialen. Väl framme gick vi ur för att checka in och när vi kommit halvvägs upp till receptionen så hörde vi ett tjutande och funderade på sedan när vi hade larm i husbilen, vände oss om och såg: Harry. Vem annars? =D Han hade hoppat fram och stod med tassarna på biltutan och viftade glatt på svansen! =D Vi väckte halva campingen, men det bjöd de säkert på... Vi fick hjälp av en stammis som hette Nisse att hitta en bra plats åt vår fina bil, sedan tog det några timmar att bekanta sig med "grannarna" (mestadels ofrivilligt...) och komma i ordning. Vi åt en sen middag bestående av pastasallad och dök i säng vid midnatt.
Utställningsdagen bjöd på fint väder, förra året var det olidligt varmt och vi matade hundarna med isbitar... Men i år räckte det att täcka över gallret ordentligt och vattna dem. Det blev dock en lång dag och jag hade ju inte där att göra egentligen, plus att Yoggi kändes så tråkig inne i ringen, fick nästan släpa honom. Det gick heller inte att höra vad domaren sa, vilket man brukar kunna göra och känna av om det är någon idé att stanna kvar. Vi hade ju hyfsat bråttom eftersom vi skulle på familjen Ring-Olssons 50-års fest i Ringarum direkt...
Tyvärr så lade de dessutom en paus mitt i våran klass (Öppen Hanar) och vi fick snällt traska till husbilen för lunch. Fredrik somnade i princip efter maten, men vi släpade oss bort till utställningen igen (underbart skönt med husbil!!!) och följde resterande hanar. Sedan tog de ju in alla igen för konkurrens och så skulle domaren välja ut sina 5, det hade han gjort hela tiden. Tyvärr gick han förbi oss och tog ut, så jag var påväg ut ur ringen för att hejja på Harry's halvbror Isac som hade blivit utvald. Men så tog han ut 9 och gick tillbaka och studerade resterande 17 hundar... Så pekade han på oss och sa "Madame, please..." Jippie!!! Fina, fina Yoggi!!! Sedan var det ju inte så att vi hamnade på Topp 5, men så himla bra att komma 6-10 på Årets Border!!! Hejja Yoggi!!! Vi åkte ju sedan ut direkt och väntade med stor spänning på hur det skulle gå för Isac... Domaren placerade 5-3 och Isac var fortfarande kvar i spåret, hon såg så himla spänd ut... Sedan pekade han på den andra hunden för 2:a plats och Isac & Camilla vann!!!!!!!!!!!!! Helt otroligt!!! Så himla kul! Monica kom och sa åt mig att strypa min veterinär, för alla Harry's 3 syskon hade vunnit sina klasser... =( Mrn vi kommer igen nästa år!
Kritiken kan du läsa här! 

Sedan brummade vi iväg hemåt, lämnade hundarna och hade en kanonhelg hos Danne, Johanna & Stina! Så mysigt!!! God mat och prat, samt många skratt på lördagskvällen, sova i husbilen och sedan god frukost i solen på uteplatsen, kan det bli bättre? Efter frukost gav vi oss av ned till sjön, Fredrik hade dagen till ära tagit på sig ansvaret för att köra Stina i vagnen. Hon tyckte nog att det var lite konstigt när han körde upp i grushögar och ned i diken med henne... Bilder kommer senare. Nere vid vattnet for alla hundar utom Sting i och badade som galningar, Viggo kom snart upp med en yxa som han svängde fram och tillbaka... Husse grep in och stoppade ett potentiellt blodbad... Hahahaha.

Vi gav oss av efter kubbmatch (jävla skitspel!) och lunch, tog husbilen in till stan och hhämtade våra vovvar, för att sedan åka ut till Lotta och lydnadsträna! Båda hundarna var SÅ DUKTIGA!!! Harry hade sådan otrolig kontakt i fria följet att jag blev gråtfärdig! Körde även läggande och klicker är verkligen hans grej kan jag meddela. Så snabb att fatta grejjen. Även Yoggi har blivit ett litet ess med klicker. På honom körde vi inkallning med ställande och hoppet i 2:an. Jag har haft problem att få ut honom på enbart röstkommando i hoppet, vilket jag sa till Lotta. Tror ni det var problem nu? Knappast... Underbara jyckar!!! Jag älskar er så mycket man bara kan göra!

Kommentarer
Postat av: Amanda

Grattis, grattis till hela kalaset :)

2009-05-23 @ 12:11:15
URL: http://vildatassar.se
Postat av: Anonym

Haha yes! Vi kan ju hoppas att allt inte går helt åt pipsvängen i varje fall :P. Jodå, så länge jag var med var han ju imponerad som jag sa i nåt annat gästboksinlägg till dig ;), men det funkar inte riktigt lika bra med en ovan, osäker pappa som ledare tydligen haha ;).

2009-05-23 @ 18:34:21
URL: http://vildatassar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0